Dogue de Bordeaux

Dogue de Bordeaux er en kærlig, loyal og modig hunderace. De har sorte masker, brun maske og hvide markeringer samt patches. De kan være ensfarvede fra mahogni til isabellafarvet eller have lidt hvid på brystet og poterne. De er en af de største racers i Schnauzere-familien, og derfor har de et højt motionsbehov for at holde sig sunde og raske. Dogue de Bordeaux er ikke egnet til førstegangsejere på grund af deres store størrelse og kraftige bygning. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Dogue de Bordeaux

Kategori
Dogue de Bordeaux tilhører kategorien Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde.

Internationalt racenavn
En Dogue de Bordeauxs internationale navn er Dogue de Bordeaux. Altså det samme som på dansk.

Størrelse
En Dogue de Bordeaux er en kæmpestor hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer 45+ kg. Se alle kæmpestore hunde

Vægt
En Dogue de Bordeaux vil typisk veje: Hanner mindst 50 kg Tæver mindst 45 kg.

Højde
En Dogue de Bordeaux vil typisk have en højde på: Hanner 60-68 cm Tæver 58-66 cm.

Farver
En Dogue de Bordeaux kan have disse farver: Ensfarvet fra mahogni til isabellafarvet, evt med lidt hvidt på bryst og poter.

Markeringer
En Dogue de Bordeaux kommer med følgende markeringer: Sort maske, sort maske, hvide markeringer, brun maske, hvide patches.

Hvalpekuld
En Dogue de Bordeaux får typisk et kuld med 4-6 hvalpe.

Oprindelsesland
En Dogue de Bordeaux kommer oprindeligt fra: Frankrig.

Specialklub
Dogue de Bordeaux tilhører specialklubben Dansk Dogue De Bordeaux Klub.

Tilpasningsevne

Hvordan en Dogue de Bordeaux tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

Tolererer koldt vejr
- Se alle hunde, der tåler koldt vejr
Evne til at tilpasse sig en lejlighed
- Se alle hunde, der egner sig til at bo i lejlighed
Tolererer varmt vejr
- Se alle hunde, der tåler varmt vejr
Tolererer at være alene
- Se alle hunde, der tolererer at være alene
Følsomhed
- Se alle følsomme hunde
God til førstegangsejere
- Se alle hunde, der er gode til førstegangsejere

En Dogue de Bordeaux er en stor, kraftig hund med et roligt og afslappet temperament. Den er meget lydhør over for sin ejer og er meget hengiven. De fleste Dogue de Bordeaux' trives bedst i en bolig med en have, hvor den kan få lov til at færdes frit. De Bordeaux' kan dog sagtens bo i en lejlighed, men det er vigtigt at give dem masser af motion og aktivitet. Dogue de Bordeaux' tager ikke godt imod kulde, så det er vigtigt at give dem varme og beskyttelse mod vejret, når det er koldt udenfor. De fleste Dogue de Bordeaux' kan godt lide at være alene, men det er vigtigt at give dem nok mental og fysisk stimulation i form af leg og motion, så de ikke bliver kede af det. Denne race anbefales ikke til førstegangsejere på grund af dens store størrelse og kraftige bygning. Dogue de Bordeaux' kan være meget dominerende over for andre hunde og dyr, så der skal være en masse plads til dem, hvis man vil have flere hunde i huset.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Dogue de Bordeauxs profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Vagthundsinstinkt
- Se alle hunde med vagthundsinstinkt
Venlig over for andre hunde
- Se alle hunde, der er venlig mod andre hunde
Familievenlig
- Se alle familievenlige hunde
Børnevenlig
- Se alle børnevenlige hunde
Venlige over for fremmede
- Se alle hunde, der er venlig over for fremmede
Kattevenlig
- Se alle kattevenlige hunde

En Dogue de Bordeaux er en meget venlig hunderace, der elsker at være omgivet af mennesker. De er meget loyale over for deres ejere og vil altid forsøge at please dem. De fleste Dogue de Bordeauxs er dog ikke så glade for at være omgivet af andre hunde eller dyr, så det er bedst at holde dem adskilt fra andre kæledyr. Når det er sagt, kan nogle Dogue de Bordeauxs faktisk være ret sociale med andre hunde, hvis de bliver introduceret til dem på en positiv måde.

Er en Dogue de Bordeaux den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Dogue de Bordeaux

Det hurtige overblik

Pelslængde
Kort
Fælder meget
Pelstype
Glat
Nem pelspleje
- Se alle hunde med nem pelspleje
Hvor ofte skal den plejes?
Ugentligt

En Dogue de Bordeaux har en kort, tæt pels, der kræver regelmæssig pleje for at se sund og velplejet ud. Pelsen skal børstes flere gange om ugen for at fjerne døde hår, der ellers kan samle sig i pelsen og blive til klumper. En Dogue de Bordeauxs pels skal også trimmes regelmæssigt for at holde den i god stand. Trimningen kan enten gøres af en professionel eller man kan lære at gøre det selv. Der er dog nogle vigtige ting, man skal være opmærksom på, når man trimmer en Dogue de Bordeauxs pels:
- Man skal altid kun bruge specielle hundesakse til at trimme en Dogue de Bordeauxs pels med. Almindelige sakse kan nemlig let skade pelsen;
- Man skal undgå at komme for tæt på øjnene, når man trimmer en Dogue de Bordeauxs pels. Dette kan nemlig let irritere øjnene;
- Man skal altid trimme langs kanten af pelsen, så den ikke bliver for kort eller for lang. En Dogue de Bordeauxs pels skal også bades regelmæssigt for at holde den rene og sunde. Det er dog vigtigt, at man ikke overbader en Dogue de Bordeaux, da dette kan føre til irritation af huden. Derfor anbefales det normalt kun at give hunden et bad ca. hver 4.-6. uge.

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Dogue de Bordeaux er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Generelt helbredsbillede
- Se alle hunde med generelt godt helbred
Savler meget
- Se alle hunde, der ikke savler meget
Tendens til overvægt
- Se alle hunde med tendens til overvægt
Allergivenlig
- Se alle allergivenlige hunde
Nej

Dogue de Bordeaux er en hunderace, der ikke er hypoallergenisk. De fleste Dogue de Bordeaux har et generelt sundhedsbillede på 2 ud af 5. Dette betyder, at nogle Dogue de Bordeaux kan have sundhedsmæssige problemer, men de fleste af racen er sunde og raske. Dogue de Bordeaux er kendt for at savle en del, og dette kan give anledning til problemer med tandkødet og mundhulen. Det anbefales derfor, at man tager sin hund til dyrlægen for at få den undersøgt jævnligt. En Dogue de Bordeaux har også tendens til at blive overvægtig, hvis den ikke får motion nok. Derfor er det vigtigt, at man sørger for at give sin hund motion og aktivitet nok. Dogue de Bordeaux er ikke prædisponeret for fødevareallergier eller luftvejsallergier.

Tip
  • Find det rigtige hundefoder til din Dogue de Bordeaux i vores store database af hundefoder
  • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Dogue de Bordeaux til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Rovdyrsinstinkt
- Se alle hunde med markant rovdyrsinstinkt
Nem at træne
- Se alle hunde, der er nemme at træne
Tendens til at gø eller hyle
- Se alle hunde, der ikke gør så meget
Tendens til at nappe & tygge i ting
- Se alle hunde, der ikke napper i ting
Intelligens
- Se alle intelligente hunde
Lyst til at vandre omkring
- Se alle hunde med tendens til at vandre omkring

En Dogue de Bordeaux er en meget intelligent hunderace, der er let at træne til at lære nye tricks og tilegne sig ny adfærd. De er dog ikke så nemme at træne til at være lydige, da de ofte kan vise sig meget selvstændige.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Energiniveau og aktivitetsbehov
- Se alle hunde med højt aktivitetsniveau
Legesyge
- Se alle legesyge hunde
Intensitetsniveau
- Se alle intense hunde
Behov for motion
- Se alle hunde med behov for meget motion
Dagligt motionsbehov
Op til 1 time om dagen

Denne hunderace har behov for en del motion og det anbefales, at den får gåture eller lignende dagligt. Denne race er også meget aktiv og energisk og har derfor brug for et sted at løbe rundt og lege. Dette kan være en have eller et andet stort område. Hvis det ikke er muligt at give hunden adgang til et stort område, skal man sørge for, at den får en lang gåtur dagligt. Dogue de Bordeaux'er er store hunde og derfor har de brug for en del plads, både indendørs og udendørs. De trives bedst med masser af plads til at lege og løbe rundt på.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

👍 Venlig mod katte 👎 Uegnet til førstegangsejere
👍 Tilpasser sig godt til en lejlighed 👎 Egner sig ikke til at være alene
👍 Hårdfør 👎 Tolererer ikke varmt vejr
👍 Familievenlig 👎 Ikke så imødekommende over for fremmede
👍 God med børn 👎 Reserveret over for andre hunde
👍 Nem pelspleje 👎 Helbredsproblemer kan opstå med tiden
👍 Ikke forbundet med overvægtighed 👎 Krævende at træne
👍 Savler ikke så meget 👎 Tilbøjelig til at gø og hyle
👍 Ikke tilbøjelig til at nappe og tygge i ting 👎 Tilbøjelig til at vandre vidt omkring
👍 Markant rovdyrsinstinkt 👎 Højt intensitetsniveau
👍 Begrænset behov for motion
👍 Markant vagthundsinstinkt