Podenco Canario

Podenco Canario er en hunderace, der stammer fra de Kanariske Øer. De er kendt for deres lange ben og smalle krop, og de fleste af dem har en glat, tæt pels. De kan findes i mange forskellige farver, men den mest almindelige er sort eller brun med hvide markeringer. Podenco Canario'er er intelligente hunde og familievenlige, selvom de ikke er så gode til førstegangsejere. De har brug for daglig motion for at holde sig sunde og raske, og nogle af dem kan vise vagthundsinstinkter. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Podenco Canario

Størrelse
En Podenco Canario er en medium hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 12-25 kg. Se alle medium hunde

Vægt
En Podenco Canario vil typisk veje: 24-25 kg.

Tilpasningsevne

Hvordan en Podenco Canario tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

Podenco Canarios er generelt meget tilpasningsvenlige hunde. De kan klare sig godt i både kulde og varme, men de trives bedst i et temperaturområde på mellem 15-25 grader Celsius. De har godt af at få motion og gå ture, men de kan sagtens underholde sig selv indendørs, de er dog ikke egnede til at blive efterladt alene for længead gangen da de kan blive utrygge og urolige. Podenco Canarios er gode familiehunde, der elsker mennesker og andre dyr. De er dog ikke egnede til førstegangsejere, da de ofte kan være meget energiske og udadreagerende.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Podenco Canarios profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Podenco Canarios er generelt set meget venlige hunderacer. De er dog ikke særligt tillidsfulde over for mennesker, de ikke kender, og kan være lidt mistænksomme eller reserverte over for dem. De er normalt meget hengivne over for deres ejere og familie, og elsker at følge dem rundt i huset. De kan være meget energiske og legesyge, og elsker at løbe og lege med andre hunde. Podenco Canarios kan dog vise aggression over for andre hunde, hvis de føler sig falset eller provokeret.

Er en Podenco Canario den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Podenco Canario

Det hurtige overblik

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Podenco Canario er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Podenco Canarios er generelt set sunde og raske hunde, der sjældent lider af alvorlige sygdomme eller sundhedsproblemer. De er hypoallergeniske og har ikke tendens til overvægt, men kan godt savle lidt mere end andre hunderacer. De fleste Podenco Canarios lever et langt og sundt liv uden store problemer.

Tip
 • Find det rigtige hundefoder til din Podenco Canario i vores store database af hundefoder
 • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Foder

Hundefoder er en jungle, men her er tre bud på hundefoder, der passer til en Podenco Canario (Hvis du vil have en mere målrettet bud til din hund, så opret en gratis hundeprofil her, og bliv guidet hen til det perfekte foder).

Her har vi fundet en række gode produkter med gode ingredienser, der passer til din hunds størrelse og kan fås i Danmark. Vi har valgt (1) med særligt gode ingredienser, (2) en der er fokuseret på at holde omkostningerne i ro, og (3) en, der er en god mellemvej mellem de to (bedste "værdi")

De bedste ingredienser

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Prisleje: £2.49/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 95 %

Den laveste pris

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Den bedste mellemvej

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Podenco Canario til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Podenco Canarios er en intelligent hunderace, der er let at træne til at lære nye tricks og tilegne sig ny adfærd. De er særligt gode til at lære de basale kommandoer, og mange eksemplarer af racen kan også lære avancerede kommandoer. Derudover har de en god forståelse for menneskelige følelser og behov, hvilket gør dem til gode familiehunde. Podenco Canarios er dog ikke egnede til at bo i lejligheder på grund af deres behov for bevægelse og plads.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Podenco Canarios er en meget energisk og aktiv hunderace, der har brug for masser af motion for at være glad og sund. De har brug for mindst to timers daglig motion, men de kan let klare mere end dette. De elsker at løbe og lege med bolde, og de vil også gerne gå lange ture med deres familier. De har ikke brug for særlig meget træning, da de er naturligt aktive hunde.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

Ressourcer

Kilder