Grosser Münsterländer

Grosser Mynsterlænder er en hunderace, der stammer fra Tyskland. Racen er kendetegnet ved dens store størrelse og mørke pelsfarve. De fleste Grosser Mynsterlændere har sort pels med hvide aftegn eller pletter, men der findes også nogle, der er helt sorte eller sortskimlede. Hundene har et meget intelligent udtryk i ansigtet, og deres øjne er ofte mørke. Grosser Mynsterlændere er generelt meget venlige og familieorienterede hunde. De trives bedst i selskab med andre hunde eller børn, og de har brug for masser af motion for at holde sig sunde og raske. Denne race egner sig ikke til førstegangsejere, da de kan være lidt reserverede over for fremmede mennesker. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Grosser Münsterländer

Kategori
Grosser Münsterländer tilhører kategorien Stående jagthunde.

Internationalt racenavn
En Grosser Münsterländers internationale navn er Grosser Münsterländer Vorstehhund.

Størrelse
En Grosser Münsterländer er en stor hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 25-45 kg. Se alle store hunde

Vægt
En Grosser Münsterländer vil typisk veje: 28-35 kg.

Højde
En Grosser Münsterländer vil typisk have en højde på: Hanner 60-65 cm Tæver 58-63 cm.

Farver
En Grosser Münsterländer kan have disse farver: De tre farvevarianter er: Hvid med sorte aftegn og pletter, sortskimlet og ren sort Hovedet er sort ? eventuelt med en hvid snip eller blis Øjnene er mørke.

Oprindelsesland
En Grosser Münsterländer kommer oprindeligt fra: Tyskland.

Specialklub
Grosser Münsterländer tilhører specialklubben Dansk Münsterländer Klub.

Tilpasningsevne

Hvordan en Grosser Münsterländer tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

En Grosser Mynsterlænder er en alsidig og robust hunderace, der kan klare sig godt i både kulde og varme. Den er meget selvstændig og kan sagtens være alene i en lejlighed, men den trives bedst med lidt plads at boltre sig på. Grosser Mynsterlændere er ikke for førstegangsejere, da de kræver en del træning og opmærksomhed for at fungere optimalt. De er dog gode familiehunde, der elsker at være sammen med mennesker.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Grosser Münsterländers profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

En grosser mynsterlænder er generelt venlig over for alle, de møder - både mennesker og andre dyr. De er ikke bange for at vise deres kærlighed og hengivenhed til deres ejer, og kan være meget beskyttende over for dem. De fleste grosser mynsterlænders er rolige og afbalancerede hunde, der ikke vil starte et slagsmål med andre hunde uden grund.

Er en Grosser Münsterländer den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Grosser Münsterländer

Det hurtige overblik

Pelslængde
Mellem
Pelstype
Dobbelt
Hvor ofte skal den plejes?
Ugentligt

Grosser Mynsterlænders har brug for en grundig pelspleje for at se sund og velplejet ud. Deres pels skal børstes dagligt for at fjerne eventuelle slidte og løse hår, og deres kløer skal kontrolleres og klippes regelmæssigt. Deres ører skal også rengøres jævnligt for at undgå infektioner. Derudover skal man som ejer være opmærksom på, at Grosser Mynsterlænders har en tendens til at få fedtet hud, så det er vigtigt at give dem en god shampoo og balsam, der er beregnet til fedtede hunderacer. Deres pels kan også blive tør og slidt ud, så det er en god ide at bruge en mild conditioner efter shampooen. # Reverted
Grosser Mynsterlænders har brug for en grundig pelspleje for at se sund og velplejet ud. Deres pels skal børstes dagligt for at fjerne eventuelle slidte og løse hår, og deres kløer skal kontrolleres og klippes regelmæssigt. Deres ører skal også rengøres jævnligt for at undgå infektioner. Derudover skal man som ejer være opmærksom på, at Grosser Mynsterlænders har en tendens til at få fedtet hud, så det er vigtigt at give dem en god shampoo og balsam, der er beregnet til fedtede hunderacer. Deres pels kan også blive tør og slidt ud, så det er en god ide at bruge en mild conditioner efter shampooen.

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Grosser Münsterländer er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Allergivenlig
- Se alle allergivenlige hunde
Nej

Grosser Mynsterlænders er generelt ret sunde og robuste hunde, der dog kan være udsat for en række almindelige hundesygdomme såsom ledsygdomme, øreinfektioner og allergier. De fleste af disse sygdomme kan imidlertid lettere behandles eller forebygges gennem regelmæssig veterinærpleje og god pleje
Det er vigtigt at gøre hunden opmærksom på, at den ikke skal jage, før den har fået tilladelse.

Tip
 • Find det rigtige hundefoder til din Grosser Münsterländer i vores store database af hundefoder
 • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Foder

Hundefoder er en jungle, men her er tre bud på hundefoder, der passer til en Grosser Münsterländer (Hvis du vil have en mere målrettet bud til din hund, så opret en gratis hundeprofil her, og bliv guidet hen til det perfekte foder).

Her har vi fundet en række gode produkter med gode ingredienser, der passer til din hunds størrelse og kan fås i Danmark. Vi har valgt (1) med særligt gode ingredienser, (2) en der er fokuseret på at holde omkostningerne i ro, og (3) en, der er en god mellemvej mellem de to (bedste "værdi")

De bedste ingredienser

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Prisleje: £2.49/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 95 %

Den laveste pris

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Den bedste mellemvej

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Grosser Münsterländer til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Grosser Mynsterlænders er en meget intelligent hunderace, der er nem at træne til at lære nye tricks og tilegne sig ny adfærd. De er meget lydhøre og lærenemme, og de elsker at samarbejde med deres menneskelige ledsagere. De er dog ikke så lette at træne til at gøre store ting som andre hunderacer. De har brug for en rolig, konsekvent og tålmodig træner, der er villig til at investere tid og energi i at lære dem de ønskede tricks eller adfærdsmønstre.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Dagligt motionsbehov
Mere end 2 timer om dagen

Grosser Mynsterlændere har brug for en aktiv og energifyldt livsstil. De er meget aktive hunde, der elsker at løbe og lege. De har brug for masser af motion for at holde sig i form, så deres ejere skal være forberedt på at give dem nok daglig motion. De kan dog godt trives med mindre aktivitet, hvis de får en regelmæssig træningsplan.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)