Schweizisk Hyrdehund

Schweizisk Hyrdehund er en hunderace, der stammer fra Schweiz.

Generelt om en Schweizisk Hyrdehund

Størrelse
En Schweizisk Hyrdehund er en stor hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 25-45 kg. Se alle store hunde

Vægt
En Schweizisk Hyrdehund vil typisk veje: 25-40 kg.

Tilpasningsevne

Hvordan en Schweizisk Hyrdehund tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

En Schweizisk Hyrdehund er meget tilpasningsvenlig i forskellige scenarier. Den klarer sig godt i kulde og varme, men foretrækker at være i et køligere klima. Den kan godt være alene, men vil gerne have selskab af andre hunde eller mennesker. Den er egnet til førstegangsejere, da den er let at træne og ikke har behov for meget plads.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Schweizisk Hyrdehunds profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Schweizisk hyrdehunde er generelt meget venlige hunde. De er loyale over for deres ejere og elsker at engagere sig i leg og interaktion. De fleste af dem vil også være venlige over for andre hunde og kæledyr, selv om nogle kan vise en vis grad af dominans. Schweizisk hyrdehunde er typisk ikke aggressive hunde, men de kan blive forsvarsvogtere, hvis de føler sig falset eller deres familie bliver falset.

Er en Schweizisk Hyrdehund den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Schweizisk Hyrdehund

Det hurtige overblik

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Schweizisk Hyrdehund er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Swiss shepherd dogs are very healthy, with a life expectancy of around 13 years. They are a medium-sized breed and, as such, are not prone to the health issues that can plague larger breeds. However, like all dogs, they are susceptible to certain health conditions, including hip dysplasia, elbow dysplasia and von Willebrand's disease. Swiss shepherd dogs are also known for their high level of energy and need for exercise, so it is important to make sure they get plenty of daily exercise to keep them healthy and happy.

Tip
 • Find det rigtige hundefoder til din Schweizisk Hyrdehund i vores store database af hundefoder
 • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Foder

Hundefoder er en jungle, men her er tre bud på hundefoder, der passer til en Schweizisk Hyrdehund (Hvis du vil have en mere målrettet bud til din hund, så opret en gratis hundeprofil her, og bliv guidet hen til det perfekte foder).

Her har vi fundet en række gode produkter med gode ingredienser, der passer til din hunds størrelse og kan fås i Danmark. Vi har valgt (1) med særligt gode ingredienser, (2) en der er fokuseret på at holde omkostningerne i ro, og (3) en, der er en god mellemvej mellem de to (bedste "værdi")

De bedste ingredienser

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Prisleje: £2.49/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 95 %

Den laveste pris

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Den bedste mellemvej

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Schweizisk Hyrdehund til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Schweizisk Hyrdehunde er meget intelligente hunde, der er lette at træne til at lære nye tricks og tilegne sig ny adfærd. Deres høje intelligens gør dem velegnede til alle former for hundesport, og de kan også bruges som servicehunde. De er meget lydige og vil følge deres ejerens kommandoer.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

- Schweizisk hyrdehunde er store, kraftige hunde, der har brug for en masse motion og aktivitet for at holde sig i god form. De er meget energiske og elsker at løbe og lege.

- Schweizisk hyrdehunde har brug for mindst to timers daglig motion, men kan uden problemer trænes til at løbe langt flere timer. De elsker at gå ture og vil ofte vælge at gå fremfor at løbe, hvis de får muligheden. De kan dog sagtens få alt den motion, de behøver ved at løbe rundt på en fuldkommen almindelig gade eller sti.

- Schweizisk hyrdehunde har brug for masser af plads og elsker at have et stort område at løbe frit rundt på. De har ofte ikke problemer med at finde på noget at lave, selvom deres område ikke er særlig stort. De kan dog godt blive triste eller frustrerede, hvis de ikke får mulighed for at bevæge sig frit nok.

- Schweizisk hyrdehunde har ikke brug for særlig meget træning eller aktivitet for at brænde deres energi af, men det er en god idé at give dem noget mental stimulering i form af problemløsning eller andet interaktivt legetøj. Dette kan hjælpe dem med at undgå kedsomhed og depression.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)