Tysk Wachtelhund

Tysk Wachtelhund er en hunderace, der er kendt for sin venlighed og alsidighed. Racen stammer fra Tyskland, og de fleste eksemplarer har en dobbelt pelstype med bølget pels. Pelslængden varierer mellem eksemplarer, men de fleste har mellemlang pels. De mest almindelige farver for Tysk Wachtelhund er sort/brun med hvide markeringer og sorte punkter. Nogle individer kan have et mere krydset udseende, mens andre kan have flere af disse farver i patches. I modsætning til mange andre racer af vagthunde har Tysk Wachtelhund ikke et stort behov for motion og kan fint trives i lejligheder såvel som husstande med store haver. De fleste individer af racen er meget familievenlige og gode med børn, selv om nogle kan vise tegn på jalousi overfor andre dyr i husstanden. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Tysk Wachtelhund

Størrelse
En Tysk Wachtelhund er en medium hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 12-25 kg. Se alle medium hunde

Vægt
En Tysk Wachtelhund vil typisk veje: 18-25 kg.

Højde
En Tysk Wachtelhund vil typisk have en højde på: 18 to 21 inches.

Markeringer
En Tysk Wachtelhund kommer med følgende markeringer: Markeret, hvide markeringer, sorte punkter, patched og krydset.

Tilpasningsevne

Hvordan en Tysk Wachtelhund tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

Tolererer koldt vejr
- Se alle hunde, der tåler koldt vejr
Evne til at tilpasse sig en lejlighed
- Se alle hunde, der egner sig til at bo i lejlighed
Tolererer varmt vejr
- Se alle hunde, der tåler varmt vejr
Tolererer at være alene
- Se alle hunde, der tolererer at være alene
Følsomhed
- Se alle følsomme hunde
God til førstegangsejere
- Se alle hunde, der er gode til førstegangsejere

En tysk wachtelhund er en meget alsidig hunderace, der kan klare sig godt i mange forskellige scenarier. De er især robuste og kan klare sig godt i kulde, selv om de også har en god varmetolerance. De trives dog bedst i et miljø, hvor de har masser af plads til at løbe rundt og udforske. De kan dog også sagtens bo i en lejlighed, så længe de får daglige gåture og aktiviteter. Tysk wachtelhunde er generelt meget venlige hunderacer, der er gode til førstegangsejere.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Tysk Wachtelhunds profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Vagthundsinstinkt
- Se alle hunde med vagthundsinstinkt
Venlig over for andre hunde
- Se alle hunde, der er venlig mod andre hunde
Familievenlig
- Se alle familievenlige hunde
Børnevenlig
- Se alle børnevenlige hunde
Venlige over for fremmede
- Se alle hunde, der er venlig over for fremmede

En tysk wachtelhund er en meget venlig hund, der elsker at være omgivet af menneskerDen er meget kærlig og omsorgsfuld over for sin familie, og den elsker at få masser af kærlighed og opmærksomhedDen er også meget glad for at lege med børn, og den er meget tolererende over for demDen kan dog godt blive lidt jaloux, hvis den føler sig udelukket fra legen eller opmærksomheden.

Er en Tysk Wachtelhund den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Tysk Wachtelhund

Det hurtige overblik

Pelslængde
Mellem
Fælder meget
Pelstype
Dobbelt, Bølget
Nem pelspleje
- Se alle hunde med nem pelspleje
Hvor ofte skal den plejes?
Ugentligt, gerne oftere

En Tysk Wachtelhund har en meget krævende pels, der kræver daglig pleje for at se sund og velplejet ud. Pelsen består af en yderpels og en underpels, og denne kombination gør, at pelsen er meget fyldig og tæt. Hvis pelsen ikke plejes dagligt, vil den hurtigt blive rodet og kedelig at se på. Derfor skal du som ejer være opmærksom på følgende:

Børst pelsen dagligt med en god hundebørste. Den yderste pels bør børstes med en blød hundebørste, mens den underliggende pels kan børstes med en mere aggressiv børste. Husk at børste forsigtigt langs hundens krop for ikke at skade hundens sensitive hud. Trim pelsen jævnligt for at holde den i fin stand. Trimning er især nødvendigt om sommeren, hvor den tætte pels kan gøre det svært for hunden at afkøle sig selv ordentligt. Men pas på ikke at trimme for meget af pelsen, da dette kan skade hundens følsomme hud. Skæl og flager i pelsen kan være et tegn på, at din hunds pels ikke er sund. Hvis du bemærker disse symptomer, skal du kontakte din dyrlæge for at få råd og vejledning.

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Tysk Wachtelhund er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Generelt helbredsbillede
- Se alle hunde med generelt godt helbred
Savler meget
- Se alle hunde, der ikke savler meget
Tendens til overvægt
- Se alle hunde med tendens til overvægt
Allergivenlig
- Se alle allergivenlige hunde
Nej

Tysk Wachtelhunde er generelt sunde og raske hunde, der har et godt helbred. De fleste Tysk Wachtelhunde lever et langt og lykkeligt liv uden mange sundhedsmæssige problemer. Men ligesom med alle hunderacer kan der opstå en række sundhedsmæssige problemer hos Tysk Wachtelhunde. Nogle af de mest almindelige sundhedsmæssige problemer, der kan ramme Tysk Wachtelhunde, omfatter øjenproblemer, leddegigt og patellaluksation (knæskade). Tysk Wachtelhunde er ikke hypoallergeniske hunde, men de har en meget lav tendens til at udvikle fødevareallergier. De fleste Tysk Wachtelhunde har ikke nogen problemer med at spise almindelig hundemad, men der kan være få undtagelser. Hvis din Tysk Wachtelhund begynder at vise tegn på allergi (såsom kløende hud eller udslæt), skal du kontakte din dyrlæge for at få den rigtige behandling. Tysk Wachtelhunde har også en meget lav tendens til at udvikle luftvejsallergier. Disse allergier er ofte forårsaget af støv eller pollen, og de fleste Tysk Wachtelhunde vil ikke have nogen problemer med dem. Hvis din Tysk Wachtelhund begynder at vise tegn på allergi (som sæsonbetinget nysen eller hosten), skal du kontakte din dyrlæge for at få den rigtige behandling.

Tip
 • Find det rigtige hundefoder til din Tysk Wachtelhund i vores store database af hundefoder
 • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Typiske sundhedsproblemer

Splayed feet
Crooked legs
Allergies
Ear infections
Skin problems

Foder

Hundefoder er en jungle, men her er tre bud på hundefoder, der passer til en Tysk Wachtelhund (Hvis du vil have en mere målrettet bud til din hund, så opret en gratis hundeprofil her, og bliv guidet hen til det perfekte foder).

Her har vi fundet en række gode produkter med gode ingredienser, der passer til din hunds størrelse og kan fås i Danmark. Vi har valgt (1) med særligt gode ingredienser, (2) en der er fokuseret på at holde omkostningerne i ro, og (3) en, der er en god mellemvej mellem de to (bedste "værdi")

De bedste ingredienser

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Prisleje: £2.49/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 95 %

Den laveste pris

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Den bedste mellemvej

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Tysk Wachtelhund til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Rovdyrsinstinkt
- Se alle hunde med markant rovdyrsinstinkt
Nem at træne
- Se alle hunde, der er nemme at træne
Tendens til at gø eller hyle
- Se alle hunde, der ikke gør så meget
Tendens til at nappe & tygge i ting
- Se alle hunde, der ikke napper i ting
Intelligens
- Se alle intelligente hunde
Lyst til at vandre omkring
- Se alle hunde med tendens til at vandre omkring

En tysk wachtelhund er generelt meget intelligent og nem at træne. De fleste hunde af denne race har en god forståelse af, hvad der forventes af dem, og de lærer ofte nye tricks og tilegner sig ny adfærd hurtigt. De er også gode til at følge kommandoer, så længe disse er klare og koncise.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Energiniveau og aktivitetsbehov
- Se alle hunde med højt aktivitetsniveau
Legesyge
- Se alle legesyge hunde
Intensitetsniveau
- Se alle intense hunde
Behov for motion
- Se alle hunde med behov for meget motion
Dagligt motionsbehov
Op til 1 time om dagen

Denne hunderace er en meget energisk og aktiv hund, der har brug for en masse motion og aktivitet for at være glad og sund. De fleste Tysk Wachtelhunde har brug for mindst to timers daglig motion, men nogle kan have behov for mere end dette. De elsker at gå ture, løbe og lege, og de vil også gerne have mulighed for at svømme. Hvis du ikke har mulighed for at give din Tysk Wachtelhund den motion, den behøver, kan det føre til problemer med vægtøgning, adfærdsproblemer og andre sundhedsmæssige problemer.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

👍 Tolererer koldt vejr 👎 Meget følsom
👍 Familievenlig 👎 Egner sig ikke til at være alene
👍 God med børn 👎 Øget risiko for overvægt
👍 Venlig mod andre hunde 👎 Savler meget
👍 Generelt godt helbred 👎 Tilbøjelig til at vandre vidt omkring
👍 Nem at træne
👍 Intelligent
👍 Markant rovdyrsinstinkt
👍 Begrænset behov for motion
👍 Meget legesyg