American Pit Bull Terrier

American Pit Bull Terrier er en hunderace, der stammer fra USA. Racen blev oprindeligt avlet til at være en kamphund og er i dag bedst kendt for sin utrolige styrke og modstandsdygtighed. American Pit Bull Terrier har en muskuløs bygning og kan veje mellem 17-19 inches høj ved skulderen. Pelstypen er ofte glat eller halvlang med en tæt undercoat, og racen findes i mange forskellige farver herunder blå, brindle, fawn, sort eller rød med hvid eller brindle markeringer. American Pit Bull Terrier er ikke egnet til førstegangsejere pga. deres vagthundsinstinkter og behov for masser af motion, men er familievenlige, hvis de socialiseres ordentligt fra unge år af. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en American Pit Bull Terrier

Størrelse
En American Pit Bull Terrier er en medium hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 12-25 kg. Se alle medium hunde

Vægt
En American Pit Bull Terrier vil typisk veje: 13-27 kg.

Højde
En American Pit Bull Terrier vil typisk have en højde på: 17 to 19 inches tall at the shoulder.

Tilpasningsevne

Hvordan en American Pit Bull Terrier tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

Tolererer koldt vejr
- Se alle hunde, der tåler koldt vejr
Evne til at tilpasse sig en lejlighed
- Se alle hunde, der egner sig til at bo i lejlighed
Tolererer varmt vejr
- Se alle hunde, der tåler varmt vejr
Tolererer at være alene
- Se alle hunde, der tolererer at være alene
Følsomhed
- Se alle følsomme hunde
God til førstegangsejere
- Se alle hunde, der er gode til førstegangsejere

En American Pit Bull Terrier er generelt meget tilpasningsvenlig og kan klare sig godt i både kulde og varme. Den er normalt god til at være alene, men kan have nogle adfærdsproblemer, hvis den ikke får nok motion og stimulerende aktiviteter. I en lejlighed er den ofte rolig og afslappet, men kan godt være energisk og aktiv på samme tid. American Pit Bull Terrier er generelt god til førstegangsejere, da den ikke kræver for meget træning eller pleje.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din American Pit Bull Terriers profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Venlig over for andre hunde
- Se alle hunde, der er venlig mod andre hunde
Familievenlig
- Se alle familievenlige hunde
Børnevenlig
- Se alle børnevenlige hunde
Venlige over for fremmede
- Se alle hunde, der er venlig over for fremmede
Kattevenlig
- Se alle kattevenlige hunde

American Pit Bull Terriers er generelt meget venlige hunde. De elsker at lege og få opmærksomhed, og de er ofte meget glade og energiske. De kan dog være lidt reserverte over for fremmede, især hvis de ikke er vant til at se dem. American Pit Bull Terriers kan også have en tendens til at være lidt dominerende overfor andre hunde, især hvis de ikke er socialiseret ordentligt.

Er en American Pit Bull Terrier den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din American Pit Bull Terrier

Det hurtige overblik

Fælder meget
Nem pelspleje
- Se alle hunde med nem pelspleje

En American Pit Bull Terrier har brug for regelmæssig pelspleje for at se sund og flot ud. Pelsplejen omfatter både børstning og kælning af pelsen samt rengøring af ørerne. En American Pit Bull Terrier har brug for en grundig børstning mindst en gang om ugen. Børstningen hjælper med at fjerne døde hår samt at fordele naturligt olie i pelsen. Børsten skal være blød, så den ikke skader pelsen. Pitbulls har en meget tæt og kompakt pels, og derfor kan de have tendens til at få klumper i pelsen. Dette problem kan mindskes ved regelmæssig børstning. En American Pit Bull Terrier har også brug for hyppig kælning, da dette hjælper med at fjerne eventuelle klumper i pelsen. Kælningen giver også mulighed for at inspicere pelsen grundigt efter skader eller tegn på parasitter. Ørerne skal rengøres mindst en gang om ugen med en mild ørerens eller med et fugtigt stykke klud. Dette vil mindske risikoen for ørevoksbyld eller andre øreinfektioner.

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din American Pit Bull Terrier er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Generelt helbredsbillede
- Se alle hunde med generelt godt helbred
Savler meget
- Se alle hunde, der ikke savler meget
Tendens til overvægt
- Se alle hunde med tendens til overvægt

American Pit Bull Terriers er generelt sunde og robuste hunde, men der er visse sundhedsmæssige forhold, som de kan være mere udsatte for. De fleste af disse forhold er dog ikke alvorlige, og mange American Pit Bull Terriers lever et langt og lykkeligt liv uden at nogensinde støde på dem. Allergier: Mange hunde lider af allergier - dette gælder også for American Pit Bull Terriers. De fleste allergier skyldes dog ikke fødevarer eller luftveje, men snarere et overskud af støv eller pollen i hjemmet. Hvis din American Pit Bull Terrier har problemer med allergier, kan du prøve at tilsætte en teskefuld æblecidereddike til deres drikkevand for at balancere pH-niveauet i deres krop. Du kan også forsøge at bruge en dysebadespray til at rengøre deres pels og fjerne eventuelle allergener. Overvægt: Mange hunde - herunder American Pit Bull Terriers - er prædisponerede for overvægt. Dette kan føre til mange problemer, såsom åreforkalkning, diabetes og ledproblemer. Derfor er det vigtigt at holde din American Pit Bull Terrier i god form ved at sikre, at de får nok motion og spiser sundt og balanceret kost.

Tip
  • Find det rigtige hundefoder til din American Pit Bull Terrier i vores store database af hundefoder
  • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Typiske sundhedsproblemer

Hip Dysplasia
Allergies
Hypothyroidism
Heart Disease

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din American Pit Bull Terrier til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Rovdyrsinstinkt
- Se alle hunde med markant rovdyrsinstinkt
Nem at træne
- Se alle hunde, der er nemme at træne
Tendens til at gø eller hyle
- Se alle hunde, der ikke gør så meget
Tendens til at nappe & tygge i ting
- Se alle hunde, der ikke napper i ting
Intelligens
- Se alle intelligente hunde
Lyst til at vandre omkring
- Se alle hunde med tendens til at vandre omkring

American Pit Bull Terriers er kendt for at være meget intelligente og lette at træne. De er ofte hurtige til at lære nye tricks og tilegner sig ofte ny adfærd hurtigt. De fleste ejere af American Pit Bull Terriers vil finde, at deres hunde er meget lydhøre og nemme at træne.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Energiniveau og aktivitetsbehov
- Se alle hunde med højt aktivitetsniveau
Legesyge
- Se alle legesyge hunde
Intensitetsniveau
- Se alle intense hunde
Behov for motion
- Se alle hunde med behov for meget motion

American Pit Bull Terriers har brug for meget motion og aktivitet for at være sunde og glade. De har brug for mindst to timer daglig motion, men det er bedst, hvis de får mere. De kan lide at løbe, gå ture og lege i haven. De kan også lide at spille aktive spil såsom fangeleg eller fetch. American Pit Bull Terriers har brug for en udfordrende aktivitet eller sport for at undgå kedsomhed og utilpashed. American Pit Bull Terriers har ikke behov for særlig meget pleje, men deres pels skal børstes ugentligt for at fjerne døde hår og holde den sund og glat. Deres ører skal rengøres regelmæssigt for at undgå infektioner, og deres tænder skal børstes mindst to gange om ugen med en speciel tandpasta til hunde.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

👍 Hårdfør 👎 Ikke venlig mod katte
👍 Familievenlig 👎 Uegnet til førstegangsejere
👍 God med børn 👎 Egner sig ikke til at være alene
👍 Imødekommende over for fremmede mennesker 👎 Tolererer ikke koldt vejr
👍 Generelt godt helbred 👎 Reserveret over for andre hunde
👍 Nem pelspleje 👎 Savler meget
👍 Fælder kun lidt
👍 Nem at træne
👍 Intelligent
👍 Ikke tilbøjelig til at nappe og tygge i ting
👍 Ikke så tilbøjelig til at vandre vidt omkring
👍 Begrænset behov for motion
👍 Meget legesyg