Dogo Argentino

Dogo Argentino er en hunderace, der stammer fra Argentina. De er kendetegnet ved deres store størrelse og massivitet og de fleste eksemplarer vejer mellem 23 og 27 inches. Dogo Argentinos har en meget kort, tæt pels, der normalt er sort eller brun i farven. Nogle af racens mest markante træk er dens store hoved og kraftige kæber. Dogo Argentinos er generelt meget intelligente hunde, men de kan have et vagthundsinstinkt, der gør dem mindre egnede til førstegangsejere. De har et moderat motionsbehov og kan let blive forfedrede med andre familiedyr såvel som børn. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Dogo Argentino

Størrelse
En Dogo Argentino er en stor hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 25-45 kg. Se alle store hunde

Vægt
En Dogo Argentino vil typisk veje: 35-45 kg.

Højde
En Dogo Argentino vil typisk have en højde på: 23 to 27 inches.

Hvalpekuld
En Dogo Argentino får typisk et kuld med 4-8 puppies.

Tilpasningsevne

Hvordan en Dogo Argentino tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

Tolererer koldt vejr
- Se alle hunde, der tåler koldt vejr
Evne til at tilpasse sig en lejlighed
- Se alle hunde, der egner sig til at bo i lejlighed
Tolererer varmt vejr
- Se alle hunde, der tåler varmt vejr
Tolererer at være alene
- Se alle hunde, der tolererer at være alene
Følsomhed
- Se alle følsomme hunde
God til førstegangsejere
- Se alle hunde, der er gode til førstegangsejere

En Dogo Argentino er en stor, kraftig hund, der er godt egnet til at bo i et koldt klima. Den har en tæt, kompakt pels, der beskytter den effektivt mod vejret. Dogos er også gode til at bo alene, da de ikke har behov for megen stimulerende socialt samvær for at trives. De kan dog være lidt voldsomme legekammerater for små børn. I en lejlighed eller et lille hus vil en Dogo Argentino sandsynligvis føle sig cooped op, men et par daglige gåture eller løbeture vil holde den glad og sund. Overall er Dogos gode hunde for førstegangsejere, da de ikke kræver for meget pleje og opmærksomhed.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Dogo Argentinos profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Vagthundsinstinkt
- Se alle hunde med vagthundsinstinkt
Venlig over for andre hunde
- Se alle hunde, der er venlig mod andre hunde
Familievenlig
- Se alle familievenlige hunde
Børnevenlig
- Se alle børnevenlige hunde
Venlige over for fremmede
- Se alle hunde, der er venlig over for fremmede
Kattevenlig
- Se alle kattevenlige hunde

Dogo Argentinos er kendt for at være meget venlige hunderacer. De vil ofte følge ejerne rundt og vise et stort engagement i, hvad der foregår. De er også kendt for at være meget accepterende af andre hunde og kan nemt blive socialiseret med dem. Dogo Argentinos har en tendens til at være meget energiske hunde, så de vil sandsynligvis elske at lege og løbe rundt med andre hunde.

Er en Dogo Argentino den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Dogo Argentino

Det hurtige overblik

Fælder meget
Nem pelspleje
- Se alle hunde med nem pelspleje

Dogo Argentinos har brug for en grundig pelspleje regelmæssigt for at holde deres pels i god stand. Deres pels kræver både børstning og kæmning for at fjerne døde hår og forhindre knuder. De skal også have et regelmæssigt bad for at fjerne eventuelle rester af snavs og/eller produkter, der kan have samlet sig i deres pels. Når det kommer til børstning, skal man starte med at bruge en blød børste eller kam for at undgå at irritere hundens hud. Begynd altid ved roden af pelsen og arbejd dig langsomt opad. Brug ikke for meget pres, når du børster, da dette kan skade hundens hud. Glem heller ikke halsen, ørerne og poterne, når du børster din Dogo Argentinos. Nogle gange kan det være nødvendigt at bruge en speciel balsam eller olie for at pleje Dogo Argentinos' pels ordentligt. Spørg din dyrlæge eller dyrehandel, hvilken type produkt der passer bedst til din hunds race og alder. Sørg for at følge instruktionerne på emballagen, når du bruger disse produkter.

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Dogo Argentino er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Generelt helbredsbillede
- Se alle hunde med generelt godt helbred
Savler meget
- Se alle hunde, der ikke savler meget
Tendens til overvægt
- Se alle hunde med tendens til overvægt

Dogo Argentinos er sunde og stabile hunde, der generelt har et godt helbred. De fleste af racen lider ikke af nogen særlige sygdomme eller helbredsproblemer, men der er enkelte ting, man skal være opmærksom på. Dogo Argentinos kan have en tendens til overvægt, især hvis de ikke får nok motion og spiser for meget. Hunde af denne race savler også ret meget, så det er vigtigt at børste deres tænder dagligt for at undgå karies og andre problemer med munden. Dogo Argentinos er generelt ikke prædisponeret for fødevareallergier eller luftvejsallergier.

Tip
  • Find det rigtige hundefoder til din Dogo Argentino i vores store database af hundefoder
  • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Dogo Argentino til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Rovdyrsinstinkt
- Se alle hunde med markant rovdyrsinstinkt
Nem at træne
- Se alle hunde, der er nemme at træne
Tendens til at gø eller hyle
- Se alle hunde, der ikke gør så meget
Tendens til at nappe & tygge i ting
- Se alle hunde, der ikke napper i ting
Intelligens
- Se alle intelligente hunde
Lyst til at vandre omkring
- Se alle hunde med tendens til at vandre omkring

Dogo Argentinos er en intelligent og lærenem hunderace. De er lette at træne til at lære nye tricks, og de er meget ansvarsfulde og opmærksomme på deres ejere. De har en stærk social instinkt, der gør dem til gode familiehunde, og de er ofte meget loyale over for deres ejer. Dogo Argentinos er generelt meget sunde hunde, med et godt immunsystem.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Energiniveau og aktivitetsbehov
- Se alle hunde med højt aktivitetsniveau
Legesyge
- Se alle legesyge hunde
Intensitetsniveau
- Se alle intense hunde
Behov for motion
- Se alle hunde med behov for meget motion

Dogo Argentinos har brug for masser af motion og aktivitet for at holde sig i form. De er meget energiske hunderacer, der elsker at løbe og lege. De har ikke brug for særlig meget træning, men det er en god idæ at give dem mindst en halv time dagligt. Det er også en god idæ at have adgang til et stort område, hvor de kan løbe fri, så de ikke bliver kede af det. Dogo Argentinos har også behov for en masse plads. De kan godt lide at have et stort område at boltre sig på, så de kan løbe og lege frit. De har ikke brug for en have eller andet specifikt sted, men det er en god idæ at have adgang til et sted, hvor de kan løbe fri uden for din bolig.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

👍 Tolererer varmt vejr 👎 Ikke venlig mod katte
👍 Familievenlig 👎 Ikke egnet til at bo i lejlighed
👍 Nem pelspleje 👎 Uegnet til førstegangsejere
👍 Markant rovdyrsinstinkt 👎 Egner sig ikke til at være alene
👍 Ikke så tilbøjelig til at vandre vidt omkring 👎 Tolererer ikke koldt vejr
👍 Begrænset behov for motion 👎 Ikke så velegnet til børn
👍 Markant vagthundsinstinkt 👎 Ikke så imødekommende over for fremmede
👎 Reserveret over for andre hunde
👎 Fælder meget
👎 Øget risiko for overvægt
👎 Krævende at træne
👎 Tilbøjelig til at nappe og tygge i ting
👎 Tilbøjelig til at gø og hyle