American Leopard Hound

American Leopard Hounds er en hunderace, der blev udviklet i USA. Racen stammer fra en blanding af flere forskellige racer, herunder Treeing Walker Coonhounds, Redbone Coonhounds og American Foxhounds. De første eksemplarer af racen blev opdrættet i 1970'erne, og den er siden blevet mere almindelig forekommende i USA. American Leopard Hounds har et roligt og venligt temperament, men de kan være meget energiske og aktive hunde. De har et godt udseende med deres lange ben og korte pels, som kommer i en række forskellige farver. American Leopard Hounds er gode familiehunde, der elsker at lege med børnene. De har dog et højt motionsbehov og skal have daglig motion for at trives. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en American Leopard Hound

Størrelse
En American Leopard Hound er en medium hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 12-25 kg. Se alle medium hunde

Vægt
En American Leopard Hound vil typisk veje: 16-34 kg.

Højde
En American Leopard Hound vil typisk have en højde på: 21 to 27 Inches..

Tilpasningsevne

Hvordan en American Leopard Hound tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

Tolererer koldt vejr
- Se alle hunde, der tåler koldt vejr
Evne til at tilpasse sig en lejlighed
- Se alle hunde, der egner sig til at bo i lejlighed
Tolererer varmt vejr
- Se alle hunde, der tåler varmt vejr
Tolererer at være alene
- Se alle hunde, der tolererer at være alene
Følsomhed
- Se alle følsomme hunde
God til førstegangsejere
- Se alle hunde, der er gode til førstegangsejere

En American Leopard Hound er en meget tilpasningsvenlig hund, der kan klare sig godt i både kulde og varme. Den har ikke behov for at være i selskab med andre hunde for at være glad, men vil nyde at have mennesker omkring sig. American Leopard Hounds er gode til førstegangsejere, da de er lette at lære, og trives godt i lejligheder.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din American Leopard Hounds profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Vagthundsinstinkt
- Se alle hunde med vagthundsinstinkt
Venlig over for andre hunde
- Se alle hunde, der er venlig mod andre hunde
Familievenlig
- Se alle familievenlige hunde
Børnevenlig
- Se alle børnevenlige hunde
Venlige over for fremmede
- Se alle hunde, der er venlig over for fremmede

American Leopard Hounds er generelt meget venlige hunde. De er dog ikke så sociale som nogle andre hunderacer og kan være lidt tilbageholdende med fremmede. De vil ofte gå hen og snuse til en person, før de beslutter sig for at lade dem komme tæt på. American Leopard Hounds er dog altid glade for at se deres ejer og vil ofte vise stor entusiasme, når de bliver hentet hjem efter en lang dag. De er også meget loyale over for deres familie og vil ofte følge ejeren rundt i huset.

Er en American Leopard Hound den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din American Leopard Hound

Det hurtige overblik

Fælder meget
Nem pelspleje
- Se alle hunde med nem pelspleje

En American Leopard Hound har brug for en grundig pelspleje regime for at holde deres pels sund og glansfuld. Deres pels skal børstes ofte for at fjerne eventuelle knuder, og de skal også have regelmæssige bad. Efter badning skal deres pels tørres godt, så der ikke er risiko for, at de udvikler kulderystelser. Deres ører skal rengøres regelmæssigt for at undgå eventuelle infektioner, og deres kløer skal kontrolleres og holdes korte. En American Leopard Hound har brug for en grundig pelspleje regime for at holde deres pels sund og glansfuld. Deres pels skal børstes ofte for at fjerne eventuelle knuder, og de skal også have regelmæssige bad. Efter badning skal deres pels tørres godt, så der ikke er risiko for, at de udvikler kulderystelser. Deres ører skal rengøres regelmæssigt for at undgå eventuelle infektioner, og deres kløer skal kontrolleres og holdes korte.

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din American Leopard Hound er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Generelt helbredsbillede
- Se alle hunde med generelt godt helbred
Savler meget
- Se alle hunde, der ikke savler meget
Tendens til overvægt
- Se alle hunde med tendens til overvægt

American Leopard Hounds er generelt et sundt og robust rac, der ikke lider af mange helbredsmæssige problemer. De fleste hunde har et godt immunforsvar, og de fleste af deres lidelser kan behandles med almindelig hundepleje. En af de mest almindelige problemer, som American Leopard Hounds lider af, er øjenbetændelse. Øjenbetændelse er en betændelse i øjet, der forårsager smerte og ubehag. Øjenbetændelse kan behandles med antibiotika. American Leopard Hounds kan også være disponeret for leddegigt. Leddegigt er en smertefuld sygdom, der rammer leddene og gør bevægelserne sværere. Leddegigt kan behandles med fysioterapi og medicin. Almindelige sundhedsproblemer hos American Leopard Hounds:
- Øjenbetændelse
- Leddegigt

Tip
 • Find det rigtige hundefoder til din American Leopard Hound i vores store database af hundefoder
 • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Foder

Hundefoder er en jungle, men her er tre bud på hundefoder, der passer til en American Leopard Hound (Hvis du vil have en mere målrettet bud til din hund, så opret en gratis hundeprofil her, og bliv guidet hen til det perfekte foder).

Her har vi fundet en række gode produkter med gode ingredienser, der passer til din hunds størrelse og kan fås i Danmark. Vi har valgt (1) med særligt gode ingredienser, (2) en der er fokuseret på at holde omkostningerne i ro, og (3) en, der er en god mellemvej mellem de to (bedste "værdi")

De bedste ingredienser

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Prisleje: £2.49/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 95 %

Den laveste pris

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Den bedste mellemvej

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din American Leopard Hound til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Rovdyrsinstinkt
- Se alle hunde med markant rovdyrsinstinkt
Nem at træne
- Se alle hunde, der er nemme at træne
Tendens til at gø eller hyle
- Se alle hunde, der ikke gør så meget
Tendens til at nappe & tygge i ting
- Se alle hunde, der ikke napper i ting
Intelligens
- Se alle intelligente hunde
Lyst til at vandre omkring
- Se alle hunde med tendens til at vandre omkring

American Leopard Hounds er kendt for at være meget intelligente og lette at træne. De lærer hurtigt nye tricks, og tilegner sig heldigvis også ny adfærd. De er dog ikke egnede til alle hunderacer, da de ofte kan være meget energiske
Hundene er kendt for at være meget lærenemme og lette at træne. De lærer hurtigt nye tricks og tilegner sig heldigvis også ny adfærd. De er dog ikke egnede til alle hunderacer, da de ofte kan være meget energiske.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Energiniveau og aktivitetsbehov
- Se alle hunde med højt aktivitetsniveau
Legesyge
- Se alle legesyge hunde
Intensitetsniveau
- Se alle intense hunde
Behov for motion
- Se alle hunde med behov for meget motion

# Hunde

En American Leopard Hound har brug for en stor mængde motion for at være sund og glad. De er højenergiske hunde, der elsker at løbe og lege. De har brug for mindst to timer daglig motion, men helst mere. De kan trives med regelmæssige gåture, løbeture, svømmeture eller andre fysiske aktiviteter. De elsker at snuse og udforske, så lange ture i naturen er ideelle for dem. American Leopard Hounds har ikke behov for specifikke behandlinger eller træning, men de fleste vil gerne have en form for mental stimulering i form af spil eller puzzle-spil. De er intelligente hunde og kan hurtigt blive kede af sig selv, hvis de ikke får nok mental udfordring.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

👍 God til førstegangsejere👎 Ikke egnet til at bo i lejlighed
👍 Tolererer koldt vejr👎 Fælder meget
👍 Tolererer varmt vejr👎 Øget risiko for overvægt
👍 Familievenlig👎 Savler meget
👍 God med børn
👍 Venlig mod andre hunde
👍 Generelt godt helbred
👍 Nem pelspleje
👍 Nem at træne
👍 Intelligent
👍 Markant rovdyrsinstinkt
👍 Ikke så tilbøjelig til at gø og hyle
👍 Ikke så tilbøjelig til at vandre vidt omkring
👍 Begrænset behov for motion
👍 Meget legesyg