Basset Bleu de Gascogne

Basset Bleu de Gascogne er en hunderace, der stammer fra Frankrig. Racen er kendt for sin lange krop og korte ben. De fleste eksemplarer af racen har en blå farve med sorte aftegninger, men der findes også eksemplarer i andre farver. Basset Bleu de Gascogne er en intelligent hund, der let kan lære nye tricks. Racen er god til førstegangsejere og familier med børn, da den ikke har et stort behov for motion. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os].

Generelt om en Basset Bleu de Gascogne

Kategori
Basset Bleu de Gascogne tilhører kategorien Drivende jagthunde og schweisshunde.

Internationalt racenavn
En Basset Bleu de Gascognes internationale navn er Basset Bleu de Gascogne. Altså det samme som på dansk.

Størrelse
En Basset Bleu de Gascogne er en medium hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 12-25 kg. Se alle medium hunde

Vægt
En Basset Bleu de Gascogne vil typisk veje: 16-18 kg.

Højde
En Basset Bleu de Gascogne vil typisk have en højde på: 34-38 cm for begge køn.

Farver
En Basset Bleu de Gascogne kan have disse farver: Sort og hvid marmoreret med et blåt skær, evt med større eller mindre sorte aftegninger.

Hvalpekuld
En Basset Bleu de Gascogne får typisk et kuld med 3-5 hvalpe.

Oprindelsesland
En Basset Bleu de Gascogne kommer oprindeligt fra: Frankrig.

Specialklub
Basset Bleu de Gascogne tilhører specialklubben Basset Klubben.

Tilpasningsevne

Hvordan en Basset Bleu de Gascogne tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

Basset Bleu de Gascogne er generelt meget tilpasningsvenlige hunde. De kan klare sig godt i både kulde og varme, selvom de måske ikke trives lige så godt i ekstreme temperaturer. De kan også klare sig fint alene, men de vil have det bedre med selskab. De er velegnede til lejligheder, da de ikke har behov for meget plads. De er også gode til førstegangsejere, da de er lette at træne.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Basset Bleu de Gascognes profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Kattevenlig
- Se alle kattevenlige hunde

En basset bleu de Gascogne er meget venlig over for mennesker, især hvis de kender dem godt. De elsker at blive kælet med, og er ofte meget glade for at se deres menneskelige venner. De kan dog være lidt forsigtige med fremmede, så det er normalt ikke en hund, der vil gå op til en fremmed og vise sig frem. De foretrækker at blive introduceret til nye mennesker af nogen, de kender og stoler på. Til hunde, som de kender godt, er de meget venlige og kærlige.

Er en Basset Bleu de Gascogne den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Basset Bleu de Gascogne

Det hurtige overblik

Pelslængde
Kort
Pelstype
Dense
Hvor ofte skal den plejes?
Ugentligt

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Basset Bleu de Gascogne er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Allergivenlig
- Se alle allergivenlige hunde
Nej

Basset Bleu de Gascognes er generelt sunde og robuste hunde, der sjældent lider af alvorlige sygdomme. De kan dog være tilbøjelige til at få problemer med leddene, især når de bliver ældre. De kan også have problemer med overvægt, hvilket kan forværre ledproblemerne. Basset Bleu de Gascognes er ikke særlig prædisponerede for fødevareallergier eller luftvejsallergier.

Tip
 • Find det rigtige hundefoder til din Basset Bleu de Gascogne i vores store database af hundefoder
 • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Foder

Hundefoder er en jungle, men her er tre bud på hundefoder, der passer til en Basset Bleu de Gascogne (Hvis du vil have en mere målrettet bud til din hund, så opret en gratis hundeprofil her, og bliv guidet hen til det perfekte foder).

Her har vi fundet en række gode produkter med gode ingredienser, der passer til din hunds størrelse og kan fås i Danmark. Vi har valgt (1) med særligt gode ingredienser, (2) en der er fokuseret på at holde omkostningerne i ro, og (3) en, der er en god mellemvej mellem de to (bedste "værdi")

De bedste ingredienser

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Prisleje: £2.49/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 95 %

Den laveste pris

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Den bedste mellemvej

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Basset Bleu de Gascogne til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Denne hunderace er ganske intelligent og nem at træne. De fleste ejere finder dem lette at lære nye tricks og tilegne sig ny adfærd. De er dog ikke helt så lydige som andre racer, og de kan være lidt stædige. Men med den rette træning og motivation kan de lære at følge de fleste kommandoer.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Dagligt motionsbehov
Mere end 2 timer om dagen

En Basset Bleu de Gascogne er en meget energisk og aktiv hunderace, der har brug for masser af motion og aktivitet for at holde sig sund og rask. De elsker at løbe og lege, og har brug for mindst to timer daglig motion for at få deres behov dækket. De kan dog godt trives med mindre motion, hvis de får regelmæssig adgang til et udendørs område, hvor de kan løbe frit rundt.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)