Gos d'Atura Catala

Gos d'Atura Catala er en hunderace, der stammer fra Catalonien i Spanien. Racen blev oprindeligt avlet til at være en gårdshund og ulvehund, men er i dag bedst kendt som en loyal familieven og følgesvend. Gos d'Atura Catala er meget intelligente hunde, der let lærer nye tricks og kommandoer. De har et roligt temperament, men kan være lidt reserverede over for fremmede. Gos d'Atura Catalane trives bedst i et aktivt hjem med masser af plads til at løbe rundt - de elsker at gå ture og lege udendørs. Denne race er ikke egnet til førstegangsejere på grund af deres store størrelse og energiske personlighed. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Gos d'Atura Catala

Størrelse
En Gos d'Atura Catala er en medium hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 12-25 kg. Se alle medium hunde

Vægt
En Gos d'Atura Catala vil typisk veje: 16-20 kg.

Højde
En Gos d'Atura Catala vil typisk have en højde på: Hanner 47-55 cm. Tæver 43-53 cm..

Specialklub
Gos d'Atura Catala tilhører specialklubben Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub.

Tilpasningsevne

Hvordan en Gos d'Atura Catala tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

Gos d'Atura Catala er en hunderace, der er godt tilpas i forskellige scenarier. Den klarer sig godt i kulde og i varme, men kan have svært ved at klare sig alene i en lejlighed. Den er dog god til førstegangsejere, da den ikke er for stor, og ikke for energisk.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Gos d'Atura Catalas profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Gos d'Atura Catala er en meget venlig hunderace, og de er meget omsorgsfulde og kærlige over for deres familie. De vil aldrig gøre noget for at skade dem, og de elsker at lege og hygge sig. De vil altid være glade for at se deres familie, og de er meget godmodige overfor andre hunde. De vil aldrig starte en kamp, og de kan godt lide at være i selskab med andre hunde, og de er meget sociale.

Er en Gos d'Atura Catala den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Gos d'Atura Catala

Det hurtige overblik

Gos d'Atura Catalas har en meget kort og tæt pels, der ikke kræver særlig meget pleje. Du skal blot vaske den med en mild hundeshampoo og børste den ugentligt for at fjerne eventuelle tovtråde. Gos d'Atura Catalas er ikke egnede til at blive klippet, da deres pels er meget tyk og tæt. Hvis du vil have dem friseret, skal du bruge en god børste og barbermaskine.

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Gos d'Atura Catala er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Denne hunderace er generelt hypoallergenisk og har ikke tendens til overvægt. De fleste Gos d'Atura Catala har et godt helbred, selvom der er enkelte, der lider af savl eller fødevareallergier. Luftvejsallergier er ikke almindelige hos denne race.

Tip
 • Find det rigtige hundefoder til din Gos d'Atura Catala i vores store database af hundefoder
 • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Foder

Hundefoder er en jungle, men her er tre bud på hundefoder, der passer til en Gos d'Atura Catala (Hvis du vil have en mere målrettet bud til din hund, så opret en gratis hundeprofil her, og bliv guidet hen til det perfekte foder).

Her har vi fundet en række gode produkter med gode ingredienser, der passer til din hunds størrelse og kan fås i Danmark. Vi har valgt (1) med særligt gode ingredienser, (2) en der er fokuseret på at holde omkostningerne i ro, og (3) en, der er en god mellemvej mellem de to (bedste "værdi")

De bedste ingredienser

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Prisleje: £2.49/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 95 %

Den laveste pris

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Den bedste mellemvej

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Gos d'Atura Catala til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Gos d'Atura Catalanerne er meget intelligente hunderacer, der let kan lære nye tricks og tilegne sig ny adfærd. De er også meget træningsvillige og responderer godt på positiv forstærkning.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

En Gos d'Atura Catalas har brug for en aktiv og energisk livsstil. Den har brug for masser af motion og udendørs aktiviteter for at holde sig sund og rask. Gos d'Atura Catalaner er kendt for at have et højt energiniveau, så det er vigtigt, at de får nok motion og udendørs tid. De kan dog godt tage en lur indimellem, når de har brug for det.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)