Russisk Toy

Den russiske toy er en lille, intelligent og loyal hunderace. Den er kendt for sin charme og venlighed, og gør sig godt som selskabshund. Den har et moderat motionsbehov, men er alligevel en aktiv hund, der elsker at lege. De fleste russiske toys er allergivenlige og godmodige overfor børn. Selvom de ikke er egnede til at være vagthunde, så har de stadig et instinkt for at beskytte deres familie. Den russiske toy egner sig bedst til førstegangsejere med lidt tid til at investere i racen. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Russisk Toy

Kategori
Russisk Toy tilhører kategorien Selskabshunde.

Internationalt racenavn
En Russisk Toys internationale navn er Russikiy Toy.

Størrelse
En Russisk Toy er en toy hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer op til ca. 6-7 kg. Se alle toy hunde

Vægt
En Russisk Toy vil typisk veje: 2-3 kg.

Højde
En Russisk Toy vil typisk have en højde på: Skulderhøjde (hanner og tæver) fra 20 til 28 cm, tolerance +/- 1 cm.

Farver
En Russisk Toy kan have disse farver: Black and tan, brun / tan, blue / tan Også rød i alle nuancer, med eller uden sorte eller brune hårspidser For alle farver ønskes varme nuancer.

Hvalpekuld
En Russisk Toy får typisk et kuld med 4-6 puppies.

Oprindelsesland
En Russisk Toy kommer oprindeligt fra: Rusland.

Specialklub
Russisk Toy tilhører specialklubben Klubben For Små Selskabshunde.

Tilpasningsevne

Hvordan en Russisk Toy tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

En Russisk Toy er en meget tilpasningsvenlig hunderace. Den klarer sig godt i kulde og varme og kan sagtens bo alene i en lejlighed. Den er også velegnet til førstegangsejere, da den ikke er for energisk eller krævende.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Russisk Toys profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Vagthundsinstinkt
- Se alle hunde med vagthundsinstinkt
Kattevenlig
- Se alle kattevenlige hunde

En russisk toy er generelt en venlig og omgængelig hund, der godt kan lide at være i selskab med andre hunde og mennesker. De fleste eksemplarer af racen er dog ikke så sociale og tillidsfulde som andre hunderacer, og dette skal tages i betragtning, når man vurderer, om en russisk toy er den rette type hund for en given familie eller person.

Er en Russisk Toy den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Russisk Toy

Det hurtige overblik

Pelslængde
Kort
Pelstype
Dobbelt

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Russisk Toy er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Allergivenlig
- Se alle allergivenlige hunde
No

Denne hunderace er generelt sund og robust, men der er enkelte ting, man skal være opmærksom på. For det første kan de have tendens til at savle mere end gennemsnittet, så det er vigtigt at holde området omkring munden og snuden rent. De har også en tendens til at blive overvægtige, så det er vigtigt at sørge for, at de får nok motion og spiser sundt. De er ikke prædisponeret for fødevareallergier eller luftvejsallergier, men det er stadig en god idæ at holde øje med tegn på allergier hos din Russisk Toy.

Tip
 • Find det rigtige hundefoder til din Russisk Toy i vores store database af hundefoder
 • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Foder

Hundefoder er en jungle, men her er tre bud på hundefoder, der passer til en Russisk Toy (Hvis du vil have en mere målrettet bud til din hund, så opret en gratis hundeprofil her, og bliv guidet hen til det perfekte foder).

Her har vi fundet en række gode produkter med gode ingredienser, der passer til din hunds størrelse og kan fås i Danmark. Vi har valgt (1) med særligt gode ingredienser, (2) en der er fokuseret på at holde omkostningerne i ro, og (3) en, der er en god mellemvej mellem de to (bedste "værdi")

De bedste ingredienser

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Prisleje: £2.49/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 95 %

Den laveste pris

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Den bedste mellemvej

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Russisk Toy til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

En russisk toy er en af de mere intelligente hunderacer, og den er relativt nem at træne. Den kan lære nye tricks relativt let og tilegne sig ny adfærd gennem træning. Den er imidlertid ikke altid så lydig, og kan vise tegn på ulydighed eller manglende interesse i at lytte til sine ejere.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

En Russisk Toy er en lille hund, der har brug for lidt motion og aktivitet for at holde sig sund og rask. Denne hunderace er ikke egnet til at være en aktiv hund, og vil ofte blive træt meget hurtigt. De fleste Russiske Toys har brug for mindst en halv time daglig motion, men nogle kan klare sig med lidt mindre. De fleste af disse hunde kan lide at gå tur eller spille leg i haven, men deres behov for motion er ikke så stort som mange andre hunderacer.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

👍 Markant vagthundsinstinkt