Bull Terrier

Bull Terrier er en hunderace, der stammer fra Storbritannien. Racen er kendetegnet ved sin charmerende og drilske personlighed, og den er meget venlig over for børn. Bull Terrier har et højt motionsbehov, og det anbefales at give dem op til en time daglig motion. De kan dog godt leve i mindre lejligheder, da de ikke har behov for meget plads. Bull Terrier er ikke egnet til førstegangs ejere på grund af deres vagthundsinstinkt. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Bull Terrier

Kategori
Bull Terrier tilhører kategorien Terriere.

Internationalt racenavn
En Bull Terriers internationale navn er Bull Terrier. Altså det samme som på dansk.

Størrelse
En Bull Terrier er en medium hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 12-25 kg. Se alle medium hunde

Vægt
En Bull Terrier vil typisk veje: Der er ingen vægtgrænse, og vægten varierer meget Det mest almindelige er 20-38 kg.

Højde
En Bull Terrier vil typisk have en højde på: Størrelsen varierer.

Farver
En Bull Terrier kan have disse farver: Hvid evt med farvede markeringer på hovedet Sort, brindlet, rød og fawn med hvide tegninger eller solid Tricolour.

Hvalpekuld
En Bull Terrier får typisk et kuld med 1-9 hvalpe, average 5.

Oprindelsesland
En Bull Terrier kommer oprindeligt fra: Storbritannien.

Specialklub
Bull Terrier tilhører specialklubben Dansk Terrier Klub.

Tilpasningsevne

Hvordan en Bull Terrier tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

Tolererer koldt vejr
- Se alle hunde, der tåler koldt vejr
Evne til at tilpasse sig en lejlighed
- Se alle hunde, der egner sig til at bo i lejlighed
Tolererer varmt vejr
- Se alle hunde, der tåler varmt vejr
Tolererer at være alene
- Se alle hunde, der tolererer at være alene
Følsomhed
- Se alle følsomme hunde
God til førstegangsejere
- Se alle hunde, der er gode til førstegangsejere

Bull Terriers er meget tilpasningsvenlige hunde, der kan klare sig godt i mange forskellige scenarier. De er robuste og kan klare sig godt i kulde og varme, og de har ikke behov for megen motion. Derfor er de ideelle hunde for lejligheds- eller byboere. Bull Terriers er også kendt for at være en af de bedste hunderacer til førstegangs-ejere, da de er meget lydige og nemme at træne.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Bull Terriers profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Vagthundsinstinkt
- Se alle hunde med vagthundsinstinkt
Venlig over for andre hunde
- Se alle hunde, der er venlig mod andre hunde
Familievenlig
- Se alle familievenlige hunde
Børnevenlig
- Se alle børnevenlige hunde
Venlige over for fremmede
- Se alle hunde, der er venlig over for fremmede
Kattevenlig
- Se alle kattevenlige hunde

En Bull Terrier er en meget social hund, der elsker at være omgivet af mennesker. De er meget venlige over for alle, selv fremmede, og vil sjældent vise aggression eller være utålmodige. De er kendt for deres legendariske temperament, og det gør dem til en fantastisk familiehund. De elsker at lege med børn og andre hunde, og deres udadvendte natur kan gøre dem til den perfekte følgesvend på enhver tur.

Er en Bull Terrier den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Bull Terrier

Det hurtige overblik

Pelslængde
Kort
Fælder meget
Pelstype
Glat
Nem pelspleje
- Se alle hunde med nem pelspleje
Hvor ofte skal den plejes?
Ugentligt

Bull Terriers har brug for daglig pelspleje for at holde deres pels sund og glansfuld. Deres pels kræver børstning med en blød børste eller kam for at fjerne døde hår og skinke. Bull Terriers har tendens til at have meget tætte klynger af hår, så det er vigtigt at børste dem grundigt for at undgå klumper. Hvis de ikke børstes ordentligt, kan der opstå klumper af dødt hår, som vil være meget svært at fjerne. Bull Terriers har også brug for regelmæssig badning for at holde deres pels rene og sunde. Deres pels tager imod farvestoffet i shampooen, så det er vigtigt at vælge en shampoo, der er beregnet til Bull Terriers eller andre hunde med tætpakkede pelser. Bagefter skylles pelsen grundigt for at fjerne alle rester af shampooen. Efter badning kan Bull Terriers have brug for et lag af balsam for at gendanne fugtigheden i deres pels. Balsam anvendes normalt efterfulgt af en god gang børstning, så produktet kan trænge ordentligt ind i pelsen. Pas på ikke at over-bade din Bull Terrier, da dette kan udtørre deres pels og gøre den mere modtagelig over for skader.

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Bull Terrier er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Generelt helbredsbillede
- Se alle hunde med generelt godt helbred
Savler meget
- Se alle hunde, der ikke savler meget
Tendens til overvægt
- Se alle hunde med tendens til overvægt
Allergivenlig
- Se alle allergivenlige hunde
Nej
Prædisponeret for luftbårne allergier
Ja

Bull Terriers er generelt sunde og robuste hunde, men der er en række almindelige sundhedsmæssige problemer, som de kan være disponerede for. De fleste Bull Terriers har et godt helbredsbillede, men der er nogle ting, man skal være opmærksom på. Savler hunden meget: Bull Terriers savler mere end de fleste andre racer, og dette kan være et problem for nogle hundeejere. Hvis du ikke kan lide at rengøre op efter savl på gulvet eller møblerne, så er en Bull Terrier ikke den rette hund for dig. Har en Bull Terrier tendens til overvægt: Ja, Bull Terriers kan let blive overvægtige, hvis de ikke får motion og spiser for meget foder. Overvægt er ikke kun usundt for din hund, men det kan også gøre dem trætte og inaktive. Sørg derfor for at holde din Bull Terrier i god form ved at fodre dem den rigtige mængde af sund mad og sørge for, at de får regelmæssig motion. Prædisponeret for fødevareallergier: Nej, fødevareallergier er ikke almindelige hos Bull Terriers. Imidlertid kan nogle individuelle hunde have allergier overfor bestemte fodertyper eller ingredienser, så det er altid en god idæ at konsultere din dyrlæge, hvis du bemærker tegn på allergi hos din hund. Prædisponeret for luftvejsallergier: Ja, mange Bull Terriers lider af luftvejsallergier (eller astma), som giver anledning til åndenød og hoste. Allergien skyldes normalt pollen eller støvpartikler i luften, og symptomerne kan være mere udtalt om sommeren eller i støvede miljøer. Hvis du bemærker tegn på allergi hos din Bull Terrier, skal du kontakte din dyrlæge med det samme.

Tip
 • Find det rigtige hundefoder til din Bull Terrier i vores store database af hundefoder
 • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Typiske sundhedsproblemer

Hereditary Nephritis
Deafness
Heart Disease
Skin Problems
Spinning
Lens luxation

Foder

Hundefoder er en jungle, men her er tre bud på hundefoder, der passer til en Bull Terrier (Hvis du vil have en mere målrettet bud til din hund, så opret en gratis hundeprofil her, og bliv guidet hen til det perfekte foder).

Her har vi fundet en række gode produkter med gode ingredienser, der passer til din hunds størrelse og kan fås i Danmark. Vi har valgt (1) med særligt gode ingredienser, (2) en der er fokuseret på at holde omkostningerne i ro, og (3) en, der er en god mellemvej mellem de to (bedste "værdi")

De bedste ingredienser

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Prisleje: £2.49/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 95 %

Den laveste pris

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Den bedste mellemvej

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Bull Terrier til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Rovdyrsinstinkt
- Se alle hunde med markant rovdyrsinstinkt
Nem at træne
- Se alle hunde, der er nemme at træne
Tendens til at gø eller hyle
- Se alle hunde, der ikke gør så meget
Tendens til at nappe & tygge i ting
- Se alle hunde, der ikke napper i ting
Intelligens
- Se alle intelligente hunde
Lyst til at vandre omkring
- Se alle hunde med tendens til at vandre omkring

Bull Terriers er kendt for at være meget intelligente hunde, og de fleste ejere vil fortælle dig, at de er lette at træne. De lærer hurtigt nye tricks, og de er ofte villige til at lære ny adfærd. Deres store personlighed gør dem dog ofte svære at træne til at følge strenge regler, så du skal være forberedt på at bruge lidt ekstra tid på at træne dem. Bull Terriers er generelt set meget venlige hunde, der elsker at interagere med mennesker og andre hunde. De kan dog have en tendens til at blive defensive over for andre hunde, hvis de føler sig falset eller udsat for negative handlinger. Bull Terriers er kendt for at være meget intelligente hunde, og de fleste ejere vil fortælle dig, at de er lette at træne. De lærer hurtigt nye tricks, og de er ofte villige til at lære ny adfærd. Deres store personlighed gør dem dog ofte svære at træne til at følge strenge regler, så du skal være forberedt på at bruge lidt ekstra tid på at træne dem. Bull Terriers er generelt set meget venlige hunde, der elsker at interagere med mennesker og andre hunde. De kan dog have en tendens til at blive defensive over for andre hunde, hvis de føler sig falset eller udsat for negative handlinger.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Energiniveau og aktivitetsbehov
- Se alle hunde med højt aktivitetsniveau
Legesyge
- Se alle legesyge hunde
Intensitetsniveau
- Se alle intense hunde
Behov for motion
- Se alle hunde med behov for meget motion
Dagligt motionsbehov
Op til 1 time om dagen

En Bull Terrier har brug for et aktivt og energisk livsstil. De er meget aktive hunde, der elsker at løbe og lege. De har brug for mindst to timers motion om dagen, og det er bedst at give dem masser af muligheder for at udleve deres energi. De kan have brug for ekstra motion, hvis de er overvægtige. Bull Terriers er også meget sociale hunde, der elsker at være omkring mennesker og andre hunde. De har brug for regelmæssig interaktion med deres ejere, for at holde sig glade og sunde.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

👍 Tilpasser sig godt til en lejlighed👎 Ikke venlig mod katte
👍 Hårdfør👎 Egner sig ikke til at være alene
👍 Tolererer varmt vejr👎 Tolererer ikke koldt vejr
👍 Familievenlig👎 Savler meget
👍 God med børn👎 Tilbøjelig til at gø og hyle
👍 Imødekommende over for fremmede mennesker
👍 Venlig mod andre hunde
👍 Generelt godt helbred
👍 Nem pelspleje
👍 Ikke forbundet med overvægtighed
👍 Nem at træne
👍 Intelligent
👍 Ikke tilbøjelig til at nappe og tygge i ting
👍 Markant rovdyrsinstinkt
👍 Ikke så tilbøjelig til at vandre vidt omkring
👍 Begrænset behov for motion
👍 Meget legesyg