Samojedhund

Samojedhunde er en spidshund, der stammer fra Nordlige Rusland og Sibirien. De er kendt for deres blide og venlige væsen, hvilket gør dem tilpasningsdygtige familiehunde. Selvom de er intelligente, kan de være svære at træne pga. deres egenartede personlighed. De har brug for masser af motion og leg for at trives - mindst 2 timer dagligt. På grund af deres dobbelte pels skal de børstes flere gange om ugen for at undgå klumper i pelsen. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Samojedhund

Kategori
Samojedhund tilhører kategorien Spidshunde.

Internationalt racenavn
En Samojedhunds internationale navn er Samoiedskaïa Sabaka.

Størrelse
En Samojedhund er en stor hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 25-45 kg. Se alle store hunde

Vægt
En Samojedhund vil typisk veje: 23-30 kg.

Højde
En Samojedhund vil typisk have en højde på: Hanner 54-60 cm Tæver 50-56 cm.

Farver
En Samojedhund kan have disse farver: Hvid eller lys creme.

Hvalpekuld
En Samojedhund får typisk et kuld med 4-6 hvalpe.

Oprindelsesland
En Samojedhund kommer oprindeligt fra: Nordlige Rusland og Sibirien.

Specialklub
Samojedhund tilhører specialklubben Dansk Polarhunde Klub.

Tilpasningsevne

Hvordan en Samojedhund tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

Tolererer koldt vejr
- Se alle hunde, der tåler koldt vejr
Evne til at tilpasse sig en lejlighed
- Se alle hunde, der egner sig til at bo i lejlighed
Tolererer varmt vejr
- Se alle hunde, der tåler varmt vejr
Tolererer at være alene
- Se alle hunde, der tolererer at være alene
Følsomhed
- Se alle følsomme hunde
God til førstegangsejere
- Se alle hunde, der er gode til førstegangsejere

En samojedhund er en meget alsidig hunderace, der kan klare sig godt i både kulde og varme. Den har en meget robust krop, der gør den godt egnet til at bo i lejligheder og førstegangsejere. Den er dog ikke særlig lydhør over for træning, så den kan være svær at have med at gøre.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Samojedhunds profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Vagthundsinstinkt
- Se alle hunde med vagthundsinstinkt
Venlig over for andre hunde
- Se alle hunde, der er venlig mod andre hunde
Familievenlig
- Se alle familievenlige hunde
Børnevenlig
- Se alle børnevenlige hunde
Venlige over for fremmede
- Se alle hunde, der er venlig over for fremmede
Kattevenlig
- Se alle kattevenlige hunde

En Samojedhund er en meget venlig hund, der elsker at være sammen med andre hunde og mennesker. De er kendt for at være meget omgængelige og vil gøre alt for at behage deres ejere. De er dog ikke helt uimodståelige: De kan godt være lidt reserverede over for fremmede, især hvis de ikke føler sig trygge. Men i det store og hele er en Samojedhund en meget venlig hund, der gerne vil have masser af kontakt med andre.

Er en Samojedhund den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Samojedhund

Det hurtige overblik

Pelslængde
Lang
Fælder meget
Pelstype
Dobbelt
Nem pelspleje
- Se alle hunde med nem pelspleje
Hvor ofte skal den plejes?
Dagligt

En samojedhund har et kraftigt, tykt lag af hår, der beskytter den mod kulde. Dens pels er ofte beskrevet som "is-hvid" eller "snehvid". Pelsen består af en yderpels og en underpels. Yderpelsen er grov og tæt, mens underpelsen er blødere og mere fluffet. De fleste samojedhunde vil tabe deres pels to gange årligt. Dette betyder, at man som ejer skal være forberedt på at bruge tid og kræfter på at børste og vaske hunden regelmæssigt for at fjerne det døde hår. Det anbefales desuden at klippe hundens kløer jævnligt, da de ellers kan blive meget lange.

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Samojedhund er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Generelt helbredsbillede
- Se alle hunde med generelt godt helbred
Savler meget
- Se alle hunde, der ikke savler meget
Tendens til overvægt
- Se alle hunde med tendens til overvægt
Allergivenlig
- Se alle allergivenlige hunde
Ja

En Samojedhund er en hunderace, der generelt har et godt helbred. De fleste Samojedhunder er sunde og raske, men der er nogle få almindelige sundhedsmæssige problemer, som Samojedhunder kan være disponeret for. Disse omfatter fødevareallergier, luftvejsallergier og overvægt. Selvom disse problemer ikke er almindelige, kan de forekomme hos nogle Samojedhunder. Samojedhunder kan have en tendens til at savle mere end andre hunderacer. Dette er dog normalt ikke et problem, da de fleste Samojedhunder har et stort og veludviklet spytkirtelapparat, der producerer meget spyt. Hvis din Samojedhund savler mere end normalt, kan dette være tegn på et underliggende problem, såsom tandkødsbetændelse eller mundsygdomme. Hvis du bemærker, at din Samojedhund savler mere end normalt, skal du kontakte din dyrlæge for at få den undersøgt. Selvom Samojedhunder ikke er prædisponerede for fødevareallergier, kan de stadig reagere allergisk overfor visse fødevarer. Allergier overfor fødevarer som korn eller gluten er især almindelige hos Samojedhunder. Hvis din Samojedhund viser tegn på en fødevareallergi, skal du kontakte din dyrlæge for at få den undersøgt og testet for allergier. Luftvejsallergier er også almindelige hos Samojedhunder. Disse allergier kan vise sig som snue, nysen og øjenirritation. Hvis din Samojedhund har disse symptomer, skal du kontakte din dyrlæge for at blive behandlet. Luftvejsallergier kan ofte behandles med antihistaminer eller andre lægemidler ordineret af din dyrlæge. Samojedhunder har en tendens til at være i den høje ende af normalvægt range for hunde af deres størrelse og alder. Overvægt hos hunde kan være problematisk, da det øger risikoen for flere sundhedsmæssige problemer såsom diabetes og ledsygdomme. Hvis du bemærker, at din Samojedhund begynder at tage på i vægt eller bliver federe end normalt, skal du kontakte din dyrlæge for at sikre dig, at der ikke er noget underliggende problem samt for vejledning om diætplaner og motion regimeer for at holde din hund i god form.

Tip
 • Find det rigtige hundefoder til din Samojedhund i vores store database af hundefoder
 • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Typiske sundhedsproblemer

Glaucoma
Samoyed Hereditary Ghlomerulopathy
Hypothyroidism
Diabetes
Progressive Retinal Atrophy
Subvalvular Aortic Stenosis

Foder

Hundefoder er en jungle, men her er tre bud på hundefoder, der passer til en Samojedhund (Hvis du vil have en mere målrettet bud til din hund, så opret en gratis hundeprofil her, og bliv guidet hen til det perfekte foder).

Her har vi fundet en række gode produkter med gode ingredienser, der passer til din hunds størrelse og kan fås i Danmark. Vi har valgt (1) med særligt gode ingredienser, (2) en der er fokuseret på at holde omkostningerne i ro, og (3) en, der er en god mellemvej mellem de to (bedste "værdi")

De bedste ingredienser

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Prisleje: £2.49/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 95 %

Den laveste pris

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Den bedste mellemvej

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Samojedhund til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Rovdyrsinstinkt
- Se alle hunde med markant rovdyrsinstinkt
Nem at træne
- Se alle hunde, der er nemme at træne
Tendens til at gø eller hyle
- Se alle hunde, der ikke gør så meget
Tendens til at nappe & tygge i ting
- Se alle hunde, der ikke napper i ting
Intelligens
- Se alle intelligente hunde
Lyst til at vandre omkring
- Se alle hunde med tendens til at vandre omkring

Samojedhunde er meget intelligente hunde, der nemt kan lære nye tricks og tilegne sig ny adfærd. De er dog ikke altid lige lette at træne, da de ofte har en egen vilje og kan være meget stædige. Det er derfor ofte nødvendigt at have tålmodighed og være konsekvent i sin træning af en Samojedhund. Når du først har lært den, hvordan den skal opføre sig, er det dog en meget lydig og trofast hund.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Energiniveau og aktivitetsbehov
- Se alle hunde med højt aktivitetsniveau
Legesyge
- Se alle legesyge hunde
Intensitetsniveau
- Se alle intense hunde
Behov for motion
- Se alle hunde med behov for meget motion
Dagligt motionsbehov
Mere end 2 timer om dagen

En Samojedhund er en mellemstor hunderace, der vejer op til 30 kg. Den har et kort, tæt pelslag med en blød, tyk undercoat. Pelsen er ofte hvid eller cremet, men kan også være rødlig eller sort. Som alle andre hunderacer har en Samojedhund brug for motion og aktivitet for at holde sig i form. En Samojedhund har dog et lidt højere energiniveau end mange andre racer og kan derfor have brug for lidt mere motion og aktivitet end andre hunderacer. En Samojedhund skal gå en tur mindst to gange om dagen, men den vil sandsynligvis gerne gå en tur flere gange om dagen. Den vil også gerne løbe eller lege i haven eller parken. Hvis du ikke har mulighed for at give din Samojedhund så megen aktivitet, kan det være en god idæ at investere i et løbebånd eller træningsmaskine til den. I modsætning til mange andre hunderacer er en Samojedhund ikke egnet til at bo alene i store perioder af dagen. Den har brug for selskab og kontakt med andre, enten mennesker eller andre hunde. Hvis du arbejder langt væk fra hjemmet og ikke har mulighed for at tage din Samojedhund med på arbejde, skal du overveje at få to hvalpead gangeneller finde et godt hundepasningssted til den.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

👍 Hårdfør 👎 Ikke egnet til at bo i lejlighed
👍 Tolererer koldt vejr 👎 Uegnet til førstegangsejere
👍 Familievenlig 👎 Egner sig ikke til at være alene
👍 God med børn 👎 Tolererer ikke varmt vejr
👍 Imødekommende over for fremmede mennesker 👎 Krævende pelspleje
👍 Venlig mod andre hunde 👎 Savler meget
👍 Fælder kun lidt 👎 Højt intensitetsniveau
👍 Ikke forbundet med overvægtighed
👍 Markant rovdyrsinstinkt
👍 Ikke så tilbøjelig til at vandre vidt omkring
👍 Begrænset behov for motion
👍 Meget legesyg
👍 Markant vagthundsinstinkt