Finsk Støver

Finsk Støver er en hunderace, der er kendt for sin dobbelte pels, smooth pelstype og korte pelslængde. De fleste Finsk Støvers har en højde på 20-25 cm og vejer mellem 20-25 kg. Deres forventede levetid ligger typisk på 10-12 år. Finsk Støvers er generelt meget intelligente hunde med et ud af fem stjerner på intelligensindekset. De er dog ikke særlig egnede til førstegangsejere, da de kan vise sig at være lidt utrygge og usikre i nye situationer. Derudover har de også brug for daglig motion for at holde sig sunde og raske - op til 1 time om dagen vil være perfekt for dem. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Finsk Støver

Størrelse
En Finsk Støver er en medium hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 12-25 kg. Se alle medium hunde

Vægt
En Finsk Støver vil typisk veje: 20-25 kg.

Hvalpekuld
En Finsk Støver får typisk et kuld med 4-8 hvalpe.

Tilpasningsevne

Hvordan en Finsk Støver tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

Finsk Støver tilpasser sig et bredt udvalg af miljøer og klimaer. Den er lige så robust i kulde, som den er i varme, og den kan trives både alene og i selskab med andre. Denne hunderace er også god til førstegangs ejere, da den ikke kræver særlig meget pleje eller træning.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Finsk Støvers profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Kattevenlig
- Se alle kattevenlige hunde

En Finsk Støver er meget venlig og imødekommende overfor andre hunde, uanset deres racer. De er også meget lydige og vil følge enhver kommando, du giver dem. Desuden er de kendt for at være meget kærlige og omsorgsfulde overfor deres menneskelige familie. De vil aldrig gø, eller vise aggression overfor nogen, selv ikke når de bliver provokeret.

Er en Finsk Støver den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Finsk Støver

Det hurtige overblik

Pelslængde
Kort
Pelstype
Dobbelt, smooth
Hvor ofte skal den plejes?
Ugentligt, gerne oftere

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Finsk Støver er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Allergivenlig
- Se alle allergivenlige hunde
Nej

En Finsk Støver er en hunderace, der generelt har et godt helbred. De fleste af disse hunde har ikke problemer med allergier eller overvægt. Imidlertid kan de have en tendens til at sluge meget, så det er vigtigt at holde øje med deres vandindtag.

Tip
 • Find det rigtige hundefoder til din Finsk Støver i vores store database af hundefoder
 • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Foder

Hundefoder er en jungle, men her er tre bud på hundefoder, der passer til en Finsk Støver (Hvis du vil have en mere målrettet bud til din hund, så opret en gratis hundeprofil her, og bliv guidet hen til det perfekte foder).

Her har vi fundet en række gode produkter med gode ingredienser, der passer til din hunds størrelse og kan fås i Danmark. Vi har valgt (1) med særligt gode ingredienser, (2) en der er fokuseret på at holde omkostningerne i ro, og (3) en, der er en god mellemvej mellem de to (bedste "værdi")

De bedste ingredienser

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Prisleje: £2.49/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 95 %

Den laveste pris

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Den bedste mellemvej

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Finsk Støver til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

En finsk støver er en intelligent hunderace, der let kan lære nye tricks og tilegne sig ny adfærd. De fleste af disse hunde er meget opmærksomme på deres omgivelser, og dette gør dem nemme at træne. De fleste af dem lærer hurtigt, hvad de skal gøre, for at behage deres ejere.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Dagligt motionsbehov
Op til 1 time om dagen

En Finsk Støver er en racetype hund, der har brug for en del motion og aktivitet for at være glad og sund. Deres energibehov er gennemsnitligt højt, så de har brug for daglige gåture og legeaftaler for at brænde energien af. De fleste Finsk Støvere vil gerne løbe en tur med dig eller lege i haven, men det er også vigtigt, at de får masser af mental stimulation i form af spil og interaktion med mennesker og andre hunde.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

Ressourcer