Japansk Terrier

Japansk Terrier er en lille, energisk hunderace med et afslappet og venligt temperament. De er meget nysgerrige og uafhængige, men kan også være reserverede over for fremmede. Japansk Terrier har en kort, glat pels der let plejes, og de findes i mange forskellige farver. De er gode familiehunde der elsker at lege med børn, men de har også behov for daglig motion for at holde sig sunde og glade. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Japansk Terrier

Internationalt racenavn
En Japansk Terriers internationale navn er Nihon Teria.

Størrelse
En Japansk Terrier er en toy hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer op til ca. 6-7 kg. Se alle toy hunde

Vægt
En Japansk Terrier vil typisk veje: 2.2-4.6 kg.

Højde
En Japansk Terrier vil typisk have en højde på: 11-13 inches.

Tilpasningsevne

Hvordan en Japansk Terrier tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

En Japansk Terrier er en relativt tilpasningsvenlig hunderace. De kan klare sig godt i både kulde og varme, selvom de foretrækker mildere klimaer. De er ikke afhængige af masser af plads, så de trives fint i lejligheder eller små hjem. De er også generelt venlige og tolererende over for børn og andre kæledyr, hvilket gør dem til gode førstegangsejere.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Japansk Terriers profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Kattevenlig
- Se alle kattevenlige hunde

En Japansk Terrier er generelt en venlig og kærlig hund, der gør sit bedste for at behage sin ejer. De er dog ikke altid lige så venlige over for andre mennesker og dyr, som de er over for deres ejer. De kan være meget beskyttende af deres familie og hjem og kan blive aggressive over for fremmede, hvis de føler sig falset. Japansk Terriers har brug for masser af socialisering for at blive trygge omkring andre mennesker og dyr, ellers kan de udvikle et aggressivt eller frygteligt temperament.

Er en Japansk Terrier den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Japansk Terrier

Det hurtige overblik

Japansk Terriers er kendt for deres smukke, rene pels. Pelsen skal børstes og kæmmes grundigt ud hver dag, for at fjerne eventuelle snavs eller mat. Pelspleje omfatter også trimning af hundens ører og negle.
Japansk Terriers har ikke behov for særlig meget pelspleje, men det er alligevel vigtigt, at følge nogle enkle retningslinjer for at sikre, at deres pels forbliver smuk og sund.

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Japansk Terrier er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Japansk Terriers er generelt sunde og raske hunde, der sjældent lider af alvorlige sygdomme. De fleste Japansk Terriers har et godt helbredsbillede, selvom de kan have nogle få sundhedsmæssige problemer, som f.eks. ørebetændelse, patella-luxation og allergier. Japansk Terriers savler ikke meget, men de kan have en tendens til at overvære, så det er vigtigt at holde øje med deres vægt og følge en sund og afbalanceret kostplan. De fleste Japansk Terriers er ikke prædisponerede for fødevare- eller luftvejsallergier.

Tip
  • Find det rigtige hundefoder til din Japansk Terrier i vores store database af hundefoder
  • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Japansk Terrier til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Den japanske terrier er en af de mere intelligente hunderacer, og den er let at træne til at lære nye tricks og tilegne sig ny adfærd. Hunden har en god forståelse af menneskers sprog og toneleje, og den er meget opmærksom på sin ejers kropssprog. Derfor er det let at kommunikere med denne hunderace. De fleste japanske terriere er også meget venlige og imødekommende over for mennesker, hvilket gør dem nemme at socialisere.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Den Japanske Terrier er en lille hunderace, der oprindeligt blev avlet i Japan til at være en jagthund. I dag er denne racen mere almindeligt kendt som en familiehund og en god ledsager. Selvom de fleste Japanske Terriere er rolige og afslappede indenfor, har de stadig masser af energi, og kan være meget aktive udenfor. De har brug for regelmæssig motion for at undgå overvægt og for at få udbytte af deres energiske natur. Japanske Terriere kan gå mange miles om dagen uden træthed, men det anbefales at give dem mindst to gange daglig motion på ca. 30 minutter hver gang.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

👎 Ikke venlig mod katte

Ressourcer