Grand Griffon Vendéen

Grand Griffon Vendæen er en hunderace, der stammer fra Frankrig. De er kendt for deres lange snude og buskede øjenbryn, og de fleste eksemplarer har en sort pels med brune markeringer. De er en af de mindre hunderacer, men alligevel ret robuste. De kan blive mellem 40-50 cm i højden og veje mellem 15-20 kg. Grand Griffon Vendæen er ikke egnet til førstegangsejere, da de ofte kan være meget energiske og urolige. De har brug for daglig motion for at brænde al den energi af, så det er vigtigt at have plads til dem - både indendørs og udendørs. Da de har et stærkt vagthundsinstinkt, skal man være opmærksom på dette, når man får dem i huset - især hvis man allerede har andre dyr. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Grand Griffon Vendéen

Internationalt racenavn
En Grand Griffon Vendéens internationale navn er Grand Griffon Vendéen. Altså det samme som på dansk.

Størrelse
En Grand Griffon Vendéen er en medium hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 12-25 kg. Se alle medium hunde

Vægt
En Grand Griffon Vendéen vil typisk veje: 18-20 kg.

Tilpasningsevne

Hvordan en Grand Griffon Vendéen tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

En Grand Griffon Vendæen er en meget tilpasningsvenlig hund, der kan klare sig godt i både kulde og varme. Den er også god til at være alene, men kan have lidt problemer med at være i en lejlighed pga. sin størrelse. Den er dog generelt god til førstegangsejere.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Grand Griffon Vendéens profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Grand Griffon Vendæen er en meget venlig hunderace. De er særligt glade for mennesker og dette gør dem til perfekte kæledyr. De er også meget lydhøre og vil følge deres ejers anvisninger. De elsker at lege og deres energiniveau er højt. De er dog ikke altid lette at træne, da de kan være lidt stædige.

Er en Grand Griffon Vendéen den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Grand Griffon Vendéen

Det hurtige overblik

Grand Griffon Vendæens har en grov, tæt pels, der kræver regelmæssig børstning og pleje for at holde den sund og glansfuld. Pelsen skal børstes mindst en gang om ugen med en blød børste eller kam, og mere ofte i løbet af moltsæsonen. Pelsen skal vaskes cirka hver fjerde uge med en mild hundeshampoo for at bevare dens sundhed og glans. Husk altid at teste shampooen på et lille område af hundens pels før brug, for at sikre sig, at den ikke er for stærk eller irriterende. Derudover er det vigtigt at trimme Grand Griffon Vendæens' negle jævnligt for at undgå skader på deres lemmer. Neglene skal klippes ca. hver fjerde uge, eller når de begynder at blive langtrukne. Det anbefales også at investere i en god hundekam eller -børste, samt en god hundeshampoo og -conditioner til brug ved pelspleje.

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Grand Griffon Vendéen er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Denne racestammer fra Frankrig, hvor den blev udviklet i det 19. århundrede til at være en jagthund. De oprindelige hunderacer, der blev anvendt til at skabe racen, var Griffon Nivernais, Grand Bleu de Gascogne og Basset Bleu de Gascogne. I dag er Grand Griffon Vendæen en ret sjælden race, og den findes typisk kun i sin hjemland. Grand Griffon Vendæen har et stort og kraftigt udseende, men alligevel er det en let og hurtig hund. Deres pels er lang og grov med underpels, der gør dem velegnet til at bo i koldere klimaer. Pelsen kan være enten rødbrun eller sortbrun med hvid på snuden, poterne og undersiden af halen. De fleste eksemplarer af racen er rolige og afbalancerede individer, der nyder at få lov til at løbe frit rundt i naturen. De er dog ikke egnede til at bo i lejligheder eller små huse pga. deres behov for meget bevægelse. Derudover kan de vise sig lidt skepsis over for fremmede og vil sandsynligvis gø opmærksom på, at der er nogen udenfor. Sundhedsmæssigt set har Grand Griffon Vendæen ingen almindelige problemer eller sygdomme forbundet med racen. Racens livsforventning ligger typisk på 10-12 år.

Tip
 • Find det rigtige hundefoder til din Grand Griffon Vendéen i vores store database af hundefoder
 • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Foder

Hundefoder er en jungle, men her er tre bud på hundefoder, der passer til en Grand Griffon Vendéen (Hvis du vil have en mere målrettet bud til din hund, så opret en gratis hundeprofil her, og bliv guidet hen til det perfekte foder).

Her har vi fundet en række gode produkter med gode ingredienser, der passer til din hunds størrelse og kan fås i Danmark. Vi har valgt (1) med særligt gode ingredienser, (2) en der er fokuseret på at holde omkostningerne i ro, og (3) en, der er en god mellemvej mellem de to (bedste "værdi")

De bedste ingredienser

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Prisleje: £2.49/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 95 %

Den laveste pris

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Den bedste mellemvej

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Grand Griffon Vendéen til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Grand Griffon Vendæens er en af de største hunderacer, der findes, og den har brug for en masse motion for at holde sig sund og rask. Denne race er meget energisk og aktiv, og den har brug for mindst to timers daglig motion for at få al den motion, den behøver. Grand Griffon Vendæens har brug for masser af løbeture eller gåture samt leg i haven eller på en legeplads. Denne hunderace er også meget kærlig og elsker at blive kælet og nusset.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

Ressourcer

Kilder