Braque d'Auvergne

Generelt om en Braque d'Auvergne

Kategori
Braque d'Auvergne tilhører kategorien Stående jagthunde.

Internationalt racenavn
En Braque d'Auvergnes internationale navn er Braque d'Auvergne. Altså det samme som på dansk.

Størrelse
En Braque d'Auvergne er en stor hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 25-45 kg. Se alle store hunde

Vægt
En Braque d'Auvergne vil typisk veje: 22-30 kg.

Højde
En Braque d'Auvergne vil typisk have en højde på: Hanner 57-63 cm Tæver 55-60 cm.

Farver
En Braque d'Auvergne kan have disse farver: Hvid med sorte partier og sort marmorering.

Oprindelsesland
En Braque d'Auvergne kommer oprindeligt fra: Frankrig.

Specialklub
Braque d'Auvergne tilhører specialklubben Klubben for Jagthunde uden Specialklub.

Tilpasningsevne

Hvordan en Braque d'Auvergne tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

En Braque d'Auvergne er en ret tilpasningsvenlig hunderace. De klarer sig godt i både kulde og varme, men kan godt lide at have masser af plads at løbe rundt på. De er gode alene-hunde, der ikke har behov for meget menneskelig kontakt, men de er også gode familiehunde, der kan lide at få lov til at være en del af familielivet. De er ikke særlig gode til førstegangsejere, da de ofte kan være lidt stædige og reserverede over for nye mennesker.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Braque d'Auvergnes profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

I almindelige hverdags situationer er Braque d'Auvergne generelt meget venlige og imødekommende over for mennesker, de er dog ikke bange for at vise deres kærlighed og hengivenhed, og kan være meget kyssende og krammende. De er også meget glade for at få masser af kærlighed og opmærksomhed. Når det kommer til andre hunde, er Braque d'Auvergne ofte ret afslappede og rolige. De vil ikke provokere eller starte nogen slags problemer med andre hunde, men de kan være lidt forsigtige eller reserverte i mødet med helt fremmede hunde. Med tiden lærer de dog at kende hinanden bedre, og de fleste Braque d'Auvergne er faktisk ganske sociale med andre hunde
I løbet af jagtinstinkterne kan nogle Braque d'Auvergns vise en aggressiv side over for andre dyr - især råvildt. Men dette er ikke noget, der typisk sker i dagligdagen, og de fleste eksempler på aggression mod andre dyr forekommer under jagtsituationer.

Er en Braque d'Auvergne den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Braque d'Auvergne

Det hurtige overblik

En Braque d'Auvergnes har en kort, tæt og glat pels, der ikke kræver meget pleje. Pelsen skal børstes jævnligt for at fjerne eventuelle tovtråde eller andet affald. Hunderacen har ikke nogen særlige krav til pelspleje, men det anbefales at undgå at bruge for meget shampoo eller balsam, da dette kan tilstoppe pelsen. Pelsen skal vaskes ca. hver fjerde uge med en mild hundeshampoo. En Braque d'Auvergnes har ikke behov for at blive klippet eller trimmet, medmindre det ønskes af ejeren. Hundens ører skal rengøres jævnligt for at undgå infektioner, og tænderne skal børstes mindst to gange om ugen med en mild hundetandpasta.

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Braque d'Auvergne er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Braque d'Auvergnes er en sund og robust hunderace. De har ikke tendens til overvægt, og de er ikke prædisponeret for fødevareallergier eller luftvejsallergier. De savler kun lidt, og deres generelle helbredsproblemer er meget få. Deres pels skal ikke klippes, men børstes regelmæssigt.

Tip
 • Find det rigtige hundefoder til din Braque d'Auvergne i vores store database af hundefoder
 • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Foder

Hundefoder er en jungle, men her er tre bud på hundefoder, der passer til en Braque d'Auvergne (Hvis du vil have en mere målrettet bud til din hund, så opret en gratis hundeprofil her, og bliv guidet hen til det perfekte foder).

Her har vi fundet en række gode produkter med gode ingredienser, der passer til din hunds størrelse og kan fås i Danmark. Vi har valgt (1) med særligt gode ingredienser, (2) en der er fokuseret på at holde omkostningerne i ro, og (3) en, der er en god mellemvej mellem de to (bedste "værdi")

De bedste ingredienser

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Prisleje: £2.49/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 95 %

Den laveste pris

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Den bedste mellemvej

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Braque d'Auvergne til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

En Braque d'Auvergne er en intelligent hund, der let lærer nye tricks og tilegner sig ny adfærd. Den er meget lydig og nem at træne, hvilket gør den til en ideel familiehund

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)