Tiroler Bracke

Tiroler Bracke er en hunderace, der stammer fra Tyrol i Østrig. Racen blev oprindeligt avlet til at være en jagthund og er i dag bedst kendt for sin ekstreme næsearbejde og sit store udholdenhedsbehov. Tiroler Bracke er en relativt lille hunderace, der vejer mellem 10-15 kg og måler ca. 40 cm i skulderen. Pelsen er ofte sort med brune aftegninger, men kan også forekomme i andre farver som f.eks. rød eller blå. Pelsen er kort og glat med underpels, så den har god beskyttelse mod vejret. Kendetegnene for Tiroler Bracken er dens store energiniveau, dens intelligente natur samt dens utrolige lugtesans - denne race kan nemlig lugte meget svært tilgængelige dyr på lang afstand! Tiroler Bracke egner sig ikke til at være en familiehund, da den har et højt energieniveau og behov for masser af motion - mindst 2 timer om dagen. Denne race anses generelt ikke for at være egnet til førstegangsejere pga. dens energiske og uafrystelige natur.
[BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Tiroler Bracke

Internationalt racenavn
En Tiroler Brackes internationale navn er Tiroler Bracke. Altså det samme som på dansk.

Størrelse
En Tiroler Bracke er en medium hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 12-25 kg. Se alle medium hunde

Vægt
En Tiroler Bracke vil typisk veje: 15-22 kg.

Tilpasningsevne

Hvordan en Tiroler Bracke tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

En Tiroler Bracke er en alsidig hunderace, der egner sig godt til forskellige scenarier. Den klarer sig godt i kulde såvel som i varme, men kan dog have behov for lidt ekstra beskyttelse i ekstreme temperaturer. Den er også god til at være alene, men kan have brug for lidt mere motion og aktivitet, hvis den ikke har andre hunde at lege med. Til gengæld er den meget venlig og nem at lære at kende, hvilket gør den til en ideel hunderace for førstegangsejere.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Tiroler Brackes profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

En Tiroler Bracke er generelt en venlig hunderace. De er dog ikke særligt afslappede og kan være ret energiske. De elsker at lege, og kan være meget sociale med andre hunde. De er også meget nysgerrige, og vil ofte undersøge alt, der fanger deres opmærksomhed. De kan dog være lidt mistroiske over for fremmede mennesker og dyr, så de bør socialiseres tidligt for at undgå problemer i fremtiden.

Er en Tiroler Bracke den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Tiroler Bracke

Det hurtige overblik

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Tiroler Bracke er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Tiroler Brackes er generelt sunde og raske hunde. De har en stærk konstitution og er meget modstandsdygtige over for sygdomme. De fleste Tiroler Brackes lever et langt og sundt liv. Deres pels er hypoallergen, og de savler ikke meget, hvilket gør dem til ideelle kæledyr for mennesker med allergier. De kan dog have en tendens til at blive overvægtige, så det er vigtigt at fodre dem med en balanceret diæt. Tiroler Brackes er ikke prædisponerede for fødevare- eller luftvejsallergier.

Tip
 • Find det rigtige hundefoder til din Tiroler Bracke i vores store database af hundefoder
 • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Foder

Hundefoder er en jungle, men her er tre bud på hundefoder, der passer til en Tiroler Bracke (Hvis du vil have en mere målrettet bud til din hund, så opret en gratis hundeprofil her, og bliv guidet hen til det perfekte foder).

Her har vi fundet en række gode produkter med gode ingredienser, der passer til din hunds størrelse og kan fås i Danmark. Vi har valgt (1) med særligt gode ingredienser, (2) en der er fokuseret på at holde omkostningerne i ro, og (3) en, der er en god mellemvej mellem de to (bedste "værdi")

De bedste ingredienser

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Prisleje: £2.49/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 95 %

Den laveste pris

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Den bedste mellemvej

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Tiroler Bracke til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Tiroler Brackes er en meget intelligent hunderace, der let lærer nye tricks og tilegner sig ny adfærd. De er meget lydige og lette at træne, og de fleste ejere har god succes med at træne deres hunde.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Tiroler Bracke er en hunderace, der har brug for en masse motion og aktivitet for at være sund og glad. Denne hunderace elsker at løbe og lege og har brug for mindst to timers daglig motion for at få al den energi ud. En typisk Tiroler Bracke har brug for omkring 60-90 minutters intens motion om dagen, afhængig af dens alder og størrelse. For at opretholde en sund vægt skal denne hunderace have adgang til masser af frisk luft og et varieret kostregime, herunder en diæt rig på protein.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

Ressourcer

Kilder