Tysk Jagtterrier

Tysk Jagtterrier er en kompakt, stærk og modig hunderace. De er meget intelligente og arbejdsomme, og deres pels er kort og tæt. De har en markant farve med rødbrune aftegninger på sort eller mørkegrå bund. Tysk Jagtterrier er en af de mindre terriere, men de er alligevel meget energiske og aktive hunde. De har brug for daglig motion for at være tilfredse, og de kan være gode vagthunde på grund af deres instinkter. Selvom Tysk Jagtterrier ikke er allergivenlige, så kan de være gode familiehunde for førstegangsejere, der har tid til at give dem den nødvendige træning og motion. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Tysk Jagtterrier

Kategori
Tysk Jagtterrier tilhører kategorien Terriere.

Internationalt racenavn
En Tysk Jagtterriers internationale navn er Deutscher Jagdterrier.

Størrelse
En Tysk Jagtterrier er en lille hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 7-12 kg. Se alle små hunde

Vægt
En Tysk Jagtterrier vil typisk veje: 7,5-10 kg.

Højde
En Tysk Jagtterrier vil typisk have en højde på: 33-40 cm for begge køn.

Farver
En Tysk Jagtterrier kan have disse farver: Sort, mørkebrun eller meleret sortgrå med rødgule skarpt afgrænsede aftegninger.

Hvalpekuld
En Tysk Jagtterrier får typisk et kuld med 3-8 hvalpe.

Oprindelsesland
En Tysk Jagtterrier kommer oprindeligt fra: Tyskland.

Specialklub
Tysk Jagtterrier tilhører specialklubben Tysk Jagtterier Klub.

Tilpasningsevne

Hvordan en Tysk Jagtterrier tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

Tysk Jagtterriers er generelt meget tilpasningsvenlige hunde. De er robuste og kan klare sig godt i både kulde og varme. De er også gode til at være alene, da de ikke har behov for en masse opmærksomhed. De er velegnede til lejligheder, da de ikke behøver meget plads, men det er godt at give dem mulighed for at få motion og udendørsaktivitet. De er gode til førstegangsejere, da de er lette at træne og passe.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Tysk Jagtterriers profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Vagthundsinstinkt
- Se alle hunde med vagthundsinstinkt
Kattevenlig
- Se alle kattevenlige hunde

En tysk jagtterrier er generelt en venlig hund, der elsker at lege og socialisere sig med andre hunde og mennesker. De kan dog være ret beskyttende overfor deres familie og territorium og kan blive aggressive overfor fremmede, hvis de føler sig falset eller udsat for fare. De fleste tyske jagtterriers er dog meget lydhøre og lette at træne, så længe man bruger ros og positiv forstærkning.

Er en Tysk Jagtterrier den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Tysk Jagtterrier

Det hurtige overblik

Pelslængde
Kort
Pelstype
Stridt, Silkeblødt, Rough
Hvor ofte skal den plejes?
Dagligt

Tysk Jagtterriers har en tæt og kraftig pels, der kræver daglig pleje for at holde den rene og sunde. Pelsen skal børstes grundigt hver dag med en blød børste eller kam, og derefter skylles med rent vand. Hvis hunden går meget udenfor, skal pelsen kontrolleres for snavs og græs flere gange om ugen. For at undgå, at pelsen bliver fnat-inficeret, anbefales det at bruge en fnatshampoo eller balsam, når hunden bliver badet. Fnat er en form for flad loppe, der kan leve i pelsen og forårsage alvorlig kløe og irriteret hud. Fnatshampooer og -balsamer indeholder normalt kemiske stoffer, såsom Permethrin eller Pyrethrin, som dræber fnatlarverne. Disse produkter kan dog være meget irriterende for huden, så det er vigtigt at følge instruktionerne på emballagen nøje. Det anbefales også, at du trimmer din Tysk Jagtterrier jævnligt, da dette vil gøre det lettere at holde pelsen ren og sund.

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Tysk Jagtterrier er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Allergivenlig
- Se alle allergivenlige hunde
Nej

Tysk Jagtterriers er typisk sunde og raske hunde, men som ethvert andet dyr, kan de være udsatte for visse sundhedsmæssige problemer. De fleste af disse problemer kan dog forhindres eller behandles, hvis de opdages tidligt nok. De fleste Tysk Jagtterriers har et godt helbred, men der er en række almindelige sundhedsmæssige problemer, man skal være opmærksom på. Disse omfatter øjenproblemer såsom katarakter og glaukom, leddegigt, allergier og forskellige hudproblemer. Tysk Jagtterriers kan også være modtagelige for visse neurologiske lidelser såsom epilepsi og diskusprolaps. For at undgå sundhedsmæssige problemer anbefales det at få din Tysk Jagtterrier vaccineret årligt, samt at holde ham/hende sund og rask med en afbalanceret kost og regelmæssig motion.

Tip
  • Find det rigtige hundefoder til din Tysk Jagtterrier i vores store database af hundefoder
  • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Tysk Jagtterrier til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Tysk jagtterriers er kendt for at være meget intelligente hunde, og de fleste af dem lærer hurtigt nye tricks og adfærd. De er også lette at træne, fordi deres instinkter gør dem til gode følgesvende. De fleste tyske jagtterriers har en god fornemmelse for, hvad der er rigtigt og forkert, og de følger ofte deres ejeres anvisninger.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Dagligt motionsbehov
30 minutter til 2 timer hver dag

En tysk jagtterrier har brug for en masse motion og aktivitet for at holde sig sund og rask,
De er meget energiske hunde, der elsker at løbe og lege. De har også brug for en masse mental stimulation for at undgå kedsomhed,
Tyske jagtterriers er meget intelligente hunde, der lærer hurtigt,
Deres behov for motion og aktivitet kan ofte være udfordrende for ejere, der ikke er vant til så aktive hunde. Tyske jagtterriers har brug for mindst to timer daglig motion, men de foretrækker ofte meget mere end dette,
De elsker lange gåture, løbeture og svømning,
De kan også trives med andre hundesport såsom agility eller frisbee,
Uanset hvad du vælger at gøre med din tyske jagtterrier skal du sikre dig, at de får den motion, de har brug for, ellers kan de blive frustrerede og destruktive,

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

👍 Markant vagthundsinstinkt 👎 Ikke venlig mod katte

Ressourcer