Wetterhoun

Wetterhoun er en loyal, intelligent og godmodig hunderace. De har et godt vagthundsinstinkt og er gode til førstegangsejere. Wetterhouner har brug for op til to timer motion om dagen. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Wetterhoun

Internationalt racenavn
En Wetterhouns internationale navn er Wetterhoun. Altså det samme som på dansk.

Størrelse
En Wetterhoun er en stor hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer mellem 25-45 kg. Se alle store hunde

Vægt
En Wetterhoun vil typisk veje: 22-34 kg.

Højde
En Wetterhoun vil typisk have en højde på: 23 inches (male)21.5 inches (female).

Tilpasningsevne

Hvordan en Wetterhoun tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

En Wetterhoun er en ret tilpasningsvenlig hund, der kan klare sig godt i både kulde og varme. Den er også ganske god til at være alene, så den er faktisk ret egnet til førstegangsejere. Den eneste ulempe ved denne hunderace er, at den ikke er så god til at bo i en lejlighed, da den har en tendens til at være lidt for energisk og legelysten.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Wetterhouns profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Kattevenlig
- Se alle kattevenlige hunde

En Wetterhoun er en ret venlig hunderace. De er meget hengivne og kærlige over for deres ejere og de er også gode til at lytte. De fleste af dem er dog ikke så glade for at være omgivet af fremmede mennesker eller andre hunde, så de kan virke lidt reserverte i disse situationer. De foretrækker at være i selskab med de mennesker, de kender og stoler på, og dette gør dem til perfekte familiehunde. De fleste af dem er dog ikke så godt egnede til at bo i et hus fuldt af børn, da de kan have tendens til at blive lidt jaloux, hvis der er for meget fokus på andre ting end dem.

Er en Wetterhoun den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Wetterhoun

Det hurtige overblik

Hvor ofte skal den plejes?
Ugentligt

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Wetterhoun er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Allergivenlig
- Se alle allergivenlige hunde
Nej

Wetterhouns er generelt sunde og robuste hunde, men der er nogle få helbredsmæssige problemer, man skal være opmærksom på. De fleste af disse problemer er arvelige og kan derfor ikke forhindres, men det er alligevel vigtigt at være opmærksom på dem. Wettershunds har en tendens til at savle en del, især når de spiser eller drikker. Dette er dog ikke et tegn på sygdom, men blot en egenskab hos racen. Derudover kan Wetterhouns godt blive overvægtige, hvis de ikke får motion og spiser for meget. Overvægt er altid problematisk for et dyr, da det øger risikoen for flere helbredsmæssige problemer såsom diabetes og ledproblemer. Selvom Wetterhouns ikke er prædisponerede for fødevareallergier eller luftvejsallergier, kan de stadig udvikle allergier over for visse fødevarer eller stoffer i luften. Hvis du bemærker tegn på allergi hos din Wetterhoun, bør du konsultere en dyrlæge så hurtigt som muligt.

Tip
 • Find det rigtige hundefoder til din Wetterhoun i vores store database af hundefoder
 • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Foder

Hundefoder er en jungle, men her er tre bud på hundefoder, der passer til en Wetterhoun (Hvis du vil have en mere målrettet bud til din hund, så opret en gratis hundeprofil her, og bliv guidet hen til det perfekte foder).

Her har vi fundet en række gode produkter med gode ingredienser, der passer til din hunds størrelse og kan fås i Danmark. Vi har valgt (1) med særligt gode ingredienser, (2) en der er fokuseret på at holde omkostningerne i ro, og (3) en, der er en god mellemvej mellem de to (bedste "værdi")

De bedste ingredienser

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Prisleje: £2.49/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 95 %

Den laveste pris

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Den bedste mellemvej

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Wetterhoun til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Wetterhouner er generelt meget træningsvillige og lærenemme hunde. De har en god forståelse af menneskers kommunikation og responderer godt på positive forstærkere. Wetterhouner kan være lidt stædige, når det kommer til at lære nye tricks eller tilpasse sig ny adfærd, men de plejer at være lette at træne, hvis man anvender den rigtige teknik.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

Dagligt motionsbehov
Op til 2 timer hver dag

En Wetterhoun er en hund, der har brug for en del motion og aktivitet. Denne hunderace har også behov for et par gode løbeture om dagen for at holde sig i form. Wetterhouns er dog ikke ligesom andre hunderacer, når det kommer til deres energi- og aktivitetsbehov. De fleste andre hunderacer kan godt lide at løbe rundt og lege i timer, men en Wetterhoun kan godt lide at løbe i korte perioder og så slappe af bagefter. Wetterhouns er også kendt for at være meget blide og rolige hunde, så de fleste ejere finder dem lette at have med at gøre. De har ikke brug for særlig meget træning eller pleje, men det er stadig vigtigt at give dem den motion og aktivitet, de behøver for at holde sig sunde og glade.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

Ressourcer