Afghansk Mynde

Afghan Hound er en hunderace, der stammer fra Afghanistan. De er kendt for deres lange, silkebløde pels og deres uafhængige natur. Afghan Hounds kan være alle farver, men de mest almindelige markeringer omfatter black mask, domino og brindle. De fleste afghanere har brug for mere end to timer motion om dagen for at holde sig i form og sund. Selvom de ikke er egnede til førstegangsejere på grund af deres uafhængige natur, er de gode familiehunde, der elsker at lege med børn. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Afghansk Mynde

Kategori
Afghansk Mynde tilhører kategorien Mynder.

Internationalt racenavn
En Afghansk Myndes internationale navn er Afghan Hound.

Størrelse
En Afghansk Mynde er en medium hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 12-25 kg. Se alle medium hunde

Vægt
En Afghansk Mynde vil typisk veje: 23-27 kg.

Højde
En Afghansk Mynde vil typisk have en højde på: Hanner 68-74 cm Tæver 63-69 cm.

Farver
En Afghansk Mynde kan have disse farver: Alle farver accepteres.

Markeringer
En Afghansk Mynde kommer med følgende markeringer: Black Mask, Domino, Brindle, Brindle Black Mask, Brindle Domino.

Hvalpekuld
En Afghansk Mynde får typisk et kuld med 6-8 hvalpe.

Oprindelsesland
En Afghansk Mynde kommer oprindeligt fra: Afghanistan/Storbritannien.

Specialklub
Afghansk Mynde tilhører specialklubben Myndeklubben.

Tilpasningsevne

Hvordan en Afghansk Mynde tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

Tolererer koldt vejr
- Se alle hunde, der tåler koldt vejr
Evne til at tilpasse sig en lejlighed
- Se alle hunde, der egner sig til at bo i lejlighed
Tolererer varmt vejr
- Se alle hunde, der tåler varmt vejr
Tolererer at være alene
- Se alle hunde, der tolererer at være alene
Følsomhed
- Se alle følsomme hunde
God til førstegangsejere
- Se alle hunde, der er gode til førstegangsejere

En Afghansk mynde er en meget tilpasningsvenlig hunderace. De klarer sig godt i kulde, varme, alene og i lejligheder, og de er meget venlige overfor mennesker. De er gode til førstegangsejere, da de er lette at træne.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Afghansk Myndes profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Vagthundsinstinkt
- Se alle hunde med vagthundsinstinkt
Venlig over for andre hunde
- Se alle hunde, der er venlig mod andre hunde
Familievenlig
- Se alle familievenlige hunde
Børnevenlig
- Se alle børnevenlige hunde
Venlige over for fremmede
- Se alle hunde, der er venlig over for fremmede
Kattevenlig
- Se alle kattevenlige hunde

En Afghansk Mynde er en meget venlig hund, der altid vil være glad for at se sine menneskelige venner. De er meget kærlige og omsorgsfulde over for børn og kan også lide at lege med andre hunde. De er dog ikke så glade for at blive klappet på hovedet, da dette kan virke overvældende for dem. De foretrækker at få kærlighed og opmærksomhed gennem rolige berøringer og massager.

Er en Afghansk Mynde den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Afghansk Mynde

Det hurtige overblik

Pelslængde
Lang
Fælder meget
Pelstype
Silkeblødt
Nem pelspleje
- Se alle hunde med nem pelspleje
Hvor ofte skal den plejes?
Dagligt

En afghansk mynde har brug for regelmæssig pelspleje for at bevare sin smukke, glatte pels. Pelsplejen bør omfatte både børstning og kælning, og denne type hund skal typisk bade relativt sjældent. At bade en afghansk mynde alt for ofte kan faktisk være skadeligt for dens pels og hud, så det er vigtigt at kun gøre det, når det er absolut nødvendigt. I de fleste tilfælde er det dog tilstrækkeligt at tørre din afghansk mynde godt af med en fugtig klud efter en tur i regnen eller sommervarmen. En afghansk myndes pels kræver også regelmæssig pleje for at bevare dens smukke udseende. Pelsplejen omfatter både børstning og kælning, og denne type hund skal typisk have et bad relativt sjældent. At bade en afghansk mynde alt for ofte kan faktisk være skadeligt for dens pels og hud, så det er vigtigt at kun gøre det, når det er absolut nødvendigt. I de fleste tilfælde er det dog tilstrækkeligt at tørre din afghansk mynde godt af med en fugtig klud efter en tur i regnen eller sommervarmen.

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Afghansk Mynde er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Generelt helbredsbillede
- Se alle hunde med generelt godt helbred
Savler meget
- Se alle hunde, der ikke savler meget
Tendens til overvægt
- Se alle hunde med tendens til overvægt
Allergivenlig
- Se alle allergivenlige hunde
Ja

En sund og veludviklet Afghansk Mynde har en flot, elegant krop med masser af muskler. Deres pels er ofte sort eller brun med hvide markeringer, og de har et langt, tykt hårlag, der beskytter dem mod kulde. Deres ører er store og spidsede, og de har et kraftigt, men blødt bid. Afghanske Mynder er generelt sunde og robuste hunde, men som alle andre racer kan de være udsat for visse sundhedsmæssige problemer. Nogle af de mere almindelige sundhedsmæssige problemer, der kan ramme en Afghansk Mynde, omfatter allergier, ledsygdomme og øjenproblemer. Allergier er relativt almindelige hos denne race, og de fleste afghanske mynder vil opleve allergier på et eller andet tidspunkt i deres liv. Allergier kan vise sig som eksem eller hududslæt, nysen og snue, øjenirritation eller astma-lignende symptomer. Hvis din hund viser tegn på allergi, bør du altid konsultere din dyrlæge for at finde ud af årsagen og få den rette behandling. Ledsygdomme kan også forekomme hos denne race på grund af deres store størrelse. Almindelige ledsygdomme omfatter hoftedysplasi (en misdannelse af hofterne), albueledsdysplasi (en misdannelse af albuens led) og dysplasi i knæet. Hvis du bemærker tegn på ledsygdom hos din Afghansk Myndes som lameness eller smerter i ledene når den bevæger sig, skal du straks konsultere din dyrlæge for at finde ud af årsagen og få den rette behandling. Øjenproblemer er ikke så hyppige hos Afghansk Mynder som andre racer, men det kan ske fra tid til anden. Almindelige øjenproblemer omfatter grå stær (en almindelig aldersrelateret øjenlidelse), glaukom (øget tryk i øjet) og nethindebetændelse (betændelse i nethinden). De fleste afghanske mynder vil have regelmæssige undersøgelser af deres øjne for at sikre, at der ikke er nogen problemer med dem.

Tip
 • Find det rigtige hundefoder til din Afghansk Mynde i vores store database af hundefoder
 • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Typiske sundhedsproblemer

Cancer
Hypothyroidism

Foder

Hundefoder er en jungle, men her er tre bud på hundefoder, der passer til en Afghansk Mynde (Hvis du vil have en mere målrettet bud til din hund, så opret en gratis hundeprofil her, og bliv guidet hen til det perfekte foder).

Her har vi fundet en række gode produkter med gode ingredienser, der passer til din hunds størrelse og kan fås i Danmark. Vi har valgt (1) med særligt gode ingredienser, (2) en der er fokuseret på at holde omkostningerne i ro, og (3) en, der er en god mellemvej mellem de to (bedste "værdi")

De bedste ingredienser

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Prisleje: £2.49/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 95 %

Den laveste pris

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Den bedste mellemvej

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Afghansk Mynde til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Rovdyrsinstinkt
- Se alle hunde med markant rovdyrsinstinkt
Nem at træne
- Se alle hunde, der er nemme at træne
Tendens til at gø eller hyle
- Se alle hunde, der ikke gør så meget
Tendens til at nappe & tygge i ting
- Se alle hunde, der ikke napper i ting
Intelligens
- Se alle intelligente hunde
Lyst til at vandre omkring
- Se alle hunde med tendens til at vandre omkring

De fleste afghanske mynder er meget intelligente og kan lære mange forskellige tricks og nye adfærdsmønstre. Nogle af dem er dog mere modtagelige for træning end andre, og der kan være stor variation fra hund til hund. En afghansk myndes trænbarhed afhænger i høj grad af dens temperament og personlighed. Hvis din hund har et roligt og afslappet temperament, vil den sandsynligvis have lettere ved at lære nye ting end en hund med et mere energisk og uroligt temperament. En god tommelfingerregel er, at de fleste afghanske mynder kan lære de basale tricks (som at sidde, ligge, dreje sig rundt osv.) relativt let, mens det kan være mere udfordrende at lære dem mere avancerede ting (som at gå på lineal eller springe igennem ringe). I det hele taget kræver træning af avancerede tricks og adfærd ofte en større indsats fra både ejer og hund. Foruden temperament og personlighed spiller motivation en vigtig rolle for, hvor let eller svært det er for en afghansk mynd at tilegne sig ny viden og adfærd. Hvis din hund er motiverede nok, kan den lære meget hurtigt, men det kræver ofte en masse tid, tålmodighed og konsekvens fra ejerens side. Afghanske mynder er generelt set ret nemme at træne, men der kan være stor variation fra hund til hund. Det er derfor vigtigt, at du tager din hunds individuelle behov og evner i betragtning, når du beslutter dig for at træne den.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Energiniveau og aktivitetsbehov
- Se alle hunde med højt aktivitetsniveau
Legesyge
- Se alle legesyge hunde
Intensitetsniveau
- Se alle intense hunde
Behov for motion
- Se alle hunde med behov for meget motion
Dagligt motionsbehov
Mere end 2 timer om dagen

En afghansk myndes fysiske behov omfatter et højt energibehov og en stor trang til at bevæge sig og løbe. De har også brug for et højt niveau af motion for at holde sig i form, og de foretrækker ofte at løbe lange afstande. De er også kendt for at være meget stædige, så det er vigtigt, at de får motion nok til at udfordre dem mentalt, såvel som fysisk.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

👍 Tilpasser sig godt til en lejlighed👎 Ikke venlig mod katte
👍 Hårdfør👎 Egner sig ikke til at være alene
👍 Tolererer koldt vejr👎 Ikke så imødekommende over for fremmede
👍 Tolererer varmt vejr👎 Krævende pelspleje
👍 Familievenlig👎 Øget risiko for overvægt
👍 God med børn👎 Savler meget
👍 Venlig mod andre hunde👎 Krævende at træne
👍 Fælder kun lidt👎 Tilbøjelig til at gø og hyle
👍 Intelligent👎 Højt intensitetsniveau
👍 Markant rovdyrsinstinkt
👍 Ikke så tilbøjelig til at vandre vidt omkring
👍 Begrænset behov for motion
👍 Meget legesyg