French Spaniel

French Spaniel er en hunderace, der kommer fra Frankrig. De fleste eksemplarer af denne race er 21 til 24 inches høje, og de vejer typisk mellem 40 og 50 pounds. French Spaniels har normalt et par år på bagen, når de bliver købt eller adopteret af familier. Denne racens pelstype er ret almindelig blandt hunde i Europa, og det samme gælder for dens pelslængde - den er ofte lang og glat. Nogle af de mest genkendelige træk ved en French Spaniel er dets store ører og runde ansigt. De fleste eksemplarer af denne race har brune øjne, men nogle kan have blå eller grønne øjne. Pelsen på en French Spaniel kan være sort, brun, grå eller blond. French Spanieler anses generelt for at være meget intelligente hunde. Deres opdragelse kan dog vise sig at være lidt udfordrende pga. deres energiske personlighed - især hvis man ikke lige har styr på tingene selv! Dette betyder dog ikke, at racen ikke egner sig til førstegangsejere; det kræver blot lidt mere tid og tålmodighed at opdrage en French Spaniel end andre racer. I modsætning til mange andre racer af vagthunde viser French Spaniels sjældent et instinktivt behov for at beskytte deres territorium eller familie - men det betyder ikke, at de ikke kan læres at gøre det! Disse hunde elsker simpelthen bare alle mennesker (og dyr), så du skal nok ikke bekymre dig om dem altid vil ville lege med børnene i haven... Medmindre du selvfølgelig foretrækker en mere rolig type hund!Når det kommer til motion behovet, så er French Spanieler mid-range; De har brug for daglig motion for at holde sig sund og rask - men de vil ikke have problemer med at sove hele dagen hvis du har travlt med arbejdet eller andet! En halv time tur om dagen burde holde dem glad; Og selvfølgelig altid husk masser af leg i haven (eller parken)! [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en French Spaniel

Størrelse
En French Spaniel er en medium hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 12-25 kg. Se alle medium hunde

Vægt
En French Spaniel vil typisk veje: 20-27 kg.

Højde
En French Spaniel vil typisk have en højde på: 21 to 24 inches..

Hvalpekuld
En French Spaniel får typisk et kuld med 3-7 puppies.

Tilpasningsevne

Hvordan en French Spaniel tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

Tolererer koldt vejr
- Se alle hunde, der tåler koldt vejr
Evne til at tilpasse sig en lejlighed
- Se alle hunde, der egner sig til at bo i lejlighed
Tolererer varmt vejr
- Se alle hunde, der tåler varmt vejr
Tolererer at være alene
- Se alle hunde, der tolererer at være alene
Følsomhed
- Se alle følsomme hunde
God til førstegangsejere
- Se alle hunde, der er gode til førstegangsejere

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din French Spaniels profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Vagthundsinstinkt
- Se alle hunde med vagthundsinstinkt
Venlig over for andre hunde
- Se alle hunde, der er venlig mod andre hunde
Familievenlig
- Se alle familievenlige hunde
Børnevenlig
- Se alle børnevenlige hunde
Venlige over for fremmede
- Se alle hunde, der er venlig over for fremmede
Kattevenlig
- Se alle kattevenlige hunde

En French Spaniel er en meget venlig og omgængelig hunderace, der elsker at være omkring mennesker. De er meget lydhøre og lette at træne, og de fleste eksemplarer er meget tillidsfulde og kærlige over for deres menneskelige familie. French Spaniels trives bedst, når de er en del af et aktivt hjem, hvor de får masser af motion, mental stimulering og socialisering. De kan dog godt blive forvirrede eller frustrerede, hvis de holdes for isoleret eller ikke får den nødvendige motion og mental stimulering.

Er en French Spaniel den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din French Spaniel

Det hurtige overblik

Fælder meget
Nem pelspleje
- Se alle hunde med nem pelspleje

French Spaniels har en meget kort, tæt og glat pels, der ikke kræver meget pleje. De skal børstes eller kæmmes med en blød børste eller kam ugentligt for at fjerne eventuelle løse hår og for at stimulere hudens cirkulation. Pelsen skal vaskes ca. hver anden uge med en mild shampoo for at bevare dens glans og sundhed
De fleste French Spaniels har tendens til at få fedtet hud, så det er vigtigt at undgå produkter, der tilstopper huden. Efter badning skal French Spaniels tørres godt af, så de ikke bliver fugtige - dette kan føre til irritationer og infektioner i deres korte pels
French Spaniels bør trimmes eller klippes jævnligt, afhængigt af deres pelsplejebehov og -præferencer. Trimning eller klipning vil holde deres pels fri for snavs og løst hår og vil også fremhæve deres smukke struktur.

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din French Spaniel er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Generelt helbredsbillede
- Se alle hunde med generelt godt helbred
Savler meget
- Se alle hunde, der ikke savler meget
Tendens til overvægt
- Se alle hunde med tendens til overvægt
Allergivenlig
- Se alle allergivenlige hunde
No

French Spaniels er generelt sunde og raske hunde, men ligesom alle andre hunderacer kan de være udsatte for visse sundhedsmæssige problemer. De mest almindelige sundhedsmæssige problemer, som en French Spaniel kan støde på, er øjen- og ørerproblemer, ledsygdomme og allergier. Hvis du overvejer at anskaffe en French Spaniel, er det vigtigt, at du holder øje med tegn og symptomer på disse sundhedsmæssige problemer, så du kan få den nødvendige behandling til din hund hurtigst muligt.

Tip
 • Find det rigtige hundefoder til din French Spaniel i vores store database af hundefoder
 • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Typiske sundhedsproblemer

Acral mutilation & analgesia
Entropion
Hip Dysplasia
Otitis Externa

Foder

Hundefoder er en jungle, men her er tre bud på hundefoder, der passer til en French Spaniel (Hvis du vil have en mere målrettet bud til din hund, så opret en gratis hundeprofil her, og bliv guidet hen til det perfekte foder).

Her har vi fundet en række gode produkter med gode ingredienser, der passer til din hunds størrelse og kan fås i Danmark. Vi har valgt (1) med særligt gode ingredienser, (2) en der er fokuseret på at holde omkostningerne i ro, og (3) en, der er en god mellemvej mellem de to (bedste "værdi")

De bedste ingredienser

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Prisleje: £2.49/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 95 %

Den laveste pris

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Den bedste mellemvej

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din French Spaniel til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Rovdyrsinstinkt
- Se alle hunde med markant rovdyrsinstinkt
Nem at træne
- Se alle hunde, der er nemme at træne
Tendens til at gø eller hyle
- Se alle hunde, der ikke gør så meget
Tendens til at nappe & tygge i ting
- Se alle hunde, der ikke napper i ting
Intelligens
- Se alle intelligente hunde
Lyst til at vandre omkring
- Se alle hunde med tendens til at vandre omkring

French Spaniels er en af de mest intelligente og lette hunderacer at træne. Deres naturlige ønske om at behage deres ejere gør dem til opmærksomme og lydhøre elever, der ofte lærer nye tricks og adfærd hurtigt. Det er dog værd at bemærke, at French Spaniels ikke altid er lige nemme at træne til præcis, hvad man ønsker – de kan have deres egne ideer om, hvordan tingene skal gøres! Men med konsekvent, positiv forstærkning vil French Spaniel generelt lytte efter og følge anvisningerne fra sin ejer.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Energiniveau og aktivitetsbehov
- Se alle hunde med højt aktivitetsniveau
Legesyge
- Se alle legesyge hunde
Intensitetsniveau
- Se alle intense hunde
Behov for motion
- Se alle hunde med behov for meget motion

En French Spaniel har brug for en del motion og aktivitet for at holde sig i form. Denne hunderace er generelt energisk og livlig, og den har brug for daglige gåture eller løbeture for at få udnyttet al sin energi. På grund af dens livlighed kan en French Spaniel dog have tendens til at være lidt utålmodig og urolig, hvis den ikke får nok motion. Ud over daglige gåture eller løbeture har en French Spaniel behov for leg og sjove aktiviteter. Den elsker at lege med bolde eller andre legetøj, og det er en god idæ at have noget legetøj liggende, som den kan bruge, når den er træt af at gå. En French Spaniel vil også sætte pris på hyppige besøg hos en dyrlæge eller hundepasser for socialisering og interaktion med andre hunde.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

👍 God til førstegangsejere 👎 Ikke egnet til at bo i lejlighed
👍 Hårdfør 👎 Tolererer ikke varmt vejr
👍 Tolererer koldt vejr 👎 Øget risiko for overvægt
👍 Familievenlig 👎 Savler meget
👍 God med børn 👎 Tilbøjelig til at nappe og tygge i ting
👍 Imødekommende over for fremmede mennesker 👎 Tilbøjelig til at gø og hyle
👍 Venlig mod andre hunde 👎 Tilbøjelig til at vandre vidt omkring
👍 Generelt godt helbred
👍 Nem at træne
👍 Intelligent
👍 Begrænset behov for motion
👍 Meget legesyg