Tosa

Tosa er en japansk hunderace, der blev opdrættet til at være en kamp- og vagthund. De fleste Tosaer i dag er dog rolige og venlige familiehunde. Tosaerne er store hunde, der kan veje mellem 50 og 100 kg. De har et blødt, silkeagtigt pels, der kommer i farverne sort, rød eller brun. Pelsen kan være enten lang eller kort. Kendetegnene for racen er deres store størrelse, deres bløde pels, samt deres markante ører og snude. Tosaerne har brug for daglig motion for at holde sig sunde og glade. De elsker at gå ture med deres familie samt løbe frit rundt på en stor grund eller i et offentligt område som f.eks. en park eller skov. [BETA - Hvis du har input til beskrivelsen, så kontakt os]

Generelt om en Tosa

Størrelse
En Tosa er en kæmpestor hund. Det vil sige, at den som voksen (typisk) vejer 45+ kg. Se alle kæmpestore hunde

Vægt
En Tosa vil typisk veje: 36-90 kg.

Højde
En Tosa vil typisk have en højde på: Minimum 21.5-23.5 inches.

Hvalpekuld
En Tosa får typisk et kuld med 6-8 puppies.

Tilpasningsevne

Hvordan en Tosa tilpasser sig nye miljøer og omstændigheder.

Det hurtige overblik

En Tosa er en stor, kraftig hunderace, der er meget tilpasningsvenlig. Tosas'er er velegnede til at bo i både kulde og varme, men de kan have problemer med at klare sig alene i lange perioder. De trives bedst i lejligheder eller hjem med få trin, da deres store størrelse gør det svært for dem at manøvrere i små rum. Tosas'er er også gode førstegangsejere, da de er meget lydige og lærenemme hvalpe.

Venlighed

Nogle hunde vil være venner med alle og enhver, mens andre er mere reserverede og foretrækker deres ejers selskab. Din Tosas profil kan du læse her:

Det hurtige overblik

Vagthundsinstinkt
- Se alle hunde med vagthundsinstinkt
Kattevenlig
- Se alle kattevenlige hunde

I de fleste tilfælde er en Tosa en meget venlig hund, der elsker at møde nye mennesker og dyr. De er ofte meget kærlige og omsorgsfulde over for deres ejere, og dette gælder også for deres evne til at lytte og følge anvisninger. De fleste Tosas er dog ikke særlig glade for at blive alene, og kan derfor godt blive triste eller frustrerede, hvis de ikke får den nødvendige socialisering eller opmærksomhed. I visse tilfælde kan en Tosa desuden vise tegn på aggression over for andre hunde eller dyr, hvis de føler sig forulempet eller ukomfortable.

Er en Tosa den rigtige hund for dig?
Prøv vores racetest, og bliv guidet til det rigtige svar.

Pelspleje

Pelsens type og længde betyder meget for, hvor mange kræfter du som ejer skal lægge i pelsplejen. Her følger en oversigt for din Tosa

Det hurtige overblik

Helbred

Alle hunderacer kan have sundhedsproblemer af (næsten) enhver art, og din Tosa er ikke undtaget. Der er dog forskelle racerne iblandt, som man bør være opmærksom på som ejer.

Det hurtige overblik

Allergivenlig
- Se alle allergivenlige hunde
No

Sundhed og helbred er generelt ret godt for en Tosa. De kan have nogle problemer med overvægt, men ellers er de ikke prædisponeret for mange sundhedsmæssige problemer. Allergier er heller ikke et stort problem for dem, så du behøver ikke bekymre dig om at finde hypoallergen foder til dem. De fleste Tosas vil have et godt appetit og spise regelmæssigt, selv om nogle af dem kan savle lidt ekstra.

Tip
 • Find det rigtige hundefoder til din Tosa i vores store database af hundefoder
 • Bliv guidet til det rigtige foder med vores foderguide

Foder

Hundefoder er en jungle, men her er tre bud på hundefoder, der passer til en Tosa (Hvis du vil have en mere målrettet bud til din hund, så opret en gratis hundeprofil her, og bliv guidet hen til det perfekte foder).

Her har vi fundet en række gode produkter med gode ingredienser, der passer til din hunds størrelse og kan fås i Danmark. Vi har valgt (1) med særligt gode ingredienser, (2) en der er fokuseret på at holde omkostningerne i ro, og (3) en, der er en god mellemvej mellem de to (bedste "værdi")

De bedste ingredienser

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Rocketo Dehydrated-Raw Organic Dog Food 80% Organic Chicken

Prisleje: £2.49/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 95 %

Den laveste pris

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Den bedste mellemvej

Ziwipeak Tins Venison

Ziwipeak Tins Venison

Prisleje: £8.54/dag

 • 🌱 Naturlige ingredienser
 • 🥩 Højt kødindhold
 • 🪄 Allergenfri
 • 🥗 Ernæringsmæssigt komplet
Køb her 87 %

Trænbarhed

Med "trænbarhed" menes der, hvor nemt eller svært det er at træne din Tosa til nye adfærdsmønstre, samt hvor føjelig og intelligent den er.

Det hurtige overblik

Tosas er generelt meget intelligente hunde, og de er ofte nemme at træne til at lære nye tricks og tilegne sig ny adfærd. De fleste Tosas er dog ikke særlig interesserede i at gøre alting perfekt, og de kan vise en vis grad af selvtillid og stædighed. De er dog normalt ganske lette at reagere på træning og godbidder, så det bør ikke være for svært at få dem til at lære nye ting.

Fysiske behov

Mens nogle hunde har det samme energiniveau som en Duracell-kanin, foretrækker andre en stille tilværelse på sofaen.

Det hurtige overblik

En Tosas har brug for meget motion og aktivitet for at holde sig sund og rask. De er meget energiske hunde, der elsker at løbe og lege. De har også brug for masser af mental stimulering for at undgå kedsomhed og utryghed. En Tosas har brug for mindst to timers motion om dagen, men dette kan være mere eller mindre afhængigt af individuelle behov. De fleste Tosaser elsker at gå ture, men de kan også få masser af motion ved at spille forskellige hundesportsgrene eller blot løbe rundt i haven.

Fordele vs. ulemper

Mange faktorer er subjektive for den individuelle ejer, så dobbelttjek listen, og kontroller, at fordelene og ulemperne stemmer overens med dine præferencer.

Fordele (👍) vs. ulemper (👎)

👍 Markant vagthundsinstinkt👎 Ikke venlig mod katte

Ressourcer