Epagneul Bleu de Picardie

Epagneul Bleu de Picardie er en hunderace, der stammer fra Frankrig. Denne race blev oprindeligt avlet til at være en jagthund og har derfor et godt instinkt for at følge og finde byttedyr. Epagneul Bleu de Picardie er en mellemstor hund med en flad pelstype og mellemlang pels. Pelsen er sort og hvid marmoreret med et blåt skær, og der kan være mindre eller større sorte aftegninger på kroppen. Epagneul Bleu de Picardie er generelt en venlig og familieorienteret hund, men den kan have et godt vagthundsinstinkt. Denne race har ikke særlige behov for motion, men det anbefales dog at give den daglige udendørs aktivitet for at holde dens mentale sundhed i top. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Epagneul Bleu de Picardie

Kategori
Epagneul Bleu de Picardie tilhører kategorien Stående jagthunde.

Internationalt racenavn
En Epagneul Bleu de Picardies internationale navn er Epagneul bleu de Picardie.

Størrelse
En Epagneul Bleu de Picardie er en medium hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 12-25 kg. Se alle medium hunde

Vægt
En Epagneul Bleu de Picardie vil typisk veje: 19-21 kg.

Højde
En Epagneul Bleu de Picardie vil typisk have en højde på: 57-60 cm for begge køn.

Farver
En Epagneul Bleu de Picardie kan have disse farver: Sort og hvid marmoreret med et blåt skær og med større eller mindre sorte aftegninger.

Hvalpekuld
En Epagneul Bleu de Picardie får typisk et kuld med 5-8 hvalpe.

Oprindelsesland
En Epagneul Bleu de Picardie kommer oprindeligt fra: Frankrig.

Specialklub
Epagneul Bleu de Picardie tilhører specialklubben Klubben for Jagthunde uden Specialklub.

Tilpasningsevne

Hvordan en Epagneul Bleu de Picardie tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

Epagneul Bleu de Picardie er en hunderace, der er ganske tilpasningsvenlig i mange forskellige scenarier. Den klarer sig rigtig godt i kulde og i varme, men kan have lidt svært ved at klare sig alene. I en lejlighed er den dog fint tilpas, da den ikke behøver meget plads. Epagneul Bleu de Picardie er også en god hund for førstegangsejere, da den ikke er for stor eller for lille, og den er generelt nem at have med at gøre.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Epagneul Bleu de Picardies profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Kattevenlig
- Se alle kattevenlige hunde

En Epagneul Bleu de Picardie er en meget venlig hund, der kan være god til både børn og voksne. De er dog ikke så godt egnede til at bo sammen med andre kæledyr, da de ofte kan vise aggression over for dem. Epagneul Bleu de Picardies elsker at løbe og lege, og de har en tendens til at være meget energiske. De er også meget sociale dyr, der elsker at være omgivet af mennesker.

Er en Epagneul Bleu de Picardie den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Epagneul Bleu de Picardie

Det hurtige overblik

Pelslængde
Mellem
Pelstype
Flat
Hvor ofte skal den plejes?
Ugentligt, gerne oftere

En Epagneul Bleu de Picardie har brug for daglig pelspleje for at holde dens pels i god stand. Denne race har en blød, kort, tæt pels, der kræver regelmæssig børstning og kamning for at undgå klumper. Pelsen skal børstes med en blød børste eller kam, og det anbefales at bruge en hundeshampoo, når den vaskes. Epagneul Bleu de Picardie har også brug for regelmæssig pleje af ørerne og øjenene. Ørerne skal rengøres med en fugtig klud eller bomuldspude, og øjenene skal skylles med varmt vand hver dag. Hunde af denne race har tendens til at få tandsten, så det er vigtigt at bruge en god hundetandpasta og børste tænderne mindst to gange om ugen.

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Epagneul Bleu de Picardie er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Allergivenlig
- Se alle allergivenlige hunde
Nej

Den Epagneul Bleu de Picardie er en sund og robust hunderace. Den har ikke nogen særlige sundhedsmæssige problemer, men er dog lidt mere udsat for overvægt end andre racer. Denne hunderace savler ikke meget, men det kan ske under spiselige lejligheder. De fleste Epagneul Bleu de Picardier har ikke nogen fødevareallergier eller luftvejsallergier

Tip
 • Find det rigtige hundefoder til din Epagneul Bleu de Picardie i vores store database af hundefoder
 • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Foder

Hundefoder er en jungle, men her er tre bud på hundefoder, der passer til en Epagneul Bleu de Picardie (Hvis du vil have en mere målrettet bud til din hund, så opret en gratis hundeprofil her, og bliv guidet hen til det perfekte foder).

Her har vi fundet en række gode produkter med gode ingredienser, der passer til din hunds størrelse og kan fås i Danmark. Vi har valgt (1) med særligt gode ingredienser, (2) en der er fokuseret på at holde omkostningerne i ro, og (3) en, der er en god mellemvej mellem de to (bedste "værdi")

De bedste ingredienser

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Prisleje: £2.49/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 95 %

Den laveste pris

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Den bedste mellemvej

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Epagneul Bleu de Picardie til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

En Epagneul Bleu de Picardies er en meget intelligent hund, der let lærer nye tricks og tilegner sig ny adfærd. Den er nem at træne til at lære nye ting, og den er meget lydhør over for kommandoer. Denne hunderace har en fantastisk arbejdsmoral, og den elsker at være i gang med noget. Den er altid villig til at lære nye ting, og den bliver aldrig træt af at blive trænet.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Dagligt motionsbehov
Op til 1 time om dagen

Epagneul bleu de picardie er en relativt stor hunderace, der vejer mellem 18 og 25 kg. Den har et roligt og venligt temperament, men den kan være lidt genert over for fremmede.
Epagneul bleu de picardie har brug for en del motion og aktivitet for at holde sig i form, og den elsker at gå ture og løbe rundt på en græsplæne.
Denne hunderace har brug for mindst 30 minutters motion om dagen, men det anbefales at give den mere, hvis det er muligt.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

Ressourcer

Kilder