Braque Français Pyrenees

Braque Français Pyrenees er en hunderace, der stammer fra Frankrig. Racen er kendetegnet ved at være venlig og smart, og den har et stort behov for motion. Braque Français Pyrenees er god til førstegangsejere og familievenlig, men ikke så egnet til at være vagthund på grund af dens lavt motiverede vagthundsinstinkt. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Braque Français Pyrenees

Størrelse
En Braque Français Pyrenees er en medium hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 12-25 kg. Se alle medium hunde

Vægt
En Braque Français Pyrenees vil typisk veje: 18-25 kg.

Højde
En Braque Français Pyrenees vil typisk have en højde på: 18.5-23 inches.

Markeringer
En Braque Français Pyrenees kommer med følgende markeringer: Krydsede, tan point, roan.

Tilpasningsevne

Hvordan en Braque Français Pyrenees tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

Tolererer koldt vejr
- Se alle hunde, der tåler koldt vejr
Evne til at tilpasse sig en lejlighed
- Se alle hunde, der egner sig til at bo i lejlighed
Tolererer varmt vejr
- Se alle hunde, der tåler varmt vejr
Tolererer at være alene
- Se alle hunde, der tolererer at være alene
Følsomhed
- Se alle følsomme hunde
God til førstegangsejere
- Se alle hunde, der er gode til førstegangsejere

En Braque Français Pyrenees er en hund, der klarer sig godt i forskellige scenarier. Den har god tolerance over for både kulde og varme, og kan også klare sig godt alene. En Braque Français Pyrenees er dog ikke særlig velegnet til førstegangsejere, da den har tendens til at være lidt sky og genert.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Braque Français Pyreneess profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Vagthundsinstinkt
- Se alle hunde med vagthundsinstinkt
Venlig over for andre hunde
- Se alle hunde, der er venlig mod andre hunde
Familievenlig
- Se alle familievenlige hunde
Børnevenlig
- Se alle børnevenlige hunde
Venlige over for fremmede
- Se alle hunde, der er venlig over for fremmede

I sociale sammenhænge: Denne hunderace er generelt meget venlig over for andre hunde og mennesker. De er kendt for at være meget imødekommende og går ofte hen og slikker mennesker, de møder på gaden. De fleste af dem vil også gerne have mennesker til at klappe dem. De er generelt meget glade og venlige hunde. I familiehjem: Braque Français Pyreneeser er også kendt for at være meget venlige hunde, når de er i familiehjem. De fleste af dem elsker at lege med børn, og de fleste af dem er rolige nok til at tillade små børn at klappe dem. De har en god temperamentsstabilisering, så de kan tolerere lidt rod i et familiehjem. Generelt set er Braque Français Pyreneeser meget venlige hunde, der vil have det godt med de fleste familier.

Er en Braque Français Pyrenees den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Braque Français Pyrenees

Det hurtige overblik

Pelslængde
Kort
Fælder meget
Pelstype
Glat
Nem pelspleje
- Se alle hunde med nem pelspleje

Denne hunderace har en kort, tæt og glat pels, der kræver regelmæssig børstning for at fjerne eventuelle snavs eller fugt. Pelsen skal børstes i den retning, hårene vokser, for at undgå irritation. Hvis din hunds pels er meget tæt, kan det være nødvendigt at bruge en professionel pelspleje. En Braque Français Pyreneess behøver ikke at blive badet for ofte, da dette kan fjerne den beskyttende olie fra pelsen. Når du ber dog din hund, så sørg for at bruge en mild shampoo designet til hunde og skyld grundigt efter. En Braque Français Pyreneess har brug for regelmæssig pleje af ørerne for at undgå infektioner. Brug en bomuldspude dyppet i en mild opløsning af eddike eller bagepulver til at tørre ud ørerne. Du skal også kontrollere din hunds ører regelmæssigt for tegn på irritation eller infektion, som kan omfatte rødme, kløe eller udflåd. Hvis du bemærker nogen af disse tegn, skal du kontakte din dyrlæge med det samme. Braque Français Pyreneess har typisk ikke problemer med tandsten eller anden tandpleje, men det anbefales alligevel at gennemføre en grundig tandbørstning to til tre gange om ugen. Brug en blød tandbørste og mild tandpasta designet til hunde. Undgå at bruge mennesketandpasta, da den indeholder ingredienser, der kan være skadelige for din hunds mave-tarmkanal. Det er også vigtigt at holde øje med din hunds kløer og file dem jævnligt ned med en godkendt hundefiler. Hvis kløerne ikke holdes itjek kan de blive langstrakte og rodnet ind i poten, hvilket kan være smertefuldt for din hund.

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Braque Français Pyrenees er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Generelt helbredsbillede
- Se alle hunde med generelt godt helbred
Savler meget
- Se alle hunde, der ikke savler meget
Tendens til overvægt
- Se alle hunde med tendens til overvægt

Braque Français Pyreneess er en sund hunderace, der normalt ikke lider af mange alvorlige sygdomme. De fleste Braque Français Pyreneess har et godt helbred, og de fleste kan leve et langt og sundt liv. Imidlertid kan nogle hunde være mere modtagelige for visse sygdomme end andre, så det er altid en god idæ at holde øje med dit kæledyrs sundhed og være opmærksom på eventuelle tegn på sygdom. Braque Français Pyreneess er en af de få hypoallergeniske hunderacer, hvilket betyder, at de ikke udskiller meget støv eller dander, og derfor er de ideelle for mennesker med allergi over for hunde. De fleste Braque Français Pyreneess har imidlertid tendens til at savle lidt mere end andre hunderacer, så det er en god idæ at have et lommetørklæde eller noget andet lignende til at tørre din hunds snude af med. Selvom Braque Français Pyreneess normalt ikke får fødevareallergier eller luftvejsallergier, kan nogle af disse hunde være prædisponerede for overvægt. Dette skyldes normalt den store mængde mad, som de indtager, og den mindre aktive livsstil, som mange af disse hunde lever. Hvis du bemærker, at din Braque Français Pyrenees begynder at tage på i vægt eller bliver inaktiv, skal du kontakte din dyrlæge for at få råd om, hvordan du kan holde din hund i god form.

Tip
  • Find det rigtige hundefoder til din Braque Français Pyrenees i vores store database af hundefoder
  • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Typiske sundhedsproblemer

Hip Dysplasia
Patellar luxation
Progressive retinal atrophy
Elbow Dysplasia

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Braque Français Pyrenees til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Rovdyrsinstinkt
- Se alle hunde med markant rovdyrsinstinkt
Nem at træne
- Se alle hunde, der er nemme at træne
Tendens til at gø eller hyle
- Se alle hunde, der ikke gør så meget
Tendens til at nappe & tygge i ting
- Se alle hunde, der ikke napper i ting
Intelligens
- Se alle intelligente hunde
Lyst til at vandre omkring
- Se alle hunde med tendens til at vandre omkring

Braque Français Pyreneess er en meget intelligent hunderace. De er nemme at træne, til at lære nye tricks og tilegne sig ny adfærd. De fleste af dem er også meget venlige og hengivne over for deres ejere.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Energiniveau og aktivitetsbehov
- Se alle hunde med højt aktivitetsniveau
Legesyge
- Se alle legesyge hunde
Intensitetsniveau
- Se alle intense hunde
Behov for motion
- Se alle hunde med behov for meget motion

Braque Français Pyreneesser er en aktiv og energisk hunderace, der har behov for masser af motion og aktivitet. De elsker at løbe og lege, og de har brug for mindst to timer daglig motion for at blive sunde og raske. Braque Français Pyreneesser har brug for en familie, der kan give dem den aktivitet, de behøver, ellers kan de udvikle adfærdsproblemer.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

👍 Hårdfør 👎 Ikke egnet til at bo i lejlighed
👍 Familievenlig 👎 Uegnet til førstegangsejere
👍 God med børn 👎 Egner sig ikke til at være alene
👍 Generelt godt helbred 👎 Fælder meget
👍 Nem pelspleje 👎 Højt intensitetsniveau
👍 Ikke forbundet med overvægtighed
👍 Intelligent
👍 Ikke tilbøjelig til at nappe og tygge i ting
👍 Markant rovdyrsinstinkt
👍 Ikke så tilbøjelig til at gø og hyle
👍 Ikke så tilbøjelig til at vandre vidt omkring
👍 Begrænset behov for motion
👍 Meget legesyg