Lille Schweizer Støver

Generelt om en Lille Schweizer Støver

Internationalt racenavn
En Lille Schweizer Støvers internationale navn er Schweizer Laufhund.

Størrelse
En Lille Schweizer Støver er en medium hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 12-25 kg. Se alle medium hunde

Vægt
En Lille Schweizer Støver vil typisk veje: 15-20 kg.

Tilpasningsevne

Hvordan en Lille Schweizer Støver tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

En lille schweizerstøver er en meget tilpasningsvenlig hunderace. Den klarer sig godt i kulde og varme, og den trives også med at være alene. Den er perfekt til førstegangsejere, da den ikke er for stor eller for lille, og den er meget nem at have med at gøre. Den elsker at løbe og lege, men den kan også sagtens finde på at slappe af en hel dag. Den har en meget mild disposition og er generelt ret rolig.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Lille Schweizer Støvers profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

En lille schweizer støver er meget venlig og kærlig over for andre hunde, især dem af sin egen race. Den er også meget glad for mennesker, og den elsker at lege og få opmærksomhed. Den er meget lydig og nem at træne.

Er en Lille Schweizer Støver den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Lille Schweizer Støver

Det hurtige overblik

En Lille Schweizer Støver har en kort, tæt og glat pels, der ikke kræver meget pleje. Den eneste type pelspleje, denne hunderace har brug for, er regelmæssig børstning med en blød børste eller kam. Børstningen hjælper med at fjerne døde hår og stimulerer pelsens naturlige glans. Hunde af denne race har ikke brug for at blive badet særlig ofte, - normalt er det nok at give dem et bad ca. hver anden måned. Når det kommer til opmærksomhed på racens pelsplejebehov, skal man være opmærksom på, at deres korte pels kan let blive skadet af grov behandling. Sørg derfor for at børste dem forsigtigt og undgå at bruge for meget kraft, når du børster deres pels.

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Lille Schweizer Støver er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Allergivenlig
- Se alle allergivenlige hunde
Nej

Lille Schweizer Støver har generelt et godt helbred, og de fleste af dem lever et langt og lykkeligt liv. De er dog mere udsatte for visse sundhedsmæssige problemer end andre hunderacer, såsom leddegigt, øjenlidelser og patellaluxation (knæskade). Derudover skal Lille Schweizer Støver regelmæssigt have tjekket deres ører og tandkød for at undgå eventuelle problemer med disse.

Tip
  • Find det rigtige hundefoder til din Lille Schweizer Støver i vores store database af hundefoder
  • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Lille Schweizer Støver til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

En Lille Schweizer Støver er en meget intelligent hund, der er nem at træne til at lære nye tricks og tilegne sig ny adfærd. De fleste ejere af denne hund siger, at deres hund er meget lydig og let at træne. Den er også kendt for at være meget social og venlig, og gerne vil please sin ejer.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

En lille Schweizer Støver har brug for en aktiv livsstil for at trives. Denne hunderace har brug for daglig motion for at holde sig sund og glad. De anbefalede aktiviteter omfatter gå- og løbeture, leg med andre hunde og mennesker, samt et godt stykke arbejde eller træning hver dag. Lille Schweizer Støvers har også brug for masser af plads til at løbe rundt og udforske. De kan leve glade og sunde liv i ethvert klima, men de vil have det bedst i et klima med moderate temperaturer.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

Ressourcer

Kilder