Polsk Støver

Polsk Støver er en hunderace, der er kendetegnet ved sin dobbelte pels, lange ben og store ører. De fleste Polske Støvere har en brun eller sort farve med hvide markeringer på deres krop. Racen er oprindeligt fra Polen, og mange af dem findes stadig i det centrale Europa. Polske Støvere er generelt meget venlige og familieorienterede hunde. De kan godt lide at være sammen med mennesker og andre dyr, og de har ikke tendens til at være vagthunde. Deres motionsbehov er gennemsnitligt, så de kan fint bo i lejligheder eller mindre huse uden for meget plads til at løbe rundt. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os.]

Generelt om en Polsk Støver

Internationalt racenavn
En Polsk Støvers internationale navn er Ogar Polski.

Størrelse
En Polsk Støver er en stor hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 25-45 kg. Se alle store hunde

Vægt
En Polsk Støver vil typisk veje: 25-32 kg.

Tilpasningsevne

Hvordan en Polsk Støver tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

En Polsk Støver er en meget koldtolerant hunderace, der kan klare sig godt i både kulde og varme. De er også meget selvstændige og kan klare sig godt alene, men de trives bedst i selskab med andre hunde. De er ikke egnede til førstegangsejere, da de kræver en del træning og pleje. De er også meget aktive og kræver en del motion.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Polsk Støvers profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

1. Polsk Støvers er generelt meget venlige hunderacer. De er kendt for at være godmodige og imødekommende overfor mennesker og andre dyr, og de har et roligt og afslappet temperament. 2. Polsk Støvers er især venlige, når det kommer til børn. De elsker at lege og interagere med børn, og de vil ofte sidde stille og lade sig nusse og kæle af dem. 3. Selv om Polsk Støvers er venligehunde kan de godt være lidt temperamentsfulde i visse situationer. De kan blive irritable eller aggressive, hvis de føler sig falsede eller ubehagelige. Så det er vigtigt at lære dem at kende, for at undgå problemer.

Er en Polsk Støver den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Polsk Støver

Det hurtige overblik

Pelslængde
Long
Pelstype
Dobbelt
Hvor ofte skal den plejes?
Ugentligt, gerne oftere

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Polsk Støver er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Allergivenlig
- Se alle allergivenlige hunde
Nej

Polske Støvere er generelt sunde og raske hunde, men som enhver anden hunderace kan de blive ramt af visse helbredsmæssige problemer. Nogle af de mest almindelige problemer, som en Polsk Støver kan støde på, inkluderer ørebetændelse, tandproblemer og overvægt. En Polsk Støvers ører skal rengøres regelmæssigt for at forhindre ørebetændelse. Deres tænder skal også børstes regelmæssigt for at undgå tandproblemer. Og selvom Polske Støvere ikke er så disponerede for overvægt som mange andre hunderacer, skal man være opmærksom på, at deres foderrationer ikke indeholder for mange kalorier.

Tip
 • Find det rigtige hundefoder til din Polsk Støver i vores store database af hundefoder
 • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Foder

Hundefoder er en jungle, men her er tre bud på hundefoder, der passer til en Polsk Støver (Hvis du vil have en mere målrettet bud til din hund, så opret en gratis hundeprofil her, og bliv guidet hen til det perfekte foder).

Her har vi fundet en række gode produkter med gode ingredienser, der passer til din hunds størrelse og kan fås i Danmark. Vi har valgt (1) med særligt gode ingredienser, (2) en der er fokuseret på at holde omkostningerne i ro, og (3) en, der er en god mellemvej mellem de to (bedste "værdi")

De bedste ingredienser

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Prisleje: £2.49/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 95 %

Den laveste pris

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Den bedste mellemvej

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Polsk Støver til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Polsk støver er en af de mest intelligente hunderacer, der findes. De er lette at træne til at lære nye tricks og tilegne sig ny adfærd. De er også meget lydige og vil ofte gøre, hvad du beder dem om.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Dagligt motionsbehov
Op til 1 time om dagen

En Polsk Støver er en robust og energisk hund, der har brug for masser af motion og aktivitet for at være tilfreds. De er meget intelligente og lærenemme, men de kan også være meget opfindsomme og udfordrende, hvis de ikke får den rigtige stimulering. De har brug for en familie, der er villig til at bruge tid på at træne dem og give dem den aktivitet, de behøver.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

Ressourcer

Kilder