Volpino Italiano

Volpino Italiano er en lille, energisk og loyal hunderace. De fleste Volpinoer er enten ensfarvede røde eller hvide, og de har en lang pels, der kræver regelmæssig pleje. De er normalt meget kærlige over for deres familier, men kan være lidt mistroiske over for fremmede. De har brug for daglig motion for at holde sig sunde og glade - 30 til 45 minutter per dag vil normalt være nok. Selvom de ikke er allergivenlige, så gør dette ikke dem mindre egnede som førstegangsejere - især hvis man tager sig god tid til at lære om racens behov. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Volpino Italiano

Kategori
Volpino Italiano tilhører kategorien Spidshunde.

Internationalt racenavn
En Volpino Italianos internationale navn er Volpino Italiano. Altså det samme som på dansk.

Størrelse
En Volpino Italiano er en toy hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer op til ca. 6-7 kg. Se alle toy hunde

Vægt
En Volpino Italiano vil typisk veje: 4-5 kg.

Højde
En Volpino Italiano vil typisk have en højde på: Hanner 27-30 cm Tæver 25-28 cm.

Farver
En Volpino Italiano kan have disse farver: Ensfarvet hvid eller rød.

Hvalpekuld
En Volpino Italiano får typisk et kuld med 4-6 hvalpe.

Oprindelsesland
En Volpino Italiano kommer oprindeligt fra: Italien.

Specialklub
Volpino Italiano tilhører specialklubben Spidshundeklubben.

Tilpasningsevne

Hvordan en Volpino Italiano tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

En Volpino Italiano er en lille, men robust hund, der er god til at tilpasse sig forskellige klimaer. Den kan klare sig godt i både kulde og varme, men vil gerne have masser af selskab og aktivitet. Volpino Italianos er gode til førstegangsejere, da de ikke kræver meget pleje eller vedligeholdelse. De trives dog bedst i lejligheder eller hjem, hvor de har plads til at bevæge sig frit rundt.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Volpino Italianos profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Kattevenlig
- Se alle kattevenlige hunde

En Volpino Italiano er generelt set en meget venlig hund. De elsker at være omgivet af mennesker, og er altid klar til at give et kys eller to. De er også meget godmodige med andre hunde, selv om de ikke er så sociale med andre arter. På grund af deres lille størrelse og deres blide væsen er Volpino Italianos ofte brugt som servicehunde.

Er en Volpino Italiano den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Volpino Italiano

Det hurtige overblik

Pelslængde
Lang
Hvor ofte skal den plejes?
Ugentligt, gerne oftere

Volpino Italianos har en kort, tæt og glat pels, der ikke kræver meget pleje. Hunde af denne race har dog brug for jævnlig børstning for at fjerne eventuelle urenheder i pelsen. Børstningen vil også hjælpe med at fordele de naturlige olier fra hundens pels, så den bliver smuk og sund. En Volpino Italiano skal bades sjældent, kun når det er absolut nødvendigt. Overdreven vask kan faktisk skade hundens pels og gøre den mere modtagelig for skader. Hvis du vasker din Volpino Italiano for ofte, kan det resultere i, at pelsen bliver tør og sprød. Det er vigtigt at huske på, at selvom en Volpino Italiano ikke har brug for megen pleje, er det stadig en god idæ at inspicere dens pels jævnligt for tegn på parasitter eller andre problemer.

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Volpino Italiano er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Allergivenlig
- Se alle allergivenlige hunde
Nej

Denne hunderace har et generelt godt helbred, men kan have nogle problemer med øjne og ører. De er ikke så hypoallergeniske, og kan savle lidt mere end andre hunderacer. De har også en tendens til at blive lidt overvægtige, så det er vigtigt at holde øje med deres vægt. De er ikke så prædisponerede for fødevare- eller luftvejsallergier, men det kan stadig forekomme.

Tip
 • Find det rigtige hundefoder til din Volpino Italiano i vores store database af hundefoder
 • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Foder

Hundefoder er en jungle, men her er tre bud på hundefoder, der passer til en Volpino Italiano (Hvis du vil have en mere målrettet bud til din hund, så opret en gratis hundeprofil her, og bliv guidet hen til det perfekte foder).

Her har vi fundet en række gode produkter med gode ingredienser, der passer til din hunds størrelse og kan fås i Danmark. Vi har valgt (1) med særligt gode ingredienser, (2) en der er fokuseret på at holde omkostningerne i ro, og (3) en, der er en god mellemvej mellem de to (bedste "værdi")

De bedste ingredienser

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Prisleje: £2.49/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 95 %

Den laveste pris

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Den bedste mellemvej

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Volpino Italiano til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Volpino Italianos er en intelligent hunderace, der er let at træne til at lære nye tricks og tilegne sig ny adfærd. De fleste Volpino Italianos er meget glade for at lære og vil ofte gøre deres bedste for at please deres menneskelige kammerater. De er generelt godmodige, venlige hunde, der elsker at være sammen med andre hunde og mennesker. Selvom de ikke er en af de største hunderacer, har de et stort temperament og kan være meget energiske. De elsker at lege og have det sjovt, og dette kan gøre dem svære at træne til mere seriøse aktiviteter.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Dagligt motionsbehov
30 til 45 minutter hver dag

Volpino Italiano er en lille hunderace, der har brug for regelmæssig motion for at holde sig sund og rask. Denne hunderace har ikke behov for meget aktivitet, men det er vigtigt, at den får nok motion for at undgå overvægt. Volpino Italiano kan gå ture med sin ejer eller lege i haven, men det er også vigtigt, at denne hunderace får mental stimulering i form af spil eller træning.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

Ressourcer