Basset Artesien Normand

Basset Artesien Normand er en hunderace, der stammer fra Frankrig. Racen er kendt for sin lange silkebløde pels og markante farver, som kan være enten tofarvet eller trefarvet. Basset Artesien Normand er en familievenlig hund, der generelt har et roligt temperament. Hunden har dog brug for daglig motion for at holde sig sund og rask, og det anbefales at give den op til 30 minutter om dagen.

[BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Basset Artesien Normand

Kategori
Basset Artesien Normand tilhører kategorien Drivende jagthunde og schweisshunde.

Internationalt racenavn
En Basset Artesien Normands internationale navn er Basset Artésien Normand.

Størrelse
En Basset Artesien Normand er en medium hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 12-25 kg. Se alle medium hunde

Vægt
En Basset Artesien Normand vil typisk veje: 15-20 kg.

Højde
En Basset Artesien Normand vil typisk have en højde på: 30-36 cm for begge køn.

Farver
En Basset Artesien Normand kan have disse farver: Trefarvet hvid-fauve-sort eller tofarvet fauve og hvid.

Oprindelsesland
En Basset Artesien Normand kommer oprindeligt fra: Frankrig.

Specialklub
Basset Artesien Normand tilhører specialklubben Basset Klubben.

Tilpasningsevne

Hvordan en Basset Artesien Normand tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

En basset artésien normand er en meget alsidig hund, der kan tilpasse sig mange forskellige scenarier. Den er god i kulde og varme, kan klare sig alene og er særlig egnet til lejligheder. Basset artésien normand er også god til førstegangsejere, da den er let at lære og vedligeholde.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Basset Artesien Normands profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Kattevenlig
- Se alle kattevenlige hunde

En Basset Artesien Normand er generelt en meget venlig hund, der elsker menneskeligt selskab. De er dog ikke så sociale som nogle andre racer, og kan have svært ved at tilpasse sig andre hunde og katte. De kan også være lidt mistroiske over for fremmede, men er normalt ikke aggressive. De er godmodige og loyale hunde, der ofte bliver meget knyttet til deres familie.

Er en Basset Artesien Normand den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Basset Artesien Normand

Det hurtige overblik

Pelslængde
Kort
Pelstype
Silkeblødt
Hvor ofte skal den plejes?
Ugentligt

En Basset Artesien Normands har meget kort og tæt pels, der kræver regelmæssig børstning for at undgå at pelsen bliver klumper og filtrer. Pelsen skal børstes to til tre gange om ugen med en blød børste eller kam. Hunden skal også have et bad hver fjerde uge for at holde pelsen sund og flot. Ejere af en Basset Artesien Normands skal være opmærksomme på, at selv den mindste mængde filt kan forårsage alvorlige problemer for hunden.
Derfor er det vigtigt at fjerne eventuelle filtre hurtigt.

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Basset Artesien Normand er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Allergivenlig
- Se alle allergivenlige hunde
Nej

Basset Artesien Normands har generelt et godt helbred, selvom de kan have nogle problemer med deres ører og led. De er også mere tilbøjelige til at blive overvægtige, så det er vigtigt at holde øje med deres vægt. De fleste Basset Artesien Normands er ikke allergiske over for fødevarer eller luftveje, men nogle få kan være det.

Tip
  • Find det rigtige hundefoder til din Basset Artesien Normand i vores store database af hundefoder
  • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Basset Artesien Normand til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Basset Artesien Normand er en meget intelligent hunderace, der er let at træne til at lære nye tricks og tilegne sig ny adfærd. De har en god forståelse for menneskers kommunikation, og de er meget villige til at please. De fleste ejere siger, at deres hunde er meget nemme at træne.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Dagligt motionsbehov
Op til 30 minutter om dagen

En Basset Artesien Normand har brug for meget motion og aktivitet for at være glad og sund. Denne hunderace elsker at løbe, gå ture og lege. De er særligt energiske og aktive, når de er unge, men behovet for motion og aktivitet aftager ikke med alderen.

Basset Artesien Normands er kendt for at have et højt energiniveau, så der er behov for en fysisk aktivitetsmulighed hver dag. De kan let trætte ud af deres ejere, hvis de ikke får den rigtige mængde motion og aktivitet. De har brug for mindst en time daglig motion og aktivitet for at være glade og sunde.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

Ressourcer

Kilder