Griffon Bleu de Gascogne

Griffon Bleu de Gascogne er en hunderace, der stammer fra Frankrig. Racen blev oprindeligt avlet til at jage vildsvin, men den er i dag bedre kendt som en familiehund. Griffon Bleu de Gascogne'er er meget intelligente og lærenemme, og de har et roligt og afslappet temperament. De fleste eksemplarer af racen har en blå pelsfarve med hvide markeringer, men der findes også nogle få grå eller sorte hunde. Griffon Bleu de Gascogne'er kan godt leve sammen med andre dyr, men de kan være lidt reserverede over for fremmede. Racen er generelt set meget robust og sund, men der kan forekomme nogle sjældne problemer med ørerne eller tænderne. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Griffon Bleu de Gascogne

Størrelse
En Griffon Bleu de Gascogne er en medium hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 12-25 kg. Se alle medium hunde

Vægt
En Griffon Bleu de Gascogne vil typisk veje: 20-25 kg.

Tilpasningsevne

Hvordan en Griffon Bleu de Gascogne tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

Griffon Bleu de Gascognes er en alsidig hunderace, der trives i mange forskellige scenarier. De klarer sig godt i kulde og varme og kan også fint være alene. De er meget sociale dyr, så de har brug for masser af menneskelig kontakt. De er velegnede til førstegangsejere, da de ikke er fordømmende over for noget.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Griffon Bleu de Gascognes profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Kattevenlig
- Se alle kattevenlige hunde

I almindelighed er Griffon Bleu de Gascognes venlige hunderacer, der godt kan lide at socialisere sig med mennesker og andre hunde. De fleste af dem er meget glade for at få lov til at lege og interagere med mennesker, især børn. De er dog ikke så glade for at være alene, og kan have tendens til at blive frustreret og kede sig, hvis de ikke får nok socialisering. De fleste Griffon Bleu de Gascognes vil dog være ret gode til at tolerere andre hunde, selv om de ikke nødvendigvis er så sociale med dem. Nogle kan være lidt reserverte over for fremmede mennesker, især hvis de ikke er blevet socialiseret ordentligt, men de fleste af dem er ret venlige og imødekommende over for alle.

Er en Griffon Bleu de Gascogne den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Griffon Bleu de Gascogne

Det hurtige overblik

En Griffon Bleu de Gascognes har brug for regelmæssig pelspleje for at holde sin blå farve og dens glatte, bløde struktur. Pelsplejen omfatter børstning og kæmning af hundens pels for at fjerne eventuelle tovtråde eller andet snavs. Pelsplejen kan gøres regelmæssigt med en god hundeshampoo og conditioner, der er beregnet til blå hunde. Hvis hundens pels er meget snavset, kan det være nødvendigt at bruge en mild shampoo for babyer eller et andet mildt rengøringsmiddel. Efter shampooing og conditionering skal hunden skylles grundigt, så der ikke er rester af produkter i dens pels. Herefter kan den tørres med et håndklæde eller lufttørres. Brug aldrig en strygejern til at tørre din Griffon Bleu de Gascognes, da dette kan beskadige dens pels.

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Griffon Bleu de Gascogne er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Griffon Bleu de Gascognes er en af de mest hypoallergeniske hunderacer. De er også generelt sunde og robuste, men kan være tilbøjelige til overvægt. Griffon Bleu de Gascognes savler ikke meget, men det anbefales at børste deres tænder dagligt for at undgå tartar buildup. Griffon Bleu de Gascognes har en tendens til at være følsomme over for fødevareallergier og luftvejsallergier, så det er vigtigt at holde øje med tegn på allergi, når du har en Griffon Bleu de Gascogne.

Tip
 • Find det rigtige hundefoder til din Griffon Bleu de Gascogne i vores store database af hundefoder
 • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Foder

Hundefoder er en jungle, men her er tre bud på hundefoder, der passer til en Griffon Bleu de Gascogne (Hvis du vil have en mere målrettet bud til din hund, så opret en gratis hundeprofil her, og bliv guidet hen til det perfekte foder).

Her har vi fundet en række gode produkter med gode ingredienser, der passer til din hunds størrelse og kan fås i Danmark. Vi har valgt (1) med særligt gode ingredienser, (2) en der er fokuseret på at holde omkostningerne i ro, og (3) en, der er en god mellemvej mellem de to (bedste "værdi")

De bedste ingredienser

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Prisleje: £2.49/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 95 %

Den laveste pris

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Den bedste mellemvej

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Griffon Bleu de Gascogne til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Griffon Bleu de Gascognes er en intelligent hunderace, der er let at træne til at lære nye tricks og tilegne sig ny adfærd. Da deres opmærksomhedspan er kort, skal man sørge for at holde træningen kort og koncentreret. De kan være svære at motivere, men med den rigtige træner og et godt forhold til deres ejer, kan de blive meget lydige og lærevillige hunde
Griffon Bleu de Gascognes er en meget loyal hunderace, der elsker at være sammen med deres ejer. De er også meget nysgerrige og aktive. Griffon Bleu de Gascognes er en meget lille hunderace med en vægt på mellem 2,5 og 4 kg, og en højde på mellem 23 og 29 cm. Deres pels er kort og blød. Griffon Bleu de Gascognes kan blive mellem 10 og 12 år gammel.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Griffon bleu de Gascogne har brug for en stor mængde motion for at være glad og sund. Denne hunderace vil have masser af energi, så deres ejere skal sørge for, at de får nok aktivitet. De kan lide at gå lange ture, lege i haven og kan også lide at spille bold eller andre aktiviteter, der holder dem bevægelige. Deres behov for motion er meget højt, så det er vigtigt, at deres ejere sørger for, at de får den motion, de har brug for.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

Ressourcer

Kilder