Prazský Krysarik

Prazský Krysarik er en hunderace, der blev oprindeligt avlet i Tjekkiet. Racen er kendetegnet ved dens korte pels, silkebløde tekstur og unikke farvemønstre. Prazský Krysarik er en af de mindste hunderacer, men den er alligevel meget robust og energisk. De fleste eksemplarer af racen leverimellem12 og 14 årPelsfarven på Prazský Krysarik kan variere fra sort til rødbrun, og der findes mange forskellige mønstre af farverne på racens pels. Nogle almindelige mønstre inkluderer stribet, tigerstripe og solsort. Pelslængden på racen er kort, men den har alligevel et tykt lag underpels for at beskytte dem mod vejret. Kendetegnene for Prazský Krysarik omfatter dens store ører, brede ansigt og kompakte bygning. Disse egenskaber giver dem et særligt udseende blandt andre hunderacerMarkeringerne på Prazský Krysarik omfatter normalt to striber langs ryggen samt flere smallere striber over resten af hundens krop. Farven på markeringerne kan variere fra sort til brun eller rødbrun alt efter hvilken type farvepels hunden har. Størrelsen på Prazský Krysarik varierer normalt mellem 9-11 tommer i højden (23-28 cm) ved skulderen, og den vejer typisk 4-9 pund (2-4 kg). De fleste eksemplarer af racen leverimellem12 og 14 år; dog kan nogle individer leve op til 16 år med god pleje. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Prazský Krysarik

Størrelse
En Prazský Krysarik er en toy hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer op til ca. 6-7 kg. Se alle toy hunde

Vægt
En Prazský Krysarik vil typisk veje: 1.5-3.5 kg.

Tilpasningsevne

Hvordan en Prazský Krysarik tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

Prazský krysarik er en hunderace, der er godt tilpasset forskellige scenarier. Den klarer sig godt i kulde og varme og kan også leve alene uden problemer. Prazský krysariks er også gode til førstegangsejere, da de ikke er for krævende og lette at træne.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Prazský Krysariks profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Pražský Krysařík er generelt en meget venlig hund, der elsker mennesker og gør sig godt i samvær med dem. De er dog ikke særligt tolerant over for andre hunde, og kan derfor virke falsende på andre hunde, især hvis de føler sig falsede eller provokeret. Dette er dog kun et problem, hvis man ikke har lært sin hund at socialisere sig ordentligt med andre hunde. Pražský Krysaříks er også retter, der elsker børn, og de vil ofte forsøge at forsigtigt lege med dem. De kan dog være lidt for energiske til små børn, og bør altid superviseres, når de er sammen med dem.

Er en Prazský Krysarik den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Prazský Krysarik

Det hurtige overblik

Pelslængde
Kort
Pelstype
Silkeblødt
Hvor ofte skal den plejes?
Ugentligt

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Prazský Krysarik er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Allergivenlig
- Se alle allergivenlige hunde
Nej

Pražský Krysařík er en hunderace, der ikke er hypoallergenisk, men har et generelt godt helbred. De fleste Pražský Krysařík har ikke problemer med overvægt, og de er ikke prædisponerede for fødevare- eller luftvejsallergier. Pražský Krysařík savler dog lidt mere end andre hunderacer, men dette er ikke et alvorligt problem.

Tip
  • Find det rigtige hundefoder til din Prazský Krysarik i vores store database af hundefoder
  • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Prazský Krysarik til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Pražský krysařík er en intelligent hunderace, der er nem at træne til at lære nye tricks og tilegne sig ny adfærd. De fleste ejere siger, at deres pražský krysařík er let at have med at gøre, og at de er meget lydige. De elsker at lære nye ting og gøre deres ejer glade. Pražský krysařík er generelt en af de nemmere hunderacer at have med at gøre.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Dagligt motionsbehov
Op til 1 time om dagen

Prazský Krysariks er en lille hunderace, der har brug for en moderat mængde energi og aktivitet for at være glad og sund. De har ikke behov for så meget motion som nogle af de andre hunderacer, men de har brug for nok til at holde dem aktive og sunde. Prazský Krysariks har også brug for en god balance mellem foder og motion for at undgå overvægt.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

Ressourcer

Kilder