Thai Bangkaew Dog

Thai Bangkaew Dog er en hunderace, der stammer fra Thailand. Denne race blev oprindeligt avlet til at være en vagthund og er stadig kendt for sine beskyttende instinkter. Thai Bangkaew Dog er en relativt ny race, men har allerede opnået popularitet i mange lande verden over pga. dets unikke udseende og temperament. Thai Bangkaew Dog er en mellemstor hund med et kompakt bygget, der vejer ca. 15-20 kg. De fleste eksemplarer af denne race har en sort maskulin ansigtsfarve med hvide markeringer på ørerne og snuden. Nogle individer kan have brune eller grå toner i deres pelsfarve, men dette er ikke særlig almindeligt. Pelsen på Thai Bangkaew Dog er ret kort og glat, men nogle individer kan have lidt længere pels langs ryggen og halen. Thai Bangkaew Dogs har normalt et roligt og afslappet temperament, men de kan vise sig at være meget beskyttende over for deres familie og ejere, når det er nødvendigt. Denne race elsker at følges ad med sin familie, så de egner sig bedst til folk, der har masser af tid til at gå tur sammen med dem dagligt [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Thai Bangkaew Dog

Internationalt racenavn
En Thai Bangkaew Dogs internationale navn er Thai Bangkaew Dog. Altså det samme som på dansk.

Størrelse
En Thai Bangkaew Dog er en medium hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 12-25 kg. Se alle medium hunde

Vægt
En Thai Bangkaew Dog vil typisk veje: 16-20 kg.

Hvalpekuld
En Thai Bangkaew Dog får typisk et kuld med 4-6 puppies.

Tilpasningsevne

Hvordan en Thai Bangkaew Dog tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

Thai Bangkaew Dogs er tilpasningsvenlige i de fleste scenarier. De er gode til at klare sig i kulde, varme og alene. De trives dog bedst i et hus eller en lejlighed med masser af plads til at bevæge sig frit rundt. Thai Bangkaew Dogs er også gode til førstegangsejere, da de ikke er for krævende og er lette at træne.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Thai Bangkaew Dogs profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Kattevenlig
- Se alle kattevenlige hunde

Thai Bangkaew Dogs er generelt meget venlige og omgængelige hunderacer. De er dog ikke så sociale som nogle andre hunderacer, så de kan have svært ved at tilpasse sig nye mennesker og hunde. De fleste Thai Bangkaew Dogs vil dog være meget glade for at få lov til at lege og interagere med mennesker og andre hunde, når de først lærer dem at kende.

Er en Thai Bangkaew Dog den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Thai Bangkaew Dog

Det hurtige overblik

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Thai Bangkaew Dog er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Thai Bangkaew Dogs er generelt sunde og raske hunde, men som alle andre hunderacer kan de være disponeret for visse sundhedsmæssige problemer. De fleste af disse problemer er arvelige og kan derfor ikke forhindres, men der er nogle ting, du kan gøre for at minimere risikoen for, at din hund udvikler dem
En af de mest almindelige sundhedsmæssige problemer hos Thai Bangkaew Dogs er allergier. De fleste Thai Bangkaew Dogs vil have en eller flere fødevareallergier, og mange også luftvejsallergier. Allergier kan være meget svære at behandle, så det er vigtigt at have din hund testet regelmæssigt for dem. Derudover skal du sørge for at fodre din hund en kost, der er fri for de fødevarer, hun er allergisk overfor. Også relativt hyppigt forekommende hos Thai Bangkaew Dogs er ledsygdomme som HD (hoppe leddegigt) og ED (albueleddegigt). Disse sygdomme kan være meget smertefulde og kan i værste tilfælde føre til permanent lameness. Derfor bør du have din hund undersøgt regelmæssigt af en dyrlæge for at sikre, at hun ikke udvikler disse sygdomme.

Tip
  • Find det rigtige hundefoder til din Thai Bangkaew Dog i vores store database af hundefoder
  • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Thai Bangkaew Dog til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Thai Bangkaew Dogs' trænbarhed: Thai Bangkaew Dogs er kendt for at være meget intelligente hunde, der let kan lære nye tricks og tilegne sig ny adfærd. De er også kendt for at være meget lydige og nemme at træne.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

En Thai Bangkaew Dog er en af de mindre hunderacer, der kun vejer omkring 8-10 kg. Den har brug for en relativt aktiv livsstil for at trives, og den har brug for motion og stimulerende aktiviteter, såsom gåture, leg og træning. Denne hunderace er ikke egnet til at leve i et kedeligt og roligt miljø. De fleste Thai Bangkaew Dogs har brug for mindst en times gåtur om dagen sammen med masser af leg og træning.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

Ressourcer

Kilder