Aïdi

Aïdi er en hunderace, der stammer fra Atlasbjergene i Marokko. Racen blev oprindeligt avlet til at være en vagthund og et kæledyr, men den er i dag også meget udbredt som en sports- og redningshund. Aïdi er en robust og energisk hund, der trives bedst i et aktivt miljø med masser af plads til at løbe rundt. De fleste eksemplarer af racen har en sort pels med hvide markeringer på snuden, poterne og halen, men der findes også nogle få individer med brun eller grå pels. Aïdier er generelt venlige og hengivne over for deres familie, men de kan være lidt mistroiske over for fremmede. Denne race egner sig ikke til førstegangsejere eller folk med lavt energiniveau - Aïdien vil nemlig have behov for masser af motion og mental stimulering for at være glad. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Aïdi

Internationalt racenavn
En Aïdis internationale navn er Chien de l'Atlas.

Størrelse
En Aïdi er en stor hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 25-45 kg. Se alle store hunde

Vægt
En Aïdi vil typisk veje: 35-55 kg.

Tilpasningsevne

Hvordan en Aïdi tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

En Aïdi er en hunderace, der er godt egnet til forskellige scenarier. De klarer sig godt i kulde og varme, da de har en meget robust krop. De kan også sagtens klare sig alene, da de ikke har behov for meget motion. De er dog ikke egnede til førstegangsejere, da de ofte er meget energiske og kan være svære at lære at kende.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Aïdis profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

En Aïdi er generelt en venlig hunderace, der godt kan lide at være omgivet af mennesker. De er meget sociale og elsker at lege og interagere med andre hunde og mennesker. De er dog ikke altid lige så venlige over for fremmede, som de er over for deres ejere og dem, de kender godt. De kan være lidt mistroiske over for nye mennesker og situationer, men de vil hurtigt varme op til nogen, hvis de føler sig trygge.

Er en Aïdi den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Aïdi

Det hurtige overblik

Aïdis har brug for regelmæssig pelspleje for at se sund og flot ud. Deres pels er meget tæt, og det kan være svært at få den helt ren med almindelig hundesæbe. Derfor anbefales det, at man bruger en mild shampoo til Aïdis' pelspleje.
Aïdis har også brug for jævnlig børstning for at undgå klumper i deres pels. Børstningen hjælper også med at fordele deres naturlige olier, så deres pels bliver blødere og mere glansfuld. Det er især vigtigt at pleje Aïdis' pels i de varmere måneder, da de let kan blive overophedede. Man skal derfor sørge for at give dem et koldt bad efter en tur i solen, og børste dem ofte for at fjerne eventuelle rester af sand eller andet snavs.

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Aïdi er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Aïdi er en hunderace med et generelt godt helbred. De savler ikke meget og har ikke tendens til overvægt. De er ikke prædisponeret for fødevareallergier eller luftvejsallergier.

Tip
 • Find det rigtige hundefoder til din Aïdi i vores store database af hundefoder
 • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Foder

Hundefoder er en jungle, men her er tre bud på hundefoder, der passer til en Aïdi (Hvis du vil have en mere målrettet bud til din hund, så opret en gratis hundeprofil her, og bliv guidet hen til det perfekte foder).

Her har vi fundet en række gode produkter med gode ingredienser, der passer til din hunds størrelse og kan fås i Danmark. Vi har valgt (1) med særligt gode ingredienser, (2) en der er fokuseret på at holde omkostningerne i ro, og (3) en, der er en god mellemvej mellem de to (bedste "værdi")

De bedste ingredienser

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Prisleje: £2.49/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 95 %

Den laveste pris

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Den bedste mellemvej

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Aïdi til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Aïdis er en af de mere intelligente hunderacer, og den er relativt nem at træne. Den kan lære nye tricks og tilegne sig ny adfærd relativt let, men det kræver dog lidt tålmodighed og konsekvens fra ejerens side.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Aïdis er en meget energisk og aktiv hunderace, der har brug for masser af motion for at holde sig sund og rask. De fleste Aïdis hunde har brug for mindst to timer daglig motion, men nogle kan have behov for mere end dette. Nogle af de bedste måder at give din Aïdis den nødvendige motion er ved at lade den løbe frit i et stort område, gå lange ture sammen med dig eller lade den spille aktive spil såsom fetch.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

Ressourcer

Kilder