Østrigsk Pinscher

Østrigsk Pinscher er en kortbenet, dobbeltpelset hunderace med en højde på 35-50 cm og en vægt på 12-18 kg. De fleste eksemplarer har en gullig til rødbrun farve med hvide aftegninger, men der findes også nogle få brun- eller sorte eksemplarer. Østrigsk Pinscher er generelt meget intelligente og lærenemme, og de fleste trives godt i selskab med andre hunde og børn. Motionsbehovet er gennemsnitligt, og de kan sagtens fint leve i lejligheder såvel som villaer. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Østrigsk Pinscher

Kategori
Østrigsk Pinscher tilhører kategorien Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde.

Internationalt racenavn
En Østrigsk Pinschers internationale navn er Österreichischer Kurshaariger Pinscher.

Størrelse
En Østrigsk Pinscher er en medium hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 12-25 kg. Se alle medium hunde

Vægt
En Østrigsk Pinscher vil typisk veje: 12-18 kg.

Højde
En Østrigsk Pinscher vil typisk have en højde på: 35-50 cm for begge køn.

Farver
En Østrigsk Pinscher kan have disse farver: Gullig til rødbrun i forskellige nuancer, brun eller sort, alle med hvide aftegninger.

Hvalpekuld
En Østrigsk Pinscher får typisk et kuld med 4-6 hvalpe.

Oprindelsesland
En Østrigsk Pinscher kommer oprindeligt fra: Østrig.

Specialklub
Østrigsk Pinscher tilhører specialklubben Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub.

Tilpasningsevne

Hvordan en Østrigsk Pinscher tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

En Østrigsk Pinscher er meget tilpasningsvenlig og kan klare sig godt i både kulde og varme. Den er også god til at være alene, men kan have brug for lidt ekstra plads i en lejlighed. Østrigsk Pinscher er dog ikke egnet til førstegangsejere.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Østrigsk Pinschers profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Kattevenlig
- Se alle kattevenlige hunde

Østrigsk Pinschers er generelt meget venlige hunde. De er dog ikke så sociale som mange andre racer, og de kan være lidt reserverede over for fremmede. De fleste Østrigsk Pinschers vil dog være venlige mod andre hunde og mennesker, når de bliver bedre kendt med dem. Østrigsk Pinschers er normalt gode med børn, men de kan være lidt reserverede over for små børn, som de ikke kender så godt.

Er en Østrigsk Pinscher den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Østrigsk Pinscher

Det hurtige overblik

Pelslængde
Kort
Pelstype
Dobbelt, Tykt
Hvor ofte skal den plejes?
Ugentligt

En Østrigsk Pinscher har en kort, tæt og glat pels, der kræver minimal pleje. Pelsen skal børstes jævnligt for at fjerne eventuelle tov og filtre, og den skal trimmes omkring 4-5 gange om året for at holde den i god stand. Denne hunderace er ikke egnet til at have lange klippet pels, da dette kan medføre problemer med at holde pelsen ren og sund.

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Østrigsk Pinscher er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Allergivenlig
- Se alle allergivenlige hunde
Nej

Østrigsk Pinschers er generelt sunde og raske hunde, der ikke lider af mange af de almindelige hundesygdomme. De fleste Østrigsk Pinschers vil leve et langt, sundt liv uden store helbredsproblemer. Imidlertid kan nogle Østrigsk Pinschers være mere disponeret for visse sygdomme end andre. Nogle af de mest almindelige sygdomme, som Østrigsk Pinschers kan være disponeret for, inkluderer leddegigt, allergier og overvægt. Østrigsk Pinschers er også kendt for at være en af de få hypoallergene hunderacer. Dette betyder, at de fleste mennesker med allergier over for hunde ikke vil have nogen problemer med at have en Østrigsk Pinscher i deres hjem. Overordnet set er Østrigsk Pinschers sunde og raske hunde, der ikke lider af mange helbredsproblemer. De fleste vil have et langt og sundt liv uden store sygdomsproblemer.

Tip
  • Find det rigtige hundefoder til din Østrigsk Pinscher i vores store database af hundefoder
  • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Østrigsk Pinscher til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Østrigsk Pinschers er en af de mere intelligente hunderacer, og de fleste ejere vil have nemt ved at lære dem nye tricks og tilegne sig ny adfærd. De er dog ikke helt så lette at træne som nogle af de andre pinscher-racer, og man bør derfor have lidt mere tålmodighed og være forberedt på at bruge lidt ekstra tid på at træne dem. Når det er sagt, så er det ofte det hele værd, da Østrigsk Pinschers virkelig er fantastiske kæledyr, der elsker at lære og behage deres ejer.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Dagligt motionsbehov
Op til 1 time om dagen

Den østrigske pinscher har brug for en god del motion og aktivitet for at være glad og sund. Den er meget energisk og aktiv, og elsker at løbe og lege. Den har brug for en masse plads til at udfolde sig, så den er ikke egnet til at bo i lejligheder eller små huse. Den har også brug for en grundig daglig gåtur, hvor den kan løbe frit og udfordre sig selv fysisk.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

Ressourcer

Kilder