Steirische Rauhhaarbracke

Steirische Rauhhaarbracke er en hunderace, der stammer fra Østrig. Racen blev oprindeligt avlet til at være en jagthund og er i dag bedst kendt for sin lydighed og intelligens. Steirische Rauhhaarbracke har en robust krop med et fast, rufset pelslag. Pelsen kan findes i mange forskellige farver, men de mest almindelige er sort, brun eller grå. Kendetegnene for racen inkluderer store ører og et markant snudeområde. Disse hunde har brug for regelmæssig motion for at holde sig sunde og glade - daglige gåture eller løbeture vil være perfekte. De fleste Steirische Rauhhaarbrackes er venlige overfor andre dyr og mennesker, selv om nogle kan have tendens til at være vagthundsinstinkterne udviklet som følge af deres arv som jagthunde. Allergivenligheden af racen varierer dog fra hund til hund, så det anbefales altid at teste første gang, man introducerer dem for allergikere i familien. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Steirische Rauhhaarbracke

Internationalt racenavn
En Steirische Rauhhaarbrackes internationale navn er Steirische Rauhhaarbracke. Altså det samme som på dansk.

Størrelse
En Steirische Rauhhaarbracke er en medium hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 12-25 kg. Se alle medium hunde

Vægt
En Steirische Rauhhaarbracke vil typisk veje: 15-18 kg.

Tilpasningsevne

Hvordan en Steirische Rauhhaarbracke tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

En Steirische Rauhhaarbracke er en hund, der er god til at tilpasse sig forskellige scenarier. Den klarer sig godt i kulde og varme og er også god til at være alene. Den er også god til førstegangsejere.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Steirische Rauhhaarbrackes profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

En Steirische Rauhhaarbracke er en meget venlig hunderace. De fleste eksemplarer af racen er meget glade for mennesker, og de kan være meget kærlige og hengivenhedsfulde over for deres ejere. De er også meget loyale hunde, der vil forsvare deres familie mod ethvert trussel. Racen kan dog være lidt mistroisk over for fremmede, og nogle individer kan vise en vis grad af aggression. Men i almindelighed er Steirische Rauhhaarbrackes meget venlige hunderacer, der elsker at tilbringe tid sammen med deres familier!

Er en Steirische Rauhhaarbracke den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Steirische Rauhhaarbracke

Det hurtige overblik

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Steirische Rauhhaarbracke er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Steirische Rauhhaarbrackes er generelt sunde og robuste hunde, der sjældent lider af alvorlige helbredsproblemer. De fleste Steirische Rauhhaarbrackes har et godt appetit og kan have tendens til at blive overvægtige, hvis de ikke får regelmæssig motion. De fleste af disse hunde er også hypoallergeniske og har ikke nogen problemer med fødevare- eller luftvejsallergier.

Tip
 • Find det rigtige hundefoder til din Steirische Rauhhaarbracke i vores store database af hundefoder
 • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Foder

Hundefoder er en jungle, men her er tre bud på hundefoder, der passer til en Steirische Rauhhaarbracke (Hvis du vil have en mere målrettet bud til din hund, så opret en gratis hundeprofil her, og bliv guidet hen til det perfekte foder).

Her har vi fundet en række gode produkter med gode ingredienser, der passer til din hunds størrelse og kan fås i Danmark. Vi har valgt (1) med særligt gode ingredienser, (2) en der er fokuseret på at holde omkostningerne i ro, og (3) en, der er en god mellemvej mellem de to (bedste "værdi")

De bedste ingredienser

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Prisleje: £2.49/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 95 %

Den laveste pris

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Den bedste mellemvej

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Steirische Rauhhaarbracke til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

En Steirische Rauhhaarbrackes er en intelligent hund, der let kan lære nye tricks og tilegne sig ny adfærd. Den er meget træningsvenlig og vil gerne lære nyt. Hvis man ønsker at træne den i lydighed, kan dette dog være en udfordring, da den ofte vil have sit eget sind. Men med den rette motivation og træningsmetode er det muligt at få Steirische Rauhhaarbrackes til at lytte og gøre, som man ønsker.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Denne hunderace har brug for en aktiv livsstil for at trives. De er meget energiske og aktive, og har behov for masser af motion og beskæftigelse. De har brug for en daglig gåtur på mindst en time, og det er bedst, hvis de får mulighed for at løbe frit i et åbent område. De kan også lide at spille bold eller andre lege.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

Ressourcer

Kilder