Jindo

Jindo er en hunderace, der stammer fra Sydkorea. Racen blev anerkendt af FCI i 1996 og er kendetegnet ved sin loyale og beskyttende natur. Jindoer har en flot, tæt pels med en lang rygstråle, der giver dem et elegant udseende. Pelsen findes i farverne sort, hvid, brun og grå. De fleste Jindoer vejer mellem 15-25 kg og måler 40-50 cm i højden. Racen er generelt meget intelligente og lette at træne, men de kan have et vagthundsinstinkt, der gør dem mindre egnede til førstegangsejere eller familier med små børn. Deres store motionsbehov betyder desuden, at de ikke er egnede til at leve som kæledyr i lejligheder eller andre steder uden adgang til regelmæssig motion og udendørs aktiviteter. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Jindo

Størrelse
En Jindo er en medium hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 12-25 kg. Se alle medium hunde

Vægt
En Jindo vil typisk veje: 15-23 kg.

Højde
En Jindo vil typisk have en højde på: 18-22 inches.

Tilpasningsevne

Hvordan en Jindo tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

Tolererer koldt vejr
- Se alle hunde, der tåler koldt vejr
Evne til at tilpasse sig en lejlighed
- Se alle hunde, der egner sig til at bo i lejlighed
Tolererer varmt vejr
- Se alle hunde, der tåler varmt vejr
Tolererer at være alene
- Se alle hunde, der tolererer at være alene
Følsomhed
- Se alle følsomme hunde
God til førstegangsejere
- Se alle hunde, der er gode til førstegangsejere

En Jindo er en ret tilpasningsvenlig hund, der kan klare sig godt i både kulde og varme. Den er dog ikke så god til at være alene, da den har behov for selskab for at trives. I en lejlighed er den dog fint tilpas, da den ikke er for stor. Jindos er gode hunde for førstegangsejere, da de er lette at træne og pleje. De er dog ikke så venlige over for fremmede, så det kan være en udfordring at have besøg med en Jindo.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Jindos profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Vagthundsinstinkt
- Se alle hunde med vagthundsinstinkt
Venlig over for andre hunde
- Se alle hunde, der er venlig mod andre hunde
Familievenlig
- Se alle familievenlige hunde
Børnevenlig
- Se alle børnevenlige hunde
Venlige over for fremmede
- Se alle hunde, der er venlig over for fremmede

En Jindo er generelt en venlig hund, der er god til at lære nye ting. De fleste Jindoer vil være meget hengivne over for deres ejere og familie og vil ofte følge dem rundt i huset. De er også gode med børn, selvom de måske ikke er så tolerante over for andre hunde. I nogle tilfælde kan en Jindo vise aggression over for andre hunde, men dette er sjældent. De fleste Jindoer er dog rolige og afbalancerede hunde, der ikke viser megen aggression.

Er en Jindo den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Jindo

Det hurtige overblik

Fælder meget
Nem pelspleje
- Se alle hunde med nem pelspleje

Jindos har brug for daglig pelspleje for at bevare sin smukke pels, fordi den har en meget tæt pels. Pelspleje omfatter børstning, kæmmning og evt.
trimning af hundens pels. Børstning aftager døde hår, kæmmning afhjælper eventuelle knuder, og trimning kan være nødvendig for at fjerne eventuelle lange, tørre eller skadede hår. Derudover skal Jindos også have regelmæssige bad - cirka en gang om måneden, fordi den har en meget tæt pels. Brug en god hundeshampoo, og vask hundens pels grundigt for at fjerne alle rester af shampoo. Lad ikke shampooen sidde i hundens pels i længere tid end nødvendigt, da dette kan tørre ud pelsen. Efter badet skal du tørre din hund godt af med et Microfiber-håndklæde eller en blød dyne, så der ikke bliver fugt i pelsen. Husk også at kontrollere din hunds ører regelmæssigt for at sikre, at der ikke er opbygget snavs eller andet som kan irritere huden inde i øret. Hvis du bemærker noget snavs eller tegn på irritation, skal du bruge en mild øreklud til at rense ørerne ud.

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Jindo er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Generelt helbredsbillede
- Se alle hunde med generelt godt helbred
Savler meget
- Se alle hunde, der ikke savler meget
Tendens til overvægt
- Se alle hunde med tendens til overvægt

Jindos er generelt sunde og robuste hunde, men de kan være disponeret for nogle få helbredsmæssige problemer. De mest almindelige problemer, som en Jindo kan have, er led- og hudproblemer. Jindos har også en tendens til at savle mere end andre hunderacer, så det er vigtigt at tørre deres snude og poter efter et måltid eller en tur udenfor. Mange Jindos er også i fare for at blive overvægtige, så det er vigtigt at holde øje med deres vægt og kost.

Tip
  • Find det rigtige hundefoder til din Jindo i vores store database af hundefoder
  • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Jindo til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Rovdyrsinstinkt
- Se alle hunde med markant rovdyrsinstinkt
Nem at træne
- Se alle hunde, der er nemme at træne
Tendens til at gø eller hyle
- Se alle hunde, der ikke gør så meget
Tendens til at nappe & tygge i ting
- Se alle hunde, der ikke napper i ting
Intelligens
- Se alle intelligente hunde

Jindos er en intelligent hunderace, der er nem at træne til at lære nye tricks og tilegne sig ny adfærd. De er meget lydige og opmærksomme på deres ejer, hvilket gør dem lette at træne. De fleste Jindos elsker at lære nye ting, og vil ofte gøre deres bedste for at behage deres ejer.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Energiniveau og aktivitetsbehov
- Se alle hunde med højt aktivitetsniveau
Intensitetsniveau
- Se alle intense hunde
Behov for motion
- Se alle hunde med behov for meget motion

En Jindo har brug for en aktiv livsstil og har et højt energibehov. Jindoen er en meget energisk hund, der elsker at være aktiv og motioneret. Den har brug for mindst to timers daglig motion, gerne mere, og den elsker at løbe og lege. Jindoen er ikke egnet til et roligt og inaktivt liv i en lejlighed eller et hus uden have. Hvis den ikke får nok motion og aktivitet, kan den blive utrænet og ulykkelig.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

👍 Tolererer koldt vejr 👎 Uegnet til førstegangsejere
👍 Familievenlig 👎 Egner sig ikke til at være alene
👍 Imødekommende over for fremmede mennesker 👎 Tolererer ikke varmt vejr
👍 Generelt godt helbred 👎 Krævende pelspleje
👍 Fælder kun lidt 👎 Øget risiko for overvægt
👍 Intelligent 👎 Savler meget
👍 Markant rovdyrsinstinkt 👎 Krævende at træne
👍 Ikke så tilbøjelig til at gø og hyle 👎 Tilbøjelig til at nappe og tygge i ting
👍 Begrænset behov for motion
👍 Markant vagthundsinstinkt

Ressourcer