Cao da Serra da Estrela

Cao da Serra da Estrela er en hunderace, der stammer fra Portugal. Racen er kendt for at være meget modig og årvågen, og de fleste eksemplarer af racen er også meget intelligente. Cao da Serra da Estrela har typisk et dobbeltlag af pels, der kan være bølget eller glat, og pelsen er ofte lang. De fleste Cao da Serra da Estrelas har sorte masker med hvide markeringer over det meste af kroppen. Racens farver inkluderer ofte sort, grå eller brun. Cao da Serra da Estrelas egner sig bedst til familier med mere end æn person, da de elsker selskab. De trives dog ikke i for små lejligheder eller hjem uden have - de har brug for plads til at løbe rundt og udforske. Selvom deres motionsbehov ikke er særligt højt (op til 1 time om dagen), skal man huske at give dem daglig motion for at undgå problemer med vægtøgning. De fleste individer af racen er venlige overfor andre hunde og børn, men som alle andre hunde skal man altid introducere dem forsigtigt til nye mennesker og dyr. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Cao da Serra da Estrela

Størrelse
En Cao da Serra da Estrela er en stor hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 25-45 kg. Se alle store hunde

Vægt
En Cao da Serra da Estrela vil typisk veje: 35-60 kg.

Højde
En Cao da Serra da Estrela vil typisk have en højde på: 24 to 30 inches.

Markeringer
En Cao da Serra da Estrela kommer med følgende markeringer: Sort maske, hvide markeringer.

Tilpasningsevne

Hvordan en Cao da Serra da Estrela tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

Tolererer koldt vejr
- Se alle hunde, der tåler koldt vejr
Evne til at tilpasse sig en lejlighed
- Se alle hunde, der egner sig til at bo i lejlighed
Tolererer varmt vejr
- Se alle hunde, der tåler varmt vejr
Tolererer at være alene
- Se alle hunde, der tolererer at være alene
Følsomhed
- Se alle følsomme hunde
God til førstegangsejere
- Se alle hunde, der er gode til førstegangsejere

Cao da Serra da Estrela er en hunderace, der er godt tilpasset forskellige scenarier. Den klarer sig godt i kulde, varme og alene, men er bedst egnet til lejligheder. Cao da Serra da Estrela er velegnet til førstegangsejere, da den ikke kræver meget vedligeholdelse.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Cao da Serra da Estrelas profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Vagthundsinstinkt
- Se alle hunde med vagthundsinstinkt
Venlig over for andre hunde
- Se alle hunde, der er venlig mod andre hunde
Familievenlig
- Se alle familievenlige hunde
Børnevenlig
- Se alle børnevenlige hunde
Venlige over for fremmede
- Se alle hunde, der er venlig over for fremmede

Cao da Serra da Estrelaer er generelt meget venlige hunderacer. De er kendt for at være meget omgængelige og kærlige, og de fleste eksemplarer vil vise en stor portion af tillid og kærlighed til deres menneskelige familie. De er dog ikke altid lige så venlige over for andre dyr - især hvis det drejer sig om andre hunde, som de kan have tendens til at være lidt mistroiske over for. Cao da Serra da Estrelaer kan dog læres at leve fredeligt sammen med andre dyr, hvis de socialiseres ordentligt fra en tidlig alder.

Er en Cao da Serra da Estrela den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Cao da Serra da Estrela

Det hurtige overblik

Pelslængde
Lang
Fælder meget
Pelstype
Dobbelt, Bølget
Nem pelspleje
- Se alle hunde med nem pelspleje
Hvor ofte skal den plejes?
Ugentligt, gerne oftere

Cão da Serra da Estrela har brug for en grundig pelspleje regimen for at holde sin smukke og glatte pels i god form. Pelspleje for denne hunderace indebærer både børstning og kælende for at fjerne eventuelle tovtråde eller andre objekter, der kan sætte sig fast i pelsen. En Cão da Serra da Estrela skal børstes mindst to gange om ugen med en blød børste for at fjerne eventuelle tovtråde eller andre objekter, der kan sætte sig fast i pelsen. Børsten skal føres forsigtigt fra roden af pelsen og ud mod spidserne. Efter børstningen skal hunden kæles grundigt med hænderne for at fjerne eventuelle rester af tovtråde eller andre objekter, der kan have siddet fast i pelsen. En Cão da Serra da Estrela har ikke behov for at blive badet så ofte som mange andre hunderacer, men det anbefales at give den et bad ca. hver 4.-6. uge. Ved badning skal man bruge en mild hundeshampoo for ikke at ødelægge hundens delicate pels. Efter badet skal hunden tørres godt af med et blødt håndklæde, og herefter få lov til at lufttørre naturligt. Det er vigtigt, at en Cão da Serra da Estrela ikke bliver overophedet, så den bør altid have adgang til skygge eller aircondition når det er varmt udenfor. Pelsen vil normalt klare sig selv i regnen, men det anbefales alligevel at tørre den grundigt af efter et regnvejr for at undgå, at der samler sig vand eller mudder mellem pelsens længder.

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Cao da Serra da Estrela er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Generelt helbredsbillede
- Se alle hunde med generelt godt helbred
Savler meget
- Se alle hunde, der ikke savler meget
Tendens til overvægt
- Se alle hunde med tendens til overvægt
Allergivenlig
- Se alle allergivenlige hunde
Nej

Cao da Serra da Estrelas er generelt sunde og raske hunde, der sjældent lider af alvorlige sygdomme. De er dog mere modtagelige for allergier end nogle andre racer. Hvis du overvejer at få en Cao da Serra da Estrela, bør du sikre dig, at den får regelmæssig motion, for at undgå overvægt.

Tip
  • Find det rigtige hundefoder til din Cao da Serra da Estrela i vores store database af hundefoder
  • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Typiske sundhedsproblemer

Dilated Cardiomyopathy
Elbow Dysplasia
Hip Dysplasia

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Cao da Serra da Estrela til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Rovdyrsinstinkt
- Se alle hunde med markant rovdyrsinstinkt
Nem at træne
- Se alle hunde, der er nemme at træne
Tendens til at gø eller hyle
- Se alle hunde, der ikke gør så meget
Tendens til at nappe & tygge i ting
- Se alle hunde, der ikke napper i ting
Intelligens
- Se alle intelligente hunde
Lyst til at vandre omkring
- Se alle hunde med tendens til at vandre omkring

Cão da Serra da Estrela er en hunderace, der er kendt for at være meget intelligent og nem at træne. De fleste ejere af denne race siger, at de kan lære deres hunde nye tricks og tilegne sig ny adfærd relativt let. Derudover er disse hunde også kendt for at være meget lydige og opmærksomme på deres ejer, hvilket gør dem til den perfekte familiehund.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Energiniveau og aktivitetsbehov
- Se alle hunde med højt aktivitetsniveau
Legesyge
- Se alle legesyge hunde
Intensitetsniveau
- Se alle intense hunde
Behov for motion
- Se alle hunde med behov for meget motion
Dagligt motionsbehov
Op til 1 time om dagen

Cao da Serra da Estrelas er en energisk og aktiv hunderace, der har behov for masser af motion. De elsker at løbe og lege, og de har brug for en tur på mindst to timer om dagen for at få deres motion. De har også brug for mental stimulation, så det er en god idæ at give dem adgang til et udendørs område eller en have, hvor de kan løbe rundt og udforske. Cao da Serra da Estrelas har ikke kun brug for fysiske aktiviteter, de har også brug for mental stimulation i form af spil eller legetøj, der udfordrer dem. Cao da Serra da Estrelas er en stor hunderace med masser af energi og kræver derfor et kraftigt tilskud af foder. De har dog ikke tendens til at blive overvægtige, så det er ikke nødvendigt at begrænse deres madindtag. Cao da Serra da Estrelas kan leve op til 12 år med den rette pleje og motion.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

👍 Tolererer koldt vejr 👎 Ikke egnet til at bo i lejlighed
👍 Familievenlig 👎 Meget følsom
👍 God med børn 👎 Ikke så imødekommende over for fremmede
👍 Generelt godt helbred 👎 Krævende pelspleje
👍 Fælder kun lidt 👎 Tilbøjelig til at nappe og tygge i ting
👍 Nem at træne 👎 Begrænset rovdyrsinstinkt
👍 Intelligent 👎 Tilbøjelig til at vandre vidt omkring
👍 Markant vagthundsinstinkt