Istrisk Støver, korthåret

Istrisk Støver, korthåret er en hunderace, der stammer fra Istrien i Kroatien. Racen blev oprindeligt avlet til at være en jagthund og er god til at følge efter spor. De fleste eksemplarer af racen har et roligt og venligt temperament, selvom nogle kan vise tegn på aggression over for andre hunde og dyr. Istrisk Støver, korthåret er en relativt energisk race og har brug for daglig motion for at holde sig sund og rask. Racen egner sig ikke til at blive alene hjemme i længere perioder, da de ofte kan udvikle adfærdsproblemer såsom destruktivitet eller gøen. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Istrisk Støver, korthåret

Størrelse
En Istrisk Støver, korthåret er en medium hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 12-25 kg. Se alle medium hunde

Vægt
En Istrisk Støver, korthåret vil typisk veje: 16-23 kg.

Tilpasningsevne

Hvordan en Istrisk Støver, korthåret tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Istrisk Støver, korthårets profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Er en Istrisk Støver, korthåret den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Istrisk Støver, korthåret

Det hurtige overblik

Hvor ofte skal den plejes?
Ugentligt

Istrisk støvhår har brug for en grundig pelspleje, da de ofte har meget tæt og kraftig pels. Deres pels skal børstes ud hver dag for at fjerne alle døde hår og forhindre, at deres pels bliver klumpet og grim. De fleste istriske støvhår har en dobbeltpels, så det er en god idæ at investere i en god kvalitetsbørste til at børste dem med. Istriske støvhårspidser er meget følsomme over for vand, så de skal altid shampooes og balsameres med produkter, der er beregnet til deres pelstype. De fleste istriske støvhår har ikke behov for at blive trimmet eller klippet, men det anbefales dog at få dem professionelt klippet hvert par år for at holde deres pels sund og glansfuld.

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Istrisk Støver, korthåret er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Allergivenlig
- Se alle allergivenlige hunde
Nej

Tip
 • Find det rigtige hundefoder til din Istrisk Støver, korthåret i vores store database af hundefoder
 • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Foder

Hundefoder er en jungle, men her er tre bud på hundefoder, der passer til en Istrisk Støver, korthåret (Hvis du vil have en mere målrettet bud til din hund, så opret en gratis hundeprofil her, og bliv guidet hen til det perfekte foder).

Her har vi fundet en række gode produkter med gode ingredienser, der passer til din hunds størrelse og kan fås i Danmark. Vi har valgt (1) med særligt gode ingredienser, (2) en der er fokuseret på at holde omkostningerne i ro, og (3) en, der er en god mellemvej mellem de to (bedste "værdi")

De bedste ingredienser

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Prisleje: £2.49/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 95 %

Den laveste pris

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Den bedste mellemvej

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Istrisk Støver, korthåret til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Istrisk Støver, korthåret, er en af de mest intelligente og trænbare hunderacer. De er lette at lære nye tricks og tilegne sig ny adfærd. Deres intelligens gør dem især egnede til familier med børn, da de nemt kan lære at lytte og følge ordrer. Istrisk Støver, korthåret, er også en af de mest alsidige hunderacer, der findes. De kan trænes til mange forskellige aktiviteter, og disse hunde elsker at være aktive og har masser af energi.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Dagligt motionsbehov
Op til 1 time om dagen

En Istrisk Støver, korthåret, er en lille hunderace med et pænt udseende. De har normalt en rød eller brun farve med hvide aftegninger. Deres hoved er stort i forhold til deres krop, og de har store ører. Deres poter er korte og brede, og de kan have en tendens til at være lidt dovne. Istrisk Støvere har brug for motion, men ikke så meget som andre racer. De er gode til at sove i timerne, og de behøver ikke et aktivt liv. De kan dog godt lide at gå tur og lege med andre hunde. Deres energibehov er lavt, men de har brug for mental stimulation for at undgå kedsomhed.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

Ressourcer

Kilder