Rafeiro do Alentejo

Rafeiro do Alentejo er en hunderace, der stammer fra Portugal. Racen blev oprindeligt avlet til at være en vagthund og er stadig i dag kendt for sin loyalitet og beskyttende instinkter. Rafeiro do Alentejo'erne har et roligt og afbalanceret temperament, men de kan være reserverede over for fremmede. De fleste eksemplarer af racen er dog venlige og hengivne over for deres familier. Rafeiro do Alentejo'erne trives bedst i små til mellemstore hjem med en have, hvor de kan få lov at udfolde sig fysisk. De har ikke behov for særlig meget motion, men det anbefales dog at give dem lidt løbe- eller gåtur hver dag sammen med deres mennesker. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Rafeiro do Alentejo

Størrelse
En Rafeiro do Alentejo er en stor hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 25-45 kg. Se alle store hunde

Vægt
En Rafeiro do Alentejo vil typisk veje: 35-50 kg.

Højde
En Rafeiro do Alentejo vil typisk have en højde på: 25-29 inches.

Hvalpekuld
En Rafeiro do Alentejo får typisk et kuld med 3-5 puppies.

Tilpasningsevne

Hvordan en Rafeiro do Alentejo tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

En Rafeiro do Alentejo er en meget tilpasningsdygtig hunderace, der kan klare sig godt i både kulde og varme. Den er også god til at være alene, men kan have brug for lidt ekstra plads i en lejlighed. Den er generelt god til førstegangsejere

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Rafeiro do Alentejos profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Vagthundsinstinkt
- Se alle hunde med vagthundsinstinkt
Kattevenlig
- Se alle kattevenlige hunde

Rafeiro do Alentejos er kendt for at være en meget venlig hunderace. De er normalt meget omgængelige og elsker at lege med børn. De kan dog være lidt reserverte over for fremmede, især hvis de ikke føler sig trygge. Men når de først bliver fortrolige med en person, er de meget loyale og hengivne

Er en Rafeiro do Alentejo den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Rafeiro do Alentejo

Det hurtige overblik

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Rafeiro do Alentejo er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Rafeiro do Alentejos er kendt for at være en sund og robust hunderace. De har en meget lav risiko for at udvikle fødevareallergier eller luftvejsallergier, og de fleste Rafeiro do Alentejos er i god almindelig sundhedstilstand. De har dog en tendens til at savle mere end gennemsnittet, så det er vigtigt at tørre deres snude og krop efter måltiderne. Rafeiro do Alentejos kan også være disponeret for overvægt, så det er vigtigt at holde øje med deres vægt og fodre dem regelmæssigt sunde og balancerede måltider.

Tip
 • Find det rigtige hundefoder til din Rafeiro do Alentejo i vores store database af hundefoder
 • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Foder

Hundefoder er en jungle, men her er tre bud på hundefoder, der passer til en Rafeiro do Alentejo (Hvis du vil have en mere målrettet bud til din hund, så opret en gratis hundeprofil her, og bliv guidet hen til det perfekte foder).

Her har vi fundet en række gode produkter med gode ingredienser, der passer til din hunds størrelse og kan fås i Danmark. Vi har valgt (1) med særligt gode ingredienser, (2) en der er fokuseret på at holde omkostningerne i ro, og (3) en, der er en god mellemvej mellem de to (bedste "værdi")

De bedste ingredienser

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Prisleje: £2.49/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 95 %

Den laveste pris

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Den bedste mellemvej

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Rafeiro do Alentejo til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Rafeiro do Alentejos er en af de mere intelligente hunderacer, og den er meget nem at træne til at lære nye tricks og tilegne sig ny adfærd
Den er i stand til at forstå komplekse kommandoer, og den kan ofte lære nye ting hurtigere end andre hunderacer
Rafeiro do Alentejos er også meget lydhør over for træning og den vil ofte følge trænerens anvisninger uden problemer
Alt i alt er Rafeiro do Alentejos en af de nemmere hunderacer at træne og den er et godt valg for mennesker, der ønsker at have en intelligent og lydhør hund.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Denne hunderace har brug for meget motion og aktivitet for at være glad og sund. De er meget energiske og kan lide at løbe og lege. De har brug for en daglig gåtur på mindst en time, samt et par kortere ture i løbet af dagen. De kan også lide at spille med bold eller andet aktivt legetøj.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

👍 Markant vagthundsinstinkt 👎 Ikke venlig mod katte

Ressourcer

Kilder