Polski Owczarek Podhalanski

Polski Owczarek Podhalanski er en hyrde- og kvæghund, der stammer fra Polen. Racen er kendetegnet ved sin dobbelte pels, mellem lange pels og hvide farve. De fleste eksemplarer af racen er meget intelligente og venlige over for mennesker, inklusive børn. De har dog et stort motionsbehov - op til 30 minutter om dagen - og kan vise sig at være vagthundsinstinkterne i ny og næ. Alligevel anses de som gode førstegangsejere blandt hunderacer. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os.]

Generelt om en Polski Owczarek Podhalanski

Kategori
Polski Owczarek Podhalanski tilhører kategorien Hyrde og Kvæghunde.

Internationalt racenavn
En Polski Owczarek Podhalanskis internationale navn er Polski Owczarek Podhalanski. Altså det samme som på dansk.

Størrelse
En Polski Owczarek Podhalanski er en stor hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 25-45 kg. Se alle store hunde

Vægt
En Polski Owczarek Podhalanski vil typisk veje: 40-50 kg.

Højde
En Polski Owczarek Podhalanski vil typisk have en højde på: Hanner 65-70 cm Tæver 60-65 cm.

Farver
En Polski Owczarek Podhalanski kan have disse farver: Hvid.

Oprindelsesland
En Polski Owczarek Podhalanski kommer oprindeligt fra: Polen.

Specialklub
Polski Owczarek Podhalanski tilhører specialklubben Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub.

Tilpasningsevne

Hvordan en Polski Owczarek Podhalanski tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

En Polski Owczarek Podhalanski er en hund, der er meget tilpasningsvenlig i forskellige scenarier. Den klarer sig godt i kulde og varme og den er også god til at være alene. Denne hunderace er dog ikke så god til førstegangsejere, da den kan være lidt genert over for nye mennesker.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Polski Owczarek Podhalanskis profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Kattevenlig
- Se alle kattevenlige hunde

Den Polske Owczarek Podhalanski er en meget venlig hunderace. De er kendt for at være meget loyale og hengivne over for deres ejere og vil ofte forsøge at please eller glæde dem. De fleste af disse hunde er også meget sociale og elsker at være i selskab med andre hunde, men de kan godt finde sig til rette alene, hvis det er nødvendigt. De har en stærk, intuitiv fornemmelse for, hvad der sker omkring dem, og de reagerer ofte positivt på mennesker og dyr, der viser venlighed eller kærlighed.

Er en Polski Owczarek Podhalanski den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Polski Owczarek Podhalanski

Det hurtige overblik

Pelslængde
Mellem
Pelstype
Dobbelt
Hvor ofte skal den plejes?
Ugentligt

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Polski Owczarek Podhalanski er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Allergivenlig
- Se alle allergivenlige hunde
Nej

Polski Owczarek Podhalanskis er en sund og robust hunderace, der ikke er særlig prædisponeret for sygdomme eller allergier. De fleste hunde af denne race har et godt helbredsbillede, selv om der kan være enkelte individer, der lider af overvægt.
Hundene savler ikke særlig meget, men det er normalt for dem at spise lidt mere end andre hunderacer. Deres tøj er ofte tæt på kroppen og kan være lidt stivere end andre hunderacers pels.
Polski Owczarek Podhalanskis er en loyal og hengiven hunderace, der elsker at være sammen med deres menneskelige familie. De er venlige over for andre hunde og katte, selv om de kan vise dominerende adfærd over for andre hunde af samme køn.

Tip
 • Find det rigtige hundefoder til din Polski Owczarek Podhalanski i vores store database af hundefoder
 • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Foder

Hundefoder er en jungle, men her er tre bud på hundefoder, der passer til en Polski Owczarek Podhalanski (Hvis du vil have en mere målrettet bud til din hund, så opret en gratis hundeprofil her, og bliv guidet hen til det perfekte foder).

Her har vi fundet en række gode produkter med gode ingredienser, der passer til din hunds størrelse og kan fås i Danmark. Vi har valgt (1) med særligt gode ingredienser, (2) en der er fokuseret på at holde omkostningerne i ro, og (3) en, der er en god mellemvej mellem de to (bedste "værdi")

De bedste ingredienser

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Prisleje: £2.49/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 95 %

Den laveste pris

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Den bedste mellemvej

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Polski Owczarek Podhalanski til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

En Polski Owczarek Podhalanski er en meget intelligent hunderace, der er let at træne til at lære nye tricks og tilegne sig ny adfærd. De fleste eksemplarer af racen er meget ivrige efter at behage deres menneskelige følgesvende, og de vil ofte gøre alt for at opfylde enhver anmodning eller ordre, de måtte få. Deres store intelligens betyder også, at de ofte er hurtige til at tilpasse sig nye situationer eller miljøer, så længe disse ikke indebærer for meget frygt eller stress.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Dagligt motionsbehov
Op til 30 minutter om dagen

En Polski Owczarek Podhalanski er en mellemstor, atletisk hund med masser af energi og udholdenhed. Den har brug for regelmæssig motion for at holde sig i form og sund, og den kan let blive ked af det og frustreret, hvis den ikke får nok bevægelse. Den trives bedst i et aktivt hjem med en have eller andet sted, hvor den kan løbe rundt og udforske.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

Ressourcer

Kilder