Alpenländische Dachsbracke

Alpenlændische Dachsbracke er en hunderace, der stammer fra Østrig. Racen tilhører kategorien drivende jagthunde og schweisshunde, og den er kendetegnet ved at have et dobbeltlag af pels, der er kort i længden. Alpenlændische Dachsbracke findes i to farver: mørk hjorterød med eller uden en let sort melering eller sort med rødbrune aftegninger. De fleste Alpenlændische Dachsbrackes vejer mellem 14-16 kg, og deres forventede levetid ligger på 10-12 år. Denne hunderace har ikke behov for særlig meget motion, men det anbefales dog at give dem op til 30 minutter dagligt for at holde dem sunde og raske. De fleste Alpenlændische Dachsbrackes er venlige overfor andre hunde og børn, men de kan godt have et vagthundsinstinkt, som får dem til at gø eller knurre mod fremmede. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os.]

Generelt om en Alpenländische Dachsbracke

Kategori
Alpenländische Dachsbracke tilhører kategorien Drivende jagthunde og schweisshunde.

Internationalt racenavn
En Alpenländische Dachsbrackes internationale navn er Alpenländische Dachsbracke. Altså det samme som på dansk.

Størrelse
En Alpenländische Dachsbracke er en medium hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 12-25 kg. Se alle medium hunde

Vægt
En Alpenländische Dachsbracke vil typisk veje: 14-16 kg.

Højde
En Alpenländische Dachsbracke vil typisk have en højde på: Hanner 37-38 cm Tæver 36-37 cm.

Farver
En Alpenländische Dachsbracke kan have disse farver: Mørk hjorterød med eller uden en let sort melering eller sort med rødbrune aftegninger.

Oprindelsesland
En Alpenländische Dachsbracke kommer oprindeligt fra: Østrig.

Specialklub
Alpenländische Dachsbracke tilhører specialklubben Klubben for Jagthunde uden Specialklub.

Tilpasningsevne

Hvordan en Alpenländische Dachsbracke tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Alpenländische Dachsbrackes profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

I familier: Alpenlændische Dachsbrackes er kendt for at være meget venlige og omgængelige hunderacer. De er godt egnede til at bo i familier, da de fleste individer har et roligt og afslappet temperament. De er dog ikke egnede til at bo sammen med små børn, da de kan føle sig utrygge og usikre i nærheden af dem. Med andre hunde: Alpenlændische Dachsbrackes er generelt meget venlige over for andre hunde, selvom de ikke kender dem. De vil ofte forsøge at lege med andre hunde, selv om de ikke altid er interesserede i at lege
Med mennesker: Alpenlændische Dachsbrackes er meget venlige over for mennesker, især hvis de føler sig trygge og sikre i deres omgivelser. De fleste individer vil søge menneskelig kontakt og interaktion, når det er muligt.

Er en Alpenländische Dachsbracke den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Alpenländische Dachsbracke

Det hurtige overblik

Pelslængde
Kort
Pelstype
Dobbelt
Hvor ofte skal den plejes?
Ugentligt

Alpenlændische Dachsbrackes' pels er meget tæt og kræver en grundig rengøring for at blive sund og flot. Pelspleje bør derfor være en regelmæssig del af din hunds pleje regime. Første skridt i pelspleje af en Alpenlændische Dachsbrackes er at børste den ugentligt med en blød børste. Dette vil fjerne eventuelle døde hår og underhudsrester og stimulerer samtidig pelsen til at vokse sundt. Undgå at bruge en stålbørste, da det kan irritere din hunds hud. En gang om ugen eller efter behov skal du bruge en mild shampoo til at vaske din Alpenlændische Dachsbrackes. Vask altid med lunkent vand for at undgå at irritere din hunds hud. Brug en fugtgivende balsam for at holde pelsen blød og sund efter vask. Husk også at tjekke din Alpenlændische Dachsbrackes' ører regelmæssigt for affald, som kan irritere huden indeni øret. Hvis du bemærker nogen form for irritation eller infektion i ørerne, skal du kontakte din dyrlæge med det samme.

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Alpenländische Dachsbracke er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Allergivenlig
- Se alle allergivenlige hunde
Nej

Alpenlændische Dachsbracken er en hunderace, der ikke er prædisponeret for fødevare- eller luftvejsallergier. De fleste eksempler på Alpenlændische Dachsbrackes har et godt helbred, men nogle kan have problemer med overvægt. Deres sundhed og helbred afhænger af deres kost og livsstil.

Tip
 • Find det rigtige hundefoder til din Alpenländische Dachsbracke i vores store database af hundefoder
 • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Foder

Hundefoder er en jungle, men her er tre bud på hundefoder, der passer til en Alpenländische Dachsbracke (Hvis du vil have en mere målrettet bud til din hund, så opret en gratis hundeprofil her, og bliv guidet hen til det perfekte foder).

Her har vi fundet en række gode produkter med gode ingredienser, der passer til din hunds størrelse og kan fås i Danmark. Vi har valgt (1) med særligt gode ingredienser, (2) en der er fokuseret på at holde omkostningerne i ro, og (3) en, der er en god mellemvej mellem de to (bedste "værdi")

De bedste ingredienser

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Prisleje: £2.49/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 95 %

Den laveste pris

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Den bedste mellemvej

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Alpenländische Dachsbracke til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Alpenlændische Dachsbrackes er en type hund, der er meget intelligent, og det er let at træne dem til at lære nye tricks og tilegne sig ny adfærd. De fleste Alpenlændische Dachsbrackes-hunde elsker at lære nye ting, og de har en god forståelse af, hvad der bliver sagt til dem. De fleste af disse hunde er også meget følsomme over for deres ejeres stemme og kropssprog, så det er let at kommunikere med dem. De fleste Alpenlændische Dachsbrackes-hunde vil gøre det, man beder dem om, så længe de forstår, hvad der bliver sagt til dem.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Dagligt motionsbehov
Op til 30 minutter om dagen

Alpenlændische Dachsbrackes har brug for en aktiv livsstil for at trives. De elsker at løbe og lege, og de har brug for motion hver dag. De kan ikke tolerere at blive indespærret i en lejlighed eller have det for roligt. De har brug for masser af udendørs øvelse og plads til at løbe rundt. De er meget energiske hunde, der altid er klar til at lege eller gå en tur.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

Ressourcer

Kilder