Cimarrón Uruguayo

Cimarrón Uruguayo er en hunderace der stammer fra Uruguay. Racen blev oprindeligt avlet til at være en arbejdshund på gårde og marker, men i dag er de fleste eksemplarer af racen i hjem som familiehunde. Cimarrón Uruguayoer er kendetegnet ved deres lojalitet, mod og venlighed. De er meget intelligente og lærenemme, og kan derfor let trænes til at udføre forskellige tricks og opgaver. Racen har et godt temperament og er generelt venlig over for andre hunde og mennesker. Cimarrón Uruguayoer har et roligt sind, men de kan vise sig at være beskyttende over for deres familie og ejer ifald det skulle blive nødvendigt. Racens pelstype varierer fra tæt/ru til blød/silkeagtig, alt afhængig af individets alder samt tid på året. Pelsen kan have alle farver undtaget merle eller albino. De fleste Cimarrón Uruguayoer har en sort pels med brune eller røde markeringer på snuden, poterne og halen. Cimarróns er store hunde; hannerne vejer typisk mellem 30-40 kg., mens tævene vejer 25-35 kg.. Deres normale livsforventning ligger mellem 10-12 år. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Cimarrón Uruguayo

Størrelse
En Cimarrón Uruguayo er en stor hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 25-45 kg. Se alle store hunde

Vægt
En Cimarrón Uruguayo vil typisk veje: 38-45 kg.

Tilpasningsevne

Hvordan en Cimarrón Uruguayo tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

En Cimarrón Uruguayo er en hund, der er meget tilpasningsvenlig i forskellige scenarier. Den klarer sig godt i kulde, varme, alene og i lejligheder. Den er også god for førstegangs-ejere.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Cimarrón Uruguayos profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Denne hunderace er generelt meget venlig over for mennesker, selv om den kan være lidt forsigtig med fremmede. Den er dog ikke bange for at vise sin venlighed og hengivenhed over for sine ejere, og den vil ofte ønske at sidde på skødet eller ligge i favnen. Med andre hunde er Cimarrón Uruguayo også venlig, selv om den ikke altid er interesseret i at lege. De fleste Cimarróns er dog gode til at socialisere sig med andre hunde, når de først lærer dem at kende.

Er en Cimarrón Uruguayo den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Cimarrón Uruguayo

Det hurtige overblik

En Cimarrón Uruguayos er en hunderace, der har brug for regelmæssig pelspleje for at se sund og flot ud. Deres pels kræver både børstning og kæl, og det anbefales at gøre dette to til tre gange om ugen. Deres pels er meget tæt, og de har tendens til at få meget snavs og mudder i deres pels, så det er vigtigt at holde dem ren. De kan have brug for et bad hver anden uge eller hver fjerde uge, afhængig af, hvor beskidte de bliver. Bad med almindeligt sæbe kan tørre deres pels ud, så det er bedst at bruge en mild shampoo beregnet til hunde. Når det kommer til pleje af deres kløer, skal man være opmærksom på, at de kan vokse ret hurtigt. Det anbefales derfor, at man klipper deres kløer ca. hver fjerde uge eller, når de begynder at blive for lange. Hvis ikke man holder øje med deres kløer, kan det føre til smerte og irritation for hunden. I det hele taget er en Cimarrón Uruguayos en ret robust og selvrensende hunderace, men der er stadig nogle ting, man som ejer skal være opmærksom på, for at holde dem sunde og glade.

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Cimarrón Uruguayo er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Cimarrón Uruguayos er kendt for at være meget sunde og raske hunde. De har en god appetit, men er ikke tilbøjelige til at blive overvægtige. De er hypoallergeniske og har ikke tendens til fødevare- eller luftvejsallergier. De savler ikke meget, og de har et generelt godt helbred.

Tip
 • Find det rigtige hundefoder til din Cimarrón Uruguayo i vores store database af hundefoder
 • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Foder

Hundefoder er en jungle, men her er tre bud på hundefoder, der passer til en Cimarrón Uruguayo (Hvis du vil have en mere målrettet bud til din hund, så opret en gratis hundeprofil her, og bliv guidet hen til det perfekte foder).

Her har vi fundet en række gode produkter med gode ingredienser, der passer til din hunds størrelse og kan fås i Danmark. Vi har valgt (1) med særligt gode ingredienser, (2) en der er fokuseret på at holde omkostningerne i ro, og (3) en, der er en god mellemvej mellem de to (bedste "værdi")

De bedste ingredienser

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Prisleje: £2.49/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 95 %

Den laveste pris

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Den bedste mellemvej

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Cimarrón Uruguayo til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

En Cimarrón Uruguayos er en intelligent hund, der er let at træne til at lære nye tricks og tilegne sig ny adfærd. De er dog ikke særlig træningsvillige, og man skal være tålmodig og konsekvent for at få dem til at lave de ønskede handlinger.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Cimarrón Uruguayos er en hunderace, der har behov for en masse motion og aktivitet. Denne race elsker at løbe og lege, og den har brug for plads til at udfolde sig. Cimarrón Uruguayos er ikke egnet til et liv i et lille hus eller lejlighed, da denne race har brug for plads til at bevæge sig frit rundt

Cimarrón Uruguayos er en energisk hunderace, der aldrig synes at få nok. Denne race elsker at løbe og leger gerne meget intensivt, så den har brug for masser af motion og aktivitet for at holde sig sund og glad. Cimarrón Uruguayos er ikke egnet til et liv som kunstigt inaktiv, da denne hunderace vil blive utilfreds, frustreret og usund.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

Ressourcer

Kilder